forum.kepregeny.net: PinkHell #0-5 (2.0) - forum.kepregeny.net

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

PinkHell #0-5 (2.0) MKA

#51 Felhasználó nem aktív   pityesz 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon
  • Csoport: K.N:F
  • Hozzászólás: 857

Elküldve: 2007. 10. 16. - 23:10

Ezt az óriás plakát projektet én is nagyon jó ötletnek tartom, remélem minél többen, meglátják, megnézik és elfogadják ez által a képregényt, és ha elfogadják, akkor több esélye van, hogy meg is szeretik.
Én mindenesetre bízom benne, és sok sikert kívánok hozzá.
0

#52 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 797

Elküldve: 2007. 10. 16. - 23:23

Köszi a bíztatást, én is hasonlóképpen gondolom, ezért is lelkesültem fel, mikor az ARC megkeresett minket! Sajnos a határidő rettenetesen szűkös volt, de azért most már azt látom – reggel megy nyomdába az anyag –, hogy mindenki kihozta a tőle telhető maximumot. Jenő előtt le a kalappal, hogy három sztorit is megírt két este alatt, de köszönettel tartozunk Oroszlány Balázsnak is részvételért, illetve Haránt Artúrnak, aki még most is dolgozik (valószínűleg reggelig) és az egyik leginkább megcsúszott projektben vállal színezést – nem túlzás azt állítani, hogy ennek a sztorinak (Paralel a címe) a megmentője! :rolleyes:
Nagyon kíváncsi vagyok a „külsős" Slow munkájára, illetve arra, hogy Fazekas Attila oldalait miképp sikerül installálni.
Számomra az is izgalmas volt, hogy Gáspár Tamás szokás szerint brilliáns oldalai, a realistább, részletekig megrajzolt stílus mellett Lanczinger Matyi és Felvidéki Miki hogyan ábrázolják a diákok felkelését, de ma reggel, mikor megkaptam az oldalakat átnézésre, elégedetten dőltem hátra: hihetetlenül egységes, kedves és kicsit a 60-as, 70-es évek Ludas Matyiaira hajazó világot teremtettek, amit Kiss Gábor tökéletesen egészített ki a színezésével.

Azért dícsérhetek mindenkit ilyen hévvel, mert én nem vettem részt, csak konzulensként a projektben... :rolleyes:

Ja, ezt majdnem elfeledtem: az ARC lapozható formában is kiadja a képregényeket, a 20 oldalas kötetet a megnyitóra készítik el, de szerintem (majd utánakérdezek) később is hozzá lehet jutni!

Szerkesztve zorro által: 2007. 10. 16. - 23:26

0

#53 Felhasználó nem aktív   weapon x 

• "nem Y"
  • Ikon
  • Hozzászólás: 3786

Elküldve: 2007. 10. 17. - 08:20

Jó lenne ezekből a kiadványokból kimenteni egy szép adagot, amihez a szerencsétlen "nempesti" honpolgár is hozzájuthat. :surrender:

Szerkesztve weapon x által: 2007. 10. 17. - 08:20

0

#54 Felhasználó nem aktív   jenoe 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 160

Elküldve: 2007. 10. 18. - 21:39

Üzenet megtekintéseIdézés: weapon x - Dátum: 2007.10.17., 09:20

Jó lenne ezekből a kiadványokból kimenteni egy szép adagot, amihez a szerencsétlen "nempesti" honpolgár is hozzájuthat. :surrender:

Ha a helyszínen tudok szerezni, lesz példányod, ígérem. :santa:
0

#55 Felhasználó nem aktív   S9TXE 

• Újonc
  • Ikon
  • Csoport: K.N:É
  • Hozzászólás: 32

Elküldve: 2007. 10. 19. - 00:27

Üzenet megtekintéseIdézés: pityesz - Dátum: 2007.10.16., 22:10

Ezt az óriás plakát projektet én is nagyon jó ötletnek tartom, remélem minél többen, meglátják, megnézik és elfogadják ez által a képregényt, és ha elfogadják, akkor több esélye van, hogy meg is szeretik.
Én mindenesetre bízom benne, és sok sikert kívánok hozzá.

Egyet értek. És most aki old-school képregény rajongó az ne is ellenkezzen a következővel, amit írok (mert én tudok gondolkodni egy képregényhez közömbösen álló fejével :)): Az átlag nem képregény rajongónak, a képregényekről az ismerete megreked a szuperhősös, akciós képregényeknél, de leginkább nem is érdekli a műfaj, mert nem ismeri. Mintha azért nem érdekelne minket a mozi, mert csak azt tudnánk róla, hogy lövöldözős akciófilmeket játszanak benne (ez abszurd példa, de remélem érthető). Én is az „átlag nem képregény rajongó” halmazba tartozom :drool: (habár most már kezdek onnan kikerülni :superman: ) és onnan tudom ezt, hogy amiatt nincs túl nagy piaca a képregénynek, mert nem igazán ismerik őket. De amiatt nem ismerik őket, mert nem árulják. Szóval ez ördögi kör sajna.

