forum.kepregeny.net: PinkHell #0-5 (2.0) - forum.kepregeny.net

Ugrás a tartalomhoz

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

PinkHell #0-5 (2.0) MKA

#1 Felhasználó nem aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon
  • Csoport: K.N:F
  • Hozzászólás: 1096

Elküldve: 2007. 06. 22. - 00:02

Biztos ami biztos :omg:
0

#2 Felhasználó nem aktív   balogz 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 174

Elküldve: 2007. 06. 22. - 10:32

Üzenet megtekintéseIdézés: Tony - Dátum: 2007.06.11., 20:58

És ha én azt mondanám, hogy szívesen közölnék tőled minden héten egy-egy 5-6 kockás oldalt, ami ezek szerint neked heti két óra munkát jelent, akkor mit lépnél?

Ez nagyon jó lenne! SZUPER JÓK a rajzok!!!!

Szerkesztve balogz által: 2007. 06. 22. - 10:33

0

#3 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 797

Elküldve: 2007. 07. 04. - 21:32

Pár napja elküldtem Manonak a meleg képregénykiállítás meghívóját, s köztük a plakátot is, de miután nem került ki a főoldalra, csak arra tudtam gondolni, esetleg túl merésznek ítélte vagy tartott a további hosszadalmas vitáktól, esetleg némelyek „megbotránkozásától" – ezt el tudom fogadni. Viszont itt, többé-kevésbé kölcsönvéve a PH topikot mindenképpen közzétenném – egyrészt, mert ha valaki kíváncsi a témára, akkor szívesen várjuk, másrészt mert elég sokat dolgoztunk a kiállítás anyagán és úgy érzem, minden ilyen, a képregényt bármilyen tematika szerint is vizsgáló tárlat, érdeklődésre adhat okot. Akkor tehát:

A 12. LMBT (Leszbikus, Meleg, Biszex és Transznemű) Fesztivál idei programjában kiemelkedő szerephez jut a képregény is.
A fesztivál ideje alatt, azaz 2007. július 5 és 8 között, megtekinthető egy kiállítás meleg témájú képregényekből a Vismajor irodalmi kávézó és kiállítóteremben (Bp. XIII. ker. Szent István krt. 2. - bejárat a Pozsonyi út felől).
A megnyitó időpontja: 2007. július 5., 17 óra.
A kiállítást megnyitja: Pálfi Balázs, a Petőfi Rádió riportere és műsorvezetője.

A kiállítás három fő csoportra osztható:

- A meleg tematika és meleg alkotók a képregény történetében (Válogatás amerikai, európai és japán képregényekből)
- Zorro de Bianco: Szivárvány köz (Az első magyar melegképregény) – MKA
- Zsombor-képregények – MKA

(Az anyagot Bayer Antal, Kálovics Dalma és Zorro de Bianco válogatta.)

A képregény lesz a témája a megnyitót követő beszélgetésnek is, mely azonban már a fesztivál fő helyszínén, a Művész mozi Tarkovszkij termében lesz megtartva, július 5-én, 19 órától. A beszélgetést Pálfi Balázs vezeti. Résztvevők: Fehér Zoltán (Zorro de Bianco), a Szivárvány köz alkotója, Bayer Antal, a Magyar Képregénykiadók Szövetsége elnöke és Kálovics Dalma, a Japanimánia műsorvezetője.

A kiállítás alkalmából „színekbe öltöztettem" a Filozófiák a budoárban c. képregényemet is, mely az Eduárd a fapados képregényújság 8. számában jelent meg, akkor még fekete-fehérben – az oldalak a honlapomon is megtekinthetők.

Mindenkit – szexuális érdeklődésétől függetlenül is – szeretettel várunk!

A fesztivál plakátját itt találhatjátok (még mindig nem tudok rendesen linkelni :confused: ):
http://bp0.blogger.c...lakat+mkara.jpg
0

#4 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon
  • Csoport: K.N:A
  • Hozzászólás: 8557

Elküldve: 2007. 07. 04. - 21:47

Üzenet megtekintéseIdézés: zorro - Dátum: 2007.07.04., 22:32

Pár napja elküldtem Manonak a meleg képregénykiállítás meghívóját, s köztük a plakátot is, de miután nem került ki a főoldalra, csak arra tudtam gondolni, esetleg túl merésznek ítélte vagy tartott a további hosszadalmas vitáktól, esetleg némelyek „megbotránkozásától" – ezt el tudom fogadni.