És itt nem feltétlen érdeklődési lustaságról van szó, lehet sok ezer látens képregény rajongó van az országban, csak mivel nem érdekli őket a Pókember meg Bat-man így nem igen mozdulnak a képregény irányába. Mondjuk én innen a kis székemből figyelve, azt látom a sok filmes adaptáció miatt, és például a Pinkhell miatt (és például emiatt a mostani @®©-os kiállítás miatt is), hogy kezdi kidugni a többi arcát is a képregény kultúra, ami már lehet érdekel másokat is. Az ördögi kör kezd felszakadozni én úgy látom. :thumbup:

U.i.: jameghát kihagytam a Gemini jelentést :), az is nagyon jó példa az itthoni "képregény arculatváltás" terén, no meg ha az nincs én lehet nemnagyon foglalkoznék színezéssel és én nekem is csak Batmanig terjedne a képregény intelligenciám :)

Üzenet megtekintéseIdézés: zorro - Dátum: 2007.10.16., 22:23

...illetve Haránt Artúrnak, aki még most is dolgozik (valószínűleg reggelig) és az egyik leginkább megcsúszott projektben vállal színezést – nem túlzás azt állítani, hogy ennek a sztorinak (Paralel a címe) a megmentője! :rolleyes:

hát azért a "megmentő" azért az túlzás, de megpróbáltam a legjobbat kihozni a rendelkezésre álló időből :)

Szerkesztve mano által: 2007. 10. 19. - 06:32

0

#56 Felhasználó nem aktív   weapon x 

• "nem Y"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 19. - 10:33

Üzenet megtekintéseIdézés: jenoe - Dátum: 2007.10.18., 22:39

Ha a helyszínen tudok szerezni, lesz példányod, ígérem. :santa:
Hozsánna! :thumbup:
0

#57 Felhasználó nem aktív   jenoe 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 20. - 16:47

Üzenet megtekintéseIdézés: weapon x - Dátum: 2007.10.19., 11:33

Hozsánna! :thumbup:

Voltam kinn, hoztam pár újságot. Nagy dologra ne számíts, formátumra leginkább a Media Markt reklámújságra emlékeztet, ami persze nem meglepő a 10.000-s példányszám mellett.
A plakátok jól néznek ki, de kicsit csalódott vagyok, mert az elhelyezésük rendje, finoman szólva, nem kedvez az olvasásnak. :wacko:
0

#58 Felhasználó nem aktív   Pádi 

• Visszajáró Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1534

Elküldve: 2007. 10. 20. - 18:34

Üzenet megtekintéseIdézés: jenoe - Dátum: 2007.10.20., 17:47

Voltam kinn, hoztam pár újságot.

Van még belőle kint, vagy elötted kell leborulni, és könyörögni egyért? :)
0

#59 Felhasználó nem aktív   jenoe 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 20. - 18:44

Üzenet megtekintéseIdézés: Pádi - Dátum: 2007.10.20., 19:34

Van még belőle kint, vagy elötted kell leborulni, és könyörögni egyért? :)

Szerintem tonnaszám osztogatják még a csinos lányok a kiállításon, de könyörögni semmiképpen sem árthat. B)
0

#60 Felhasználó nem aktív   Chavez 

• "Superhero-hater"
  • Ikon
  • Hozzászólás: 6975

Elküldve: 2007. 10. 21. - 15:10

http://index.hu/gal/...belfold/plakat/
0

#61 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 21. - 15:43

Köszi, Chavez! :icon13:

Az azért enyhén szólva is vérciki, hogy ellenkező irányba kell olvasni a képregényket, de az élményt még inkább rombolja, hogy az 1. oldal és a 6. oldal egymás mellé van párosítva, magyarul: aki elolvassa az elsőt, utána rögtön az utolsót is, ezzel azonnal lelőve a poént. :shocking:
Én csak reggel megyek ki, de a fotók alapján már most értem, hogy a „katalógus" miért ingyenes. Mondjuk nem is baj, hogy ebben a formában jött ki, így biztosan több emberhez eljut. A Pinkhellben meg majd igényesebb nyomdai minőségben elolvashatja, aki akarja.
0

#62 Felhasználó nem aktív   S9TXE 

• Újonc
  • Ikon
  • Csoport: K.N:É
  • Hozzászólás: 32

Elküldve: 2007. 10. 22. - 05:22

Na, én is kinn voltam szombaton a kiállításon. Fényképezni is akartam, de az elemem lemerült, pedig előző este töltöttem fel <_< . Mindegy, Murphy… gyors lekaptam párat azért.

Nekem nagyon tetszett, főleg az, hogy különböző stílusúak voltak. Meg számomra külön élmény volt hogy közelről megtaperolhattam a nagy tűzfalat, amit színeztem :clapping: .

Nagyon tetszett Gáspár Tamás munkája, szokásosan vérpofi volt, meg már korábban írtam, hogy nekem bejön Graphit stílusa, szóval az is tetszett (habár a Torony, Másnap és The Gang című, általa rajzol képregények jobban tetszettek, ezeknek a rajzoknak szerintem jobb az ezekben a képregényekben lévő egyszerűbb színezés).

A Felvidéki-Lanczinger-Kiss munka is ízléses volt, jó volt látni egy kissé rendhagyó kinézetű képregényt is.

Mondjuk nem csak egy képregény volt rendhagyó most, de annál nem nagyon merem leírni a véleményem, mert lehet sértő. Na mindegy, remélem megbocsátanak majd :).
Na és most itt lehet megköveztek, mert gonosz (de őszinte) kritikát fogok írni. Én szeretem a minimál dolgokat, nem vagyok az az átlagsuttyó, aki a klasszikus esztétika szerint méri az alkotásokat, de a T34BP56 (mondjuk a cím jó) nekem abszolút nem jött be. És hangsúlyozom, hogy nem a minimal-art stílusa miatt. Szerintem (pontosabban, nem csak szerintem, szerintem :rolleyes: ) a minimal-art lényege (a formai feltételen kívül), hogy ötletes legyen, úgy megüsse az embert, hogy utána el se felejtse, és az sem árt sorozatnál, ha egységes kissé. Ennél csak a formai követelményt láttam, mert ötletet én nem fedeztem fel benne, hatni nem nagyon hatott rám (szöveggel sem), és nem volt túl egységes sem a 6 oldal. De annyit azért elmondanék még, hogy jó volt, hogy ilyen is volt, csak kicsit lehetett volna átgondoltabban, ha már minimálra vették a stílust.

A Fazekas képregény meg zseniális (of course). Nem is értékelem, önmagáért beszélnek az oldalai.

A sajátomat nem értékelem, max annyit mondhatok, hogy Győri Tibor is nagyon jó munkát végzett. Az írók munkáját meg úgy érzem nem tudom értkelni :), nem értek az íráshoz, de az alap (több nézőpontos) koncepció az nagyon jó volt szerintem.

Szóval összességében tetszett :icon13: , nekem is szemet szúrt a fordított elrendezés és hogy az első és az utolsó egymás mellett volt, de szerintem ez nem volt olyan vészes. És örömmel olvastam, hogy kijön majd igényesebb nyomtatásban is cucc. Nem is bánom, hogy ilyen minőségű most, így biztos több ember tudott szerezni.
0

#63 Felhasználó nem aktív   weapon x 

• "nem Y"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 22. - 10:49

jenoe: Köszi szépen, majd HC-n átveszem, ha eláll addig. :)
0

#64 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 23. - 03:31

Ma – öhöm, tegnap – délelőtt másztam ki a kiállításra. Ingyenes kiadványból még tonnaszám hevert, és valóban: a csinos lányok tukmálják is rád – plusz pontot is adtam érte! :whistle: Igaz, annak ellenére, hogy nem voltak kevesen (vagy inkább azzal együtt) szinte mindenki kezében volt egy, ami jó pont az ARCnak!

Megihletett a látogatás, csenevész beszámolómat az MKA blogon olvashatjátok... :rolleyes:

Szerkesztve zorro által: 2007. 10. 23. - 03:35

0

#65 Felhasználó nem aktív   Pádi 

• Visszajáró Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1534

Elküldve: 2007. 10. 23. - 07:48

A tegnap esti "az nagy forradalom" ugye nem érte el? :o
0

#66 Felhasználó nem aktív   czben 

• Megbecsült Fórumozó
  • Ikon
  • Csoport: K.N:Z
  • Hozzászólás: 2819

Elküldve: 2007. 10. 23. - 10:14

Elolvastam én is a cuccokat, kaptam újságot (kettőt -egyiken szemérmetlenül magas összegért túladok-). Kettőt emelnék ki, amik nagyon tetszettek: a Paralel (vagy Ébredések??) kisfiús, nagyon eltalált monológjai miatt, a politikusos a gyönyörű rajzok és a vaskos csattanó miatt. Rajzilag egyébként ez és az "Üdvözletek Budapestről" lett nagyon eltalálva. Szép munka, srácok!
0

#67 Felhasználó nem aktív   fdave 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 943

Elküldve: 2007. 10. 23. - 16:30

Esetleg nem markolt fel valaki nagyobb mennyiséget belőle?
Csak mert érdekelne, és megköszönném, ha valahogy jutna nekem is. Messze van a nagy falutól ez a Zala.:)
0

#68 Felhasználó nem aktív   jenoe 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 23. - 16:43

OK. Félretettem egyet weapon x-nek, egyet Pádi-nak, és egyet fdave-nek.
Szó lehet postai kézbesítésről is. :superman:
0

#69 Felhasználó nem aktív   fdave 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 943