Szerintem ezt egy kicsit túldimenzionálod. A beküldött hírek többsége napokat szoktak várni, ennek rengeteg oka van, de nem is újdonság. (Nekem például kifejezetten nehéz kikeresni a beküldött hírek között azokat, melyek nem képregényfilmesek...) Meleg/képregény hír(ek) eddig is kikerült(ek) a főoldalra, nem hiszem, hogy ezzel gond lenne. (És ha emailen küldesz egy hírt az egyikünknek, akkor megfelezed, illetve megharmadolod a kikerülésének arányát ;) )
Persze, én nem vagyok mano, csak saját hírküldési szokásaimról tudok regélni. Nálam tutira nem lenne akadály ez.

Szerkesztve zoli79 által: 2007. 07. 04. - 21:52

0

#5 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 21:54

Isten ments, hogy bármiféle hátsó szándékot feltételezzek – számomra csak azért volt fura, hogy visszajelzést sem kaptam, mert direkt nem a hírekbe (az általad említett okok miatt is) küldtem el az anyagot, hanem egyenesen Manonak, aki általában már másnap ki szokta tenni az éppen aktuális anyagokat, márpedig ez igencsak aktuális, így holnap este vagy pénteken olvasva már kevésbé látná bárki is hasznát.
Semmi másért nem írtam most ide, csupán csak azért, hogy talán még időben értesülnek róla az emberek – persze a képregény infó után, amiben szintén benne volt. (Amit sejtésként leírtam, az pedig csak egy lehetséges alternatíva, de mint mondtam, még érthető is lenne.)
0

#6 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 22:00

Nu, mindjárt kirakom. :superman:
Viszont: nézem ezt a plakátot. És hát... ööö.. izémizé. Batman és Robin ebben a környezetben egészen más asszociációkat hív elő agyunkból. :D (Ha jól veszem ki, akkor az összes többi képen félreérthetetlenül homoszexuális emberek találhatóak. Értem ebben a kikacsintást, de nem vagyok benne biztos, hogy mindenki más is. :))
0

#7 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 22:29

Ez nem kikacsintás, hanem mint azt már az MKA blogon is próbáltam kifejteni (és Tony is ezért írt róluk a szuperhősös összeállításában), a kiállítás a képregény és a meleg és leszbikus tematika kapcsolatát mutatja be, informális szinten – ergo: az a szuperhős-páros, akik a legtöbbet voltak/vannak emlegetve a téma kapcsán, egyszerűen kihagyhatatlanok voltak a plakátról. Csacso bulvár-célzása azért nem állt messze a valóságtól, bár éppen csak azért, mert ennek a párosnak van a legnagyobb meleg vonatkozást is érintő (szak)irodalma, úgy éreztem, hogy egy Sarkcsillag vagy Kolosszus és társaik nem mondtak volna sokat a képregényben csak felületesen jártas embereknek. A szuperhős szekció legkarakteresebb képviselői a témában – attól teljesen függetlenül, hogy melegek-e (Nem azok, mert még nem írtak ilyen jellegű sztorit róluk, bár én találtam már ilyet is, ráadásul egy vicces, de hagyományosan szuperhős-stílű füzetben meg is jelent Amerikában.). A plakát pedig nem elsősorban melegeket ábrázol (bár a többi szereplő valóban az), hanem hirdeti azt a kiállítást, ahol erről bármilyen formában is szó esik.
Viszont Dalma és Tony összeállítását olvasva rengeteg meglepetés ért engem is, pl. hogy a DC, a Marvel és a Vertigo is adott ki számtalan meleg szuperhősről szóló képregényt – a mangáról nem is beszélek... :rolleyes:
Nehéz is volt megvágni az anyagot, de sajnos szorítottak az anyagi korlátok (nyomtatás, installálás stb.).