Elküldve: 2007. 10. 23. - 16:48

Üzenet megtekintéseIdézés: jenoe - Dátum: 2007.10.23., 17:43

OK. Félretettem egyet weapon x-nek, egyet Pádi-nak, és egyet fdave-nek.
Szó lehet postai kézbesítésről is. :superman:

Köszönöm szépen! Akkor a többiek nem tudom, hogy hogyan szeretnék, de ha posta lesz belőle, az is jó.
Esetleg nem találkozol zoli79-cel mostanában? Csak mert akkor egy esetleges panel-rendeléssel össze lehetne vonni.
Ha nem az sem baj.
Előre is köszönöm.
szia
fdave
hú, ezt privátban akartam :pirula:

Szerkesztve fdave által: 2007. 10. 23. - 16:59

0

#70 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 24. - 10:41

Pádi, szerintem nem, ha jól követtem az eseményeket, csak a korai órákban történt koszorúzáskor volt kint pár elégedetlenkedő, de ők is a kordonon kívül rekedtek. Semmi botrányos visszhangja nem volt, úgyhogy gyanítom, november 4-ig eredeti állagukban meg lehet őket teninteni.

Idézet

Elolvastam én is a cuccokat, kaptam újságot (kettőt -egyiken szemérmetlenül magas összegért túladok-).

Muhaha, erről az jut eszembe, mikor valaki 800 forintért árulta a Rohamot! :laughing:
A kisfiús sztorinak Kemenes Tamás az Ébredések címet adta, de aztán később az ARCcal közösen (az ő kérésükre) átneveztük Paralelre, viszont a kiállításon és az újságban még az eredeti cím maradt. Örülök, hogy tetszettek a monológok, Tamás munkáját dícsérik.
Gáspár politikusaira azt mondta a nagyim, hogy nem is lehetett volna ennél jobban megfogni azt a bizonyos típust, mintha Kádár és Brezsnyev egy személyben reinkarnálódott volna. (Aztán felhívtam a figyelmét rá, hogy az egyik panelen az előbbi fel is tűnik – legalább is remélem, hogy jól vettem ki –, úgyhogy a reinkarnálódás némi képzavar esetünkben. :rolleyes: )

Most találtam a Stop.hu-n, egy részlet Nagy Krisztina beszámolójából:

„Ha pedig a Hősök tere felé indulunk haza, mindenképpen nézzük meg a "Kép, regény, szabadság" plakátkiállítást - itt olyan óriásplakátokat láthatunk, melyek képregények formájában örökítik meg az akkori eseményeket. A tizenhárom grafikus művei nemcsak azért izgalmasak, mert mindegyikük más stílusban alkotott: az összes képregény más-más történetet és szemszöget mutat be - egyikben egy kisfiúra figyelünk, másikban egy idős asszony visszaemlékezéseire, de akad olyan is, amely a Parlamenten belülről szemléli az eseményeket."

Szerkesztve zorro által: 2007. 10. 24. - 13:07

0

#71 Felhasználó nem aktív   czben 

• Megbecsült Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 2819

Elküldve: 2007. 10. 24. - 15:33

Üzenet megtekintéseIdézés: zorro - Dátum: 2007.10.24., 11:41

Muhaha, erről az jut eszembe, mikor valaki 800 forintért árulta a Rohamot! :laughing:

Jó, de az inkább szomorú, mert ott nem vicceltek.
0

#72 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 5339

Elküldve: 2007. 11. 25. - 17:21

Pinkhell 4 előzetes megtekinthető a Képregény Infón v. a KN főoldalán, némi háttérinfó az MKA honlapján is.
0

#73 Felhasználó nem aktív   Tomster 

• Visszajáró Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1091

Elküldve: 2007. 11. 26. - 22:35

Egész ütősnek tűnik az ízelítőből az új darab! A Cserkuti tankos promóképe nagyon tetszik, meg az Életmentő rák, a Pen Club és a Paralel stílusa is nagyon bejön így első blikkre. Ügyesek vagytok!
0

#74 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 11. 29. - 14:00

Először is: köszönjük, Tomster! :icon13:

A jó hír pedig: megérkezett a lap, valóban friss és ropogós, a szobámat betelíti a nyomdafesték illata! Szép munkát végeztek! :clapping:
Szerencsére egy „szekrényt" küldtek a szállítmánnyal, úgyhogy bal karjára fogott 90 kiló rózsaszín poklot – én a maradék 10-et :whistle: – és egymenetben felcaplattunk vele hozzám, a másodikra.

Szerkesztve zorro által: 2007. 11. 29. - 14:01

0

#75 Felhasználó nem aktív   Ron 

• Igazi Moderátor!
  • Ikon
  • Hozzászólás: 5106

Elküldve: 2007. 11. 29. - 15:26

Hm, nem drágult egy kicsit a lap?
(már nem mintha annyira sajnálnám attól a néhány alkotótól) :stop: :)
0

#76 Felhasználó nem aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon
  • Hozzászólás: 3451

Elküldve: 2007. 11. 29. - 15:30

Ez biztos a szobaillatosító-extra miatt van.
0

#77 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon
  • Csoport: K.N:A
  • Hozzászólás: 8557

Elküldve: 2007. 11. 29. - 16:10

És HC felé is lesz egy szekrényetek, vagy oda sok kisszekrény segít? :)
0

#78 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 11. 29. - 18:47

Ron, nem hogy drágult, de arányait tekintve olcsóbb lett, illetve a megemelkedett papírárakat tekintve sokkal olcsóbb!
A 36 oldalas lap két éve került 990-be, tehát egy oldal 27,50-et kóstált. Most a Pinkhell 44 oldalas, így az 1100 forintos ár fényében 25 forint lesz egy oldal, a nyomdaszámla viszont 15 %-al emelkedett. Magyarul, mi fizetünk rá jobban, de hát istenem... – ahogy Keoma mondaná: „életünk a képregény". (Nem szúrkálódásnak, csak poénnak szántam – elnézést, Keoma! :surrender: )
Másrészt, nem is sajnálhatod a pénzt alkotóktól, mivel ők nem hogy egy fillért nem látnak ebből az összegből, de még kevesebbet is publikálhatnak ugyanazért a befizetett tagdíjért (tudod, mi azért dolgozunk, hogy fizethessünk érte :rolleyes: ) – lévén, nem emeltük a lap árát annyival, amennyivel szükséges lett volna, így már most ki kellett vennünk 4 oldalt, hogy ki tudjuk fizetni a nyomdaszámlát.

Zoli, majd körbenézek, nincs-e a környéken lomtalanítás... :laughing:

Szerk.: Heh, de jó, hogy Zoli79 kitette az árlistát, rájöttem, hogy részint hülyeséget mondtam! :confused: A 990-es ár a boltokra vonatkozott anno, kiadói áron 800 forintért adtuk, tehát 2005-höz képest 3 forinttal többe kerül egy oldal. Hopssz... :whistle:
Persze, azért az az állításom még így is áll, hogy a megközelítőleg 15, de inkább 20 % körüli papírárdráguláshoz képest nem igazodtunk, tehát a lap nem lett drágább. (Nem véletlenül intézi a pénzügyeket Dr. Gáspár, én ehhez tök hülye vagyok... :silence: )

Szerkesztve zorro által: 2007. 11. 29. - 19:16

0

#79 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 05. - 19:36

Csak nem én leszek az első, aki ír az új Pinkhellről? No de kérem...
Kezdem a borítókkal: mindkettő nagyon tetszik. Felvidéki Miklósét érdemes összevetni a bent található (2 évvel korábban készült) történettel, egyértelmű a fejlődés.
A Szivárvány közt már elkészültekor is nagyon szerettem (Eduárd 8-ban jelent meg először fekete-fehérben), így színesben még jobb. De jó lenne, ha legalább ennyi lenne belőle minden Pinkhellben...
Saban rajzolni fantasztikusan tud és mindig nagyon eredeti. A megértéséhez (ha van mit rajta megérteni) túl fáradt vagyok.
Fritz meglepett az Életmentő rákkal. Nekem jobban tetszettek az eddigi számokban megjelentek rajzai, de nyilván direkt választott most egy kicsit más stílust. A történet mondanivalója kicsit ingatag lábakon áll szerintem, no de én vagyok ennek a filozófiának a hívője.
A pilóta hagyatéka című MKA-supergroup-produkció igen látványosra sikerült, jó irány lehet a specializálódás. Történetileg nekem rövidke. Nem rossz, de nem is marad meg bennem sokáig.
Kiss Gábortól elnézést kérek: nem tudtam elolvasni a Dermafóriát. Talán majd egy pihentebb pillanatban előveszem újra.
A legkellemesebb meglepetés a lapban a Pen Club. Matheika Gábor talált egy jó alapötletet, csinált belőle négy klassz kis stripet. Folytatandónak tartom, bár persze előbb-utóbb variálni kell majd a dolgot.
Az 56-os képregények kicsiben is jól mutatnak. Mindegyik csapat szépen kitett magáért ebben a nagyon szűkre szabott terjedelemben és a még szűkebbre szabott határidő dacára.
Mint képregény, a legjobban nekem a Parlamenti túlóra működik. De a többi is megér egy-egy külön dicséretet: Győri Tiboré azért, mert most már a sokadik képregényét készíti mindig egy kicsit más, és mindig a sztorihoz illő stílusban; a Felvidéki-Lanczinger párosé a tökéletes együttműködésért, Graphit pedig a folyamatos feljődésért, Pinkhellről Pinkhellre egyre jobb.
Azt azért sajnálom, hogy az 56-os kiállítás miatt több projektet törölni kellett, de majd legközelebb. :)
Javasolhatnám a szerkesztőségnek, hogy iktassanak be egy fekete-fehér számot? Nagyon kíváncsi lennék rá - és az anyagi vonzata is kellemesebb lenne.
0

#80 Felhasználó nem aktív   zhalasz 

• SPIRITiszta
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1333

Elküldve: 2007. 12. 06. - 09:26

Én ma reggel olvastam el és az a gyanúm, hogy a befogadó képességem ilyenkor sokkal jobb, mint estefelé, mivel a NBC-hoz és a Panel különszámhoz hasonlóan (azokat is reggel olvastam) ez is nagyon tetszett, hatott...