És nagyon köszönöm, ha kikerül! ;)

Szerkesztve zorro által: 2007. 07. 04. - 22:30

0

#8 Felhasználó nem aktív   Csacso 

• "Inkvizítor"
  • Ikon
  • Csoport: K.N:T
  • Hozzászólás: 880

Elküldve: 2007. 07. 04. - 22:32

Kicsit beelőztek, de:
Ajánlani tudom olvasásra, az MKA blogon hétfőn kikerülő plakát+részletes program –hoz érkezett hozzászólásokat.
0

#9 Felhasználó nem aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 22:35

Üzenet megtekintéseIdézés: zorro - Dátum: 2007.07.04., 23:29

Nem azok, mert még nem írtak ilyen jellegű sztorit róluk, bár én találtam már ilyet is, ráadásul egy vicces, de hagyományosan szuperhős-stílű füzetben meg is jelent Amerikában.

Most akkor írtak, vagy nem? :)
0

#10 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 22:42

Üzenet megtekintéseIdézés: zorro - Dátum: 2007.07.04., 23:29

ennek a párosnak van a legnagyobb meleg vonatkozást is érintő (szak)irodalma
Erre értettem a kikacsintást. Máig viccesen szoktak emlegetni bizonyos szakértéseket, félremagyarázásokat. (Épp néhány napja jött elé a itt a fórumon a Wertham féle olvasat.) Csakhogy szerintem ezekről viszonylag kevesen tudnak itthon, ezért gondoltam, hogy a plakátról nem az jön le, mint aminek kéne. De igazából tökmindegy, csak egy apró megjegyzés volt.

Idézet

attól teljesen függetlenül, hogy melegek-e (Nem azok, mert még nem írtak ilyen jellegű sztorit róluk
A fontos kérdés az esetükben nem is az, hogy melegek-e: Robin még kiskorú!

Szerkesztve zoli79 által: 2007. 07. 04. - 22:45

0

#11 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 22:42

Írtak, de az gyakorlatilag azt a hosszas találgatást figurázta ki (persze a borító rajza alapján mondhatom, hogy hűen a korabeli stílushoz), hogy ez a látszólag homoerotikus modell mit is takarhat a „valóságban". Persze, ahogy anno Felvidéki Miki a kneten fogalmazott a Superman identitását boncolgató hír kapcsán: „Most ti tényleg azon vitatkoztok, hogy egy teljesen fiktív, rajzolt hős szexuális élete vajon mit takar a „valóságban"?" :whistle:

Szerkesztve zorro által: 2007. 07. 04. - 22:43

0

#12 Felhasználó nem aktív   Csacso 

• "Inkvizítor"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 23:01

Ezen utolsó mondat (jelenlegi témára vetítve) erősen elbagatellizálja azt a tényt, hogy ismertségük miatt lett forszírozva szexuális identitásuk. …a tények kevésnek bizonyultak, így kell valami húzó név is… (ja, bulvár) :)

Csakis az utolsó mondat miatt ejtettem meg, ezen írást.

kieg. :
Mint látható, a téma érdekel –így reménykedem benne, hogy valamilyen módon rögzítve lesznek a beszélgetések, előadások. (más elfoglaltságom apropóján, nem tudok jelen lenni)

Szerkesztve Csacso által: 2007. 07. 04. - 23:12

0

#13 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 23:18

Idézet

a tények kevésnek bizonyultak, így kell valami húzó név is

Mint említettem, ez nem igaz, sőt, időmhöz és energiámhoz mérten, szinte csak egy kis szeletét tudom prezentálni (és azt sem elemezve, csak megemlítve) a témának a képregény történetében, így a szuperhősök világában is. Tények. Milyen tények? Hogy írtak-e róluk ilyen sztorit vagy, hogy úgy általában csak őket lehet felemlegetni és ez tény? :confused:
Nem nagyon értem a logikádat. Miután tényleg csak információs jellegű és töredékes a kiállítás, így Batmanéket, akikről számtalan festő, rajzoló és rajongó készített már konkrét csók és szexuális aktus közben ábrázoló műveket, így a legismertebbek a téma KAPCSÁN, nem lehet kihagyni – a kiállítás nem csak a vállaltan meleg figurákat mutatja be, hanem bármi olyat, ahol a téma felmerül. (De csak ismétlem magam...)
Az identitásukat pedig nem én, hanem sokezer rajongó, művésztárs és elemző kritikus forszírozta – ergo: állandó téma, amit viszont éppen ezért nem kerülhetek meg.
De annyi más meleg szuperhős van, hogy felesleges szegény Denevéremberen rágódni. (Tony egyébként tisztázza is, hogy csak a modell homoerotikus, de eddig még többre utaló konkrét jel nem volt.)