Igaziból úgy készültem rá (előítéletekkel persze), hogy vajon hol tartanak most ebben a magazinban, vagyis az anyagi, szervezeti és a hagyományok által meghatározott kereteken belül mi jött össze? Kevés fantáziám volt (így utólag), mert azt gondoltam, hogy a fenti két másik független újság képregényeihez képest lemaradnak, mivel meg van kötve a kezük, az előbbi kalodák és persze a lila köd által (szintén előítélet).

Végül nagyon jó élmény volt olvasni. Mindegyiket be tudtam fogadni, a könnyedebbeket kissé túl könnyűnek éreztem (Pen Club), a Dermafória rendesen elhomályosította az érzékelésemet, de a szöveg élesen vágott, a Pilóta hagyatékában a szöveg és az ötlet húzott előre, talán ez tetszett most a legjobban, pedig az MKA honlapon az előzetes annyira nem fogott meg - mondom: a szöveg szerintem nagyon jól lett megfogalmazva az ötlethez, a rajz nekem másodhegedűs volt (relative!) az összhatás szempontjából. Elcsodálkoztam az 56-os óriáspanelok hatásosságán is, nem hittem volna, hogy ilyen meghatóak tudnak lenni.

Nem tudom Tonyhoz hasonlóan a rajz fejlődését megítélni, vagy a történetek értékességét széles skálán elhelyezni, csak sima olvasóként mondom, hogy nekem eddig ez tetszett a legjbban a Pinkhell-ek közül. Nem éreztem pl. kísérletezési kényszert, nem tudtam most feszültségeket elképzelni a "ki-kerüljön-bele-az-újságba" megbeszélésbe, szóval nyugodt, tartalmas, fejlődő páldányként raktam le ezt a negyedik (ötödik) Pinkhellt. Összecseng az előszó némely gondolatával a véleményem, a következőhöz pozitív előítéletekkel fogok nekiülni...
0

#81 Felhasználó nem aktív   jenoe 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 06. - 21:33

Hálásan köszönjük a véleményeket. Szomjazzuk őket, mint egyszeri turista a kék jelzést. :santa:
0

#82 Felhasználó nem aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 06. - 22:03

Ma én is megvettem, de nincs agyam véleményezni. Talán holnap. :)
0

#83 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 06. - 22:30

Jenoe, véleményezném én is, de a példányomat tegnap adtam fel postán dalának, így várnom kell, míg Pesten újra megveszem. :)

Amúgy csak gratulálni tudok az 56-os képregényekhez. Azokat legalább olvastam. Kinn a téren olvastam a sok betű és számjegyeset, vagyis az orosz tankosat. Nem szeretnék érzelgőset írni, így annyit, hogy nagyon tetszett a szöveg. Utána már nem is bírtam többet elolvasni knn ahelyszínen, inkább hónom alá csaptam 10 füzetet. :D Ütött a zárás. Lehet, hogy nagyon szentimentális, de nálam működött.

Az Oroszlány/Felvidéki/Lanczinger képregény is tetszett. Ott csak annyit jegyeznék meg, hogy elkövették ugyanazt a hibát, mint Miriam KAtin az ő 56-os képregényében. ;) A történelmi szakértő egyébként csak a forgatókat nézte át, vagy a kész eredményt is?

(Egyébként később biztos lesznek még vélemények. Sejtésem szerint mindenki először a könnyű, rövidebb olvasmányokkal kezdi (NBC, Panel külön), aztán fokozatos tér át a hosszabb válogatásokra, mint a Pinkhell és Papírmozi. ;))

Szerkesztve zoli79 által: 2007. 12. 06. - 22:35

0

#84 Felhasználó nem aktív   jenoe 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 06. - 22:58

Üzenet megtekintéseIdézés: zoli79 - Dátum: 2007.12.06., 22:30

Jenoe, véleményezném én is, de a példányomat tegnap adtam fel postán dalának, így várnom kell, míg Pesten újra megveszem. :)

Micsoda önfeláldozás, mekkora türelem! :-)

Amúgy csak gratulálni tudok az 56-os képregényekhez. Azokat legalább olvastam. Kinn a téren olvastam a sok betű és számjegyeset, vagyis az orosz tankosat. Nem szeretnék érzelgőset írni, így annyit, hogy nagyon tetszett a szöveg. Utána már nem is bírtam többet elolvasni knn ahelyszínen, inkább hónom alá csaptam 10 füzetet. :D Ütött a zárás. Lehet, hogy nagyon szentimentális, de nálam működött.