Fotózni mindenképpen fogok, de azt nem tudom, a beszélgetést rögzíti-e valaki.
Engem is érdekel minden téma, ami képregény, így az építészet, a divat, az utazás stb. a képregényben. Az, hogy most éppen ezzel foglalkozom, csak azért van, mert egyrészt érintve vagyok benne, másrészt nem hiszem, hogy a közeljövőben bárki más készítene hasonló jellegű tematikus kiállítást ebben a tárgykörben. Amerikában és Európában (gondolom Japánban is) számtalan ilyen tárlat volt már (egy nagyon izgalmas spanyol kiállításról olvastam is a neten), most éppen nálunk van ilyen. :rolleyes:

Szerkesztve zorro által: 2007. 07. 04. - 23:21

0

#14 Felhasználó nem aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 23:30

Üzenet megtekintéseIdézés: zorro - Dátum: 2007.07.05., 00:18

egy nagyon izgalmas spanyol kiállításról olvastam is a neten

Ha jól emlékszem, a múltkori, Cervantes Intézet-béli kiállítás darabjai között is láttam egy-két "témába vágó" panelt.
0

#15 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 04. - 23:50

Igen, ott is volt pár, no meg a most turnézó német kiállításban Ralf König, aki gyakorlatilag a legismertebb német képregényrajzolónak számít a hazájában, amellett is, hogy eddig minden képregénye a melegekről szólt.
Idézek is róla a holnapi anyagból:
„(...) Ezt az igen sikeres opuszt (A rettegés kondomát - szerk.) még ebben az évben követte a Der bewegte Mann (Mindenki másképp kívánja) című képregénye, melyből 1994-ben játéfilm is készült. A film 6,5 milliós nézőszámot produkált és ezzel a német filmgyártás második legsikeresebb filmjeként tartják számon. Negyvenhét országban mutatták be, köztük Magyarországon is – itthon a televízió is vetítette.
(...)Az abszurditásig vicces, megható szálakat is pengető fabuláival König igyekszik oldani a meleg társadalom iránt érzett ellenszenvet, és úgy nevel toleranciára, hogy közben a szélsőségekig is elhangolja az önironikus hangnemet, képes kritikusan önmagára tekinteni és arra a szubkultúrára is, amelyben maga él. Talán ezért olyan népszerű szerte a világban…
Érdekes adat, hogy 2005-ig eladott, 7 millió példányszámával a világban talán az első olyan alkotó, aki kimondottan egy kisebbség problémáival foglalkozik.
Négy művét filmre vitték, számtalan másikat bábjátékként, illetve színdarabként a mai napig játszanak.
Már 1992-ben, az elangeni Nemzetközi Képregény Szalon során kitüntették, mint a legjobb német képregényalkotót a Max und Moritz díjjal, de ezt számos más díj is követte. A legfontosabbak között a 2005-ös Prix Alph’Art díj állt, ahol mint a legjobb szcenárióként értékelték, majd 2006-ban (valószínűleg a Dzsinn, dzsinn okán) ismét kitüntették a Max und Moritz díjjal, mint a Dániában kitörő Mohamedán-karikatúrák okán kitörő botrányt kellőképpen finom humorral lereagáló (ill. arra reagáló) alkotót." stb.

Szerkesztve zorro által: 2007. 07. 04. - 23:50

0

#16 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon
  • Hozzászólás: 3451

Elküldve: 2007. 07. 05. - 20:14

Nos, eljutottam a moziig, láttam elég sokan vannak, úgyhogy gondoltam jó helyen járok, a SzabadMadarak nevű szupercsoport egyik oszlopos tagja, Fodorman adott interjút valami tévének, na mindegy. Sza nagynehezen megtaláltam a termet, mert azt elfelejtettem felírni magamnak, de egyébként nagyon nem vágta senki hogy mi, hol, merre. Két emberke akkor ment be a terembe amikor én is, de shol semmi, egy szék nem volt kirakva a stégre, aztán a két emberke öt perc múlva jött ki, amikor én már kint voltam, hogy rákérdezzek biztos jó helyen járok, végül visszamentem hűsölni, egészen 19.15-ig aztán próbáltam keresni valami műsorfüzetfélét, de nem találtam semmi érdemlegeset, szóval elindultam haza. Most valahol máshol jártam, eltévesztettem valamit vagy csak elmaradt a dolog?
0

#17 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 06. - 00:44

Raveon, elvileg már fél 5-kor kiírták (mármint a moziban és állítólag folyamatosan futott valami kivetítőn), hogy nem 5-kor lesz a megnyitó, hanem 7-kor és a helyszínen (azaz a Vismajorban), továbbá, hogy azután azonnal ott lesz a beszélgetés is, a képregényektől körülölelve. :rolleyes: Hozzád ezek szerint ez nem jutott el? :confused:
5 és 7 közt is nagyon sokan nézték meg a kiállítást – illetve akkor még a rendezését, de úgy tűnt, hogy mindenki számára triviális volt a programváltozás. Sajnálom... :shocking:

Szerkesztve zorro által: 2007. 07. 06. - 00:51

0

#18 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 06. - 00:47

Mindegy mostmár, mondom így is alig tudtam kihúzni az ott dolgozókból, hogy merre van a dolog, nemhogy valami kiirást találni ... <_<

Azért örülök, hogy sikeres volt a dolog. :)

Szerkesztve raveon által: 2007. 07. 06. - 00:50

0

#19 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 06. - 00:55

Mondjuk én rühellem a megnyitókat – mosolyparti stb. –, így mindig utána nézem meg a képeket, tedd te is ezt!
Ráadásul ez egy igen kellemes kávézó is egyben, ahol le is tudsz ülni egy italra, miközben a képeket vizslatod. Nem beszélve arról, hogy itt nem kevés szöveget is el kell olvasni a képek mellett, tehát picit több időt vesz igénybe.
De azért örülök, hogy próbálkoztál! :rolleyes:
Ami felettébb „bűvös" légkört vont mind a kiállítás, mind a beszélgetés köré, az az, hogy ez egy átlagos, indifferens hely (leszámítva, hogy a tulaj egy leszbikus pár), így ilyenkor, estefelé bejönnek a környékbeliek pókerezni, csocsózni. Videó is készült a beszélgetésről (Csocsóról... illetve Csacsoról jutott eszembe), ahol gondolom erőteljesen beszűrődnek a képregényes beszélgetések mellett a szomszéd terem hangjai is. :laughing:

Szerkesztve zorro által: 2007. 07. 06. - 01:08

0

#20 Felhasználó nem aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 5340

Elküldve: 2007. 07. 06. - 08:13

Azért ne kenjük el a dolgot ennyivel, hogy "mindenki számára triviális volt a programváltozás". Engem például senki sem értesített róla, hogy az a beszélgetés, amelyen meghívott vendég leszek, nem ott és nem akkor lesz. Márpedig én erről kiküldtem hírlevelet, feltettem hírt a Képregény Infóra, szóltam róla ismerősöknek.
Ehhez képest az történt, hogy háromnegyed 7-kor átküzdöttem magamat a tömegen és felmásztam a Tarkovszkij teremben, ahol ürességet és sötétséget tapasztaltam, és semmi nem utalt arra, hogy itt beszélgetés lesz (mármint, nem volt kikészítve szék, mikrofon, stb). Visszamentem az előtérbe, ahol valóban ki volt feszítve egy hatalmas vászon, és ha ez embernek eszébe jutott, hogy azon esetleg egy más tartalmú program lehet, mint amiről őt napokkal-hetekkel korábban számos csatornán keresztül értesítették, akkor akár fel is pillanthatott rá. Ott valóban az állt, hogy 19.15 és Vismaior. Azonnal felhívtam Zorrót, aki megerősítette, hogy ez így lesz, mert nem készült el időben a kiállítás, és csak nemrég fejezték be. Nem robbantam fel a méregtől, megvártam a barátnőmet, telefonáltam az egyik kiadótársnak, akivel szintén meg volt beszélve a találkozás (végül nem tudott jönni, de ez mellékes), majd átvillamosoztunk a valódi helyszínre.
A beszélgetés kellemesre sikerült, bő tucatnyi érdeklődő és a háromfős szolidáris MKA-részleg jelenlétében. Az biztos, hogy hangulatosabb volt ott, mint lett volna a moziban, és tény, hogy jobb a képregényekről úgy beszélni, hogy ki is vannak lógatva a falon, de azért a háttérzaj nem volt semmi, és sosem fogjuk megtudni, hogy vajon a dugig tömött Művész-mozit felkeresők közül hányan ültek volna be meghallgatni minket - lehet, hogy többen, lehet, hogy kevesebben.
Szóval lényegében: jó volt, örülök, hogy talán szereztünk pár újabb hívet a képregénynek, Zorrónak és "Zsombornak" gratulálok a kiállításhoz, de azt nagyon szeretném kérni minden rendezvény szervezőjétől, hogy próbáljon már meg a kiadott program szerint működni - ha már egyszer van kiadott program, mert azt sem mindig sikerül elérni. Persze, velünk is előfordul a fesztiválokon, hogy csúszunk, de azért ekkora különbségek a tervezetthez képest nem szoktak adódni. És ezt most nem csak erre a rendezvényre értem, több más olyan esemény is volt (nem csak MKA-s szervezésben), amelynél nem volt eléggé odafigyelve a megfelelő meghirdetésre és tájékoztatásra.
0