Ennek nagyon örülök! :rolleyes:

Az Oroszlány/Felvidéki/Lanczinger képregény is tetszett. Ott csak annyit jegyeznék meg, hogy elkövették ugyanazt a hibát, mint Miriam KAtin az ő 56-os képregényében. ;) A történelmi szakértő egyébként csak a forgatókat nézte át, vagy a kész eredményt is?

A forgatókat átnézte. Lehet, hogy átnézte a kész eredményt is, de akkor módosítani már aligha volt mód. Gyorsan történt minden. :-)
0

#85 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 07. - 06:22

elkövették ugyanazt a hibát, mint Miriam Katin az ő 56-os képregényében.

Beírnád ide is, hogy mi az? Ne kelljen visszakeresniük az értetlenkedőknek a Fekete-Fehér topicjában. (Nekem sem esett le elsőre, hogy mire gondolsz, de aztán eszembe jutott, hogy te voltál az egyik a két ember közül, aki kiszúrta, és az egyetlen olyan, aki nem élt még akkoriban.)
0

#86 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 07. - 10:35

Tony, akartam egy kis izgalmat hagyni a többiek számára, de ha valakinek nincs kedve keresgélni, annak leírom:
Spoiler

Szólhattam volna hamarabb is, és akkor a Pinkhellbe egy javított változat kerülhetett volna be. Bocsánat! :pirula:

szerk.:
Na, én is tévedtem: rosszul emlékszem, a hiba nem Felvidékiék képregényében van, hanem a Rádiók ostromában.

Szerkesztve zoli79 által: 2007. 12. 07. - 10:50

0

#87 Felhasználó nem aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 08. - 14:13

Pintymell 4:

Noname: volt szerencsém már olvasni ezt a részt - akkor is nagyon tetszett - viszont most úgy éreztem, hogy a noname-hez kisebb méret passzolna jobban. Persze a méret adott.

Szivárvány köz: ezt is ugye olvashattuk. Igazából érdekes dolog ez a színezés, mert marha jól néz ki vele, de biztos tökölös lehet ezt megcsinálni. Az álarcosról amúgyis tudjuk, hogy lassabban alkot. :)

A kimutathatatlan: Megmondom miért jó ez. Saban cuccai a nehezebben emészthetőek közé tartoznak és ez csak két oldalból áll. Nem kell lapozgatni, egészében rálátni a dologra és talán így többen is kattannak rá. Még nagyanyám is megpróbálta kielemezni. :D

Az életmentő rák: Erről az jutott eszembe, hogy Fritz biztos beverte reggel valamibe a fejét, megcsinálta ezt, lébecolt ott még valamit aztán megint koppanás és többet ilyet nem fogunk látni tőle. Valamiért azt hittem amúgy, hogy hosszabb lesz.

A pilóta hagyatéka: Ezzel most gondban vagyok. Szövegileg nagyon ott van, ilyet ritkábban olvasni - egyelőre. Nagy gratula érte. A színezés is szép lett, egyedül az első oldal második paneljában lévő űrtütü nem jött be, de ez minimális apróság. A rajz is jó, de a klónok fejei valahogy nem tetszettek. Azon gondolkodtam, nem lehet, hogy ez is kisebb méretben jobban mutatna-e?

Dermafória: Ennek kivárnám a végét.

Pen Club: meglepetés, hgy Mateika Gábor ilyen jellegű képregényekben is gondolkodik. Aranyos.

Az 56-os képregények is jók lettek, különösen a dokié.

Bocs, hogy ilyen rövid voltam, de egyre kevésbé érzem magaménak ezt a fórumos "értékelősdit".

Azok ott jobb szélen miféle megfontolásból lettek úgy elhelyezve: :P

http://www.kepregeny..._003_(mano).jpg

Szerkesztve raveon által: 2007. 12. 08. - 14:21

0

#88 Felhasználó nem aktív   jenoe 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 08. - 16:40

Üzenet megtekintéseIdézés: raveon - Dátum: 2007.12.08., 14:13

A pilóta hagyatéka: Ezzel most gondban vagyok. Szövegileg nagyon ott van, ilyet ritkábban olvasni - egyelőre. Nagy gratula érte.