#21 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 06. - 15:55

Sajnos a csúszásról (persze ez magyarázkodásnak tűnik, pedig infónak szánom) nem mi tehetünk, mivel előző nap hosszas telefonálgatások után derült csak ki, hogy A2-es nyomtatást vagy egy vagyonért vagy egy vagyonért, de csak hétfőre vállalnak. Igencsak kétségbeestünk, míg végül este 10 után találtam egy olyan nyomdát, ahol az egyik munkatársat szintén Fehér Zoltánnak hívták – nem mondom, hogy csak emiatt (bár lendített a dolgon), de elvállalták másnap 1 órára. (Az eddigi kiállításokon főleg A3-ra nyomtunk, így nem igazán voltam tájékozott az árakat illetőleg sem, úgyhogy igen jelentősen túlléptük a rendelkezésünkre álló keretet.) Így 4 órával a kiállítás előtt még éppen csak átvettük a nyomatokat a világ végén. Ezután következett a méricskélés, kasírozás stb. Ha nincs Lanczinger Matyi (aki a telefonomra azonnal vonatba vágta magát és 3-ra nálam volt), biztosan nem érünk a kávézóba még fél 5-re sem. :confused: Úgyhogy örök hálám neki is és Gál Szilviéknek, akik már vártak minket a Vismajorban és segédkeztek a rendezésben.
A programváltoztatás Pálfi Balázs ötlete volt, aki 5 előtt robbant be és látva az állapotokat, leszervezte a mozival, hogy informálják az embereket is róla. Nem tudom, mennyivel többen jöttek volna el a beszélgetésre, ha a moziban van, de gyanítom, hogy sokkal többen, hiszen az mégiscsak helyben van. :whistle:
Tony, abszolút igazad van, a rohangálásban, szervezésben (erre rátett, hogy két napig semmit nem ettem és nem is aludtam) teljesen kiment a fejemből, hogy hívjalak, meg igazából arra számítottam, hogy 5-re úgyis minden érintett beérkezik a kávázóba és akkor majd informálom őket. Úgyhogy elnézést! :surrender:
Így utólag azért azt gondolom, hogy (miközben nem kívánom magunkat fényezni :rolleyes: ) tényleg szép kis anyagot sikerült összerakni, ráadásul témáját tekintve egy olyan szubkultúra a szubkultúrában (ahogy a beszélgetésben te is fogalmaztál), ami még a nyiladozó hazai képregényes társadalmat is megosztja – reméljük, ez változik majd.
Az MKA oldalán pedig elolvasható az anyag egy része, valamint fotókat is tettem fel a kiállításról és a beszélgetésről. Még három hétig látogatható egyébként, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom! ;)
0

#22 Felhasználó nem aktív   llaci 

• Visszajáró Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1161

Elküldve: 2007. 07. 06. - 16:06

Ez a kiállítás mobil? Vidékre is szállítható? Miben különbözik a fesztiválon kiállított anyagtól?