örülök. :)

Üzenet megtekintéseIdézés: raveon - Dátum: 2007.12.08., 14:13

Azok ott jobb szélen miféle megfontolásból lettek úgy elhelyezve: :P

Megpróbáltuk megduplázni az eladásainkat, de nem jött be, még akkor sem, amikor az 56-os kiadásunkat áttettük az asztal másik végébe, távol a nonamerókás pinkhelltől.
Legközelebb külön pultnál kell áruljuk az alternatív borítós változatot. :evilgrin:
0

#89 Felhasználó nem aktív   Fabe 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 53

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 08. - 17:26

"A rajz is jó, de a klónok fejei valahogy nem tetszettek. Azon gondolkodtam, nem lehet, hogy ez is kisebb méretben jobban mutatna-e?"

igen, mindképp...ezek 10 x 15 colos rajzok (amcsi standard), amiket kb. 65% leméreteznek ált.
köszi a regálást...
0

#90 Felhasználó nem aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 08. - 17:47

Tipp: Szerintem nem lenne rossz a Heavy Metal mérete sem kb a lapnak. Mármint ezt csak azért mertem megemlíteni, mert zorro úgyis valami gerincról beszélt (álmodozott? :D ), azaz változna amúgyis a jelenlegi forma. :silence:

Üzenet megtekintéseIdézés: Fabe - Dátum: 2007.12.08., 17:26

10 x 15 colos rajzok (amcsi standard),

Ez miliméterben mennyit jelent?
0

#91 Felhasználó aktív   Henrik 

• hh
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1148

Elküldve: 2007. 12. 08. - 18:07

254* 381 pontosan. Tehát kb A3- as.
0

#92 Felhasználó nem aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 08. - 18:09

Kösz. :)
0

#93 Felhasználó nem aktív   jenoe 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 08. - 18:32

Üzenet megtekintéseIdézés: Fabe - Dátum: 2007.12.08., 17:26

"A rajz is jó, de a klónok fejei valahogy nem tetszettek. Azon gondolkodtam, nem lehet, hogy ez is kisebb méretben jobban mutatna-e?"

igen, mindképp...ezek 10 x 15 colos rajzok (amcsi standard), amiket kb. 65% leméreteznek ált.

Érzésem szerint, kisebb méretben nem minden szöveg fért volna be olvashatón, vagy helyenként nagyon ráültek volna a képre. Ahhoz át is kellett volna írni.
0

#94 Felhasználó nem aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 08. - 19:55

Bevallom, erre hirtelen nem is gondoltam. :rolleyes:
0

#95 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 19. - 04:04

Ha valakit érdekel, az MKA blogra az imént posztoltam Barnabás (Saban) megnyitójának képeit, illetve a járulékos illusztrációkkal kissé felturbózott megnyitószövegemet...
0

#96 Felhasználó nem aktív   trougal 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 264

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 19. - 12:07

Anélkül , hogy külön méltatnám a Pinkhell 2., 4. számát , mivel nekem csak most sikerült beszerezni őket , nagyon ott vannak ! Az 56-os képregényeket már nagyon vágytam látni ! Nem okoztak csalódást . Sabannak pedig külön örültem . Elvégre szhelyi kötődésű . A srác már középiskolásként is zseniálisan rajzolt ! Minden kifizetett huncut vasat megértek !
0

#97 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 21. - 11:05

Én is nagyon köszönöm az eddigi véleményeket, valóban sokat segít nekünk a további munkában! Sajna, az ünnepekre való tekintettel most kissé el vagyok havazva, de tételesen reagálni fogok majd pár dologra.

Trougal hozzászólását külön is üdvözlöm, ha ilyeneket olvas az ember, akkor már megérte a rengeteg munka – juhéjj! :superman:

Januárban igyekszem magam összekapni, mert vannak hiányosságok a terjesztés terén – az úgymond „nem képregényes" körökből sokszor hallok olyan reakciókat, mikor véletlenül összefutnak a Pinkhellel, hogy „hé, hát ilyen meg van? mégis merre, hol?" Az ARC is nagyot nézett, mikor a kezükbe nyomtuk az eddigi számokat... Ez viszont a mi restanciánk, ha több helyre is eljuttatjuk a lapot, majd szólok, hogy melyek ezek – hátha éppen valakinek közelebb esik, mint az eddigi boltok.

De addig is: minden kedves fórumozónak és képregényolvasónak Kellemes Ünnepeket kívánok – az MKA nevében is! :santa: :present:
0

#98 Felhasználó nem aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 27. - 18:03

Figyumá mit találtam a Harcosok klubjának szerzőjének oldalán:

http://www.chuckpala...dex.php#lullaby

Vagy ez csak nekem új?
0

#99 Felhasználó aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1096

Elküldve: 2007. 12. 28. - 08:56

Üzenet megtekintéseIdézés: raveon - Dátum: 2007.12.27., 18:03

Vagy ez csak nekem új?

Gábor munkái nemcsak Palahniuk, hanem Clevenger oldalán is láthatók (többek között).
A nemzetköziségnél maradva: az MKA és a PinkHell pár hete a deviantART-on is jelen van. Igyekszünk minél több képregényoldalt angol nyelven feltölteni, úgyhogy tessék csak mutogatni a külföldi ismerősöknek! :D
0

#100 Felhasználó nem aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 12. 30. - 22:36

http://upload.wikime...7/77/Batbed.png

Höhö, most már értem miért az a sok homlokráncolás Batman és Robin kapcsolatával szemben. :D
0

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.