Egy érdeklődő.
0

#23 Felhasználó nem aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 5340

Elküldve: 2007. 07. 06. - 16:41

Üzenet megtekintéseIdézés: zorro - Dátum: 2007.07.06., 16:55

Sajnos a csúszásról nem mi tehetünk

Zorro, nem szívesen koppintok az orrodra nyilvánosan, de megteszem, mert ebből okulnia kéne mindenkinek, aki rendezvényt szervez, és mint fentebb is írtam, korántsem ez volt az első és egyetlen olyan esemény, ahol voltak szervezési hiányosságok.
A nyomtatások áráról, már megbocsáss, nem előző este kellett volna tájékozódnod, hanem azonnal, amikor kiderült, hogy csinálni fogod a kiállítást. Eleve, nem szabad mindent az utolsó pillantra hagyni, mert Murphy nem alszik.
Igazándiból azt sem értem, miből gondoltad, hogy minden érintett odamegy 5-re a megnyitóra. Én pl. ugyan miért mentem volna oda 5-re, amikor 7-kor van csak a beszélgetés? Milyen jó, hogy nem tettem, mert akkor aztán tényleg felvetett volna a méreg.
Szóval: akkor hogy is értetted, hogy a csúszásról nem ti tehettek? :D
Nem letolás, na, csak bosszankodás, hogy ha ennyi minden szól ellenünk, akkor miért nem igyekszünk legalább a magunk részéről pontosabban szervezni. Lásd még KAFF, ahol nem volt meghirdetve rendesen a beszélgetés, lásd még MOME bazári tavalyi részvételünk (ill. idei nem-részvételetek), lásd még tavalyi Komikon, ahol a szakma kiválóan érezte magát, de többen voltunk rajzolók-szerkesztők-előadók, mint érdeklődő, hadd ne soroljam.
0

#24 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 06. - 16:45

A kiállítás 30 darab habkartonra kasírozott képet, illetve két hungarocell táblát és két kartonfigurát takar, abszolút szállítható. Egyelőre viszont a tulajdonviszonyok nincsenek tisztázva, mármint hogy a miénk marad vagy pedig a Szivárvány Misszió Alapítványé, úgyhogy addig nem tudok ígéretet tenni semmire. De ez a jövő hét elején kiderül. De Jó lenne megutaztatni! ;)
Egyébként a Szivárvány köz bizonyos oldalaitól eltekintve teljesen új anyag.

Tony, az elmúlt 3 hetem azzal telt éjjel-nappal, hogy színeztem, anyagokat szerkesztettem, tördeltem (teljesen ingyen persze) és ez – miközben teljesen igazat adok neked – annyira lekötött, hogy eszembe se jutott felhívni a nyomdákat, hogy vajon az éppen csak dupla méret nyomtatása vajon ugyanazt az árkülönbözetet, nyomatót jelenti-e, mint úgy általában a többi, aminek utána is néztem, már hetekkel ezelőtt. Az A2-esről kiderült, hogy egy ugrás a méretet tekintve, tehát már poszternek számít, így egy másik gépen kell nyomtatni. Ez eszembe se jutott, különben simán meglettünk volna 5-re. Ezt hívják kellemetlen malőrnek.
Azt azért hozzátenném, hogy míg az általad említett rendezvényeket több ember szervezte, ezt én egyedül. Nekem ennyire futja, így sem aludtam napokig. Ettől függetlenül elnézést – igazad van. :shocking:

Csacso, készült videó is, úgyhogy, ha megkapom, hamarosan felteszem az oldalunkra!

Plusz infó: Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára ezekkel a szavakkal nyitotta meg a 12. LMBT Fesztivált: http://pride.hu/article.php?sid=2393
Videó ugyanerről: http://tv2.hu/2007-0...VaGATLAN_VIDEO/

Szerkesztve zorro által: 2007. 07. 06. - 18:49

0

#25 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 06. - 20:35

Üzenet megtekintéseIdézés: Tony - Dátum: 2007.07.06., 09:13

háromnegyed 7-kor átküzdöttem magamat a tömegen és felmásztam a Tarkovszkij teremben,

Ha nem tökölök annyit Grifternél, még össze is futhattunk volna...

Hát, zorro, csodálom a lelkesedésed, nem semmi.

Szerkesztve raveon által: 2007. 07. 06. - 20:36

0

#26 Felhasználó nem aktív   Csacso 

• "Inkvizítor"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 06. - 20:49

Zorro: köszi az infót, + a ”társadalmi munkát” (:santa:) érdeklődve várom :) A felvétel készítőjének is köszönet, így előre is!
0

#27 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 06. - 21:00

Köszi mindkettőtöknek! ;)
A felvételt (most tudtam meg) egy színész srác csinálta, Saban :silence: , illetve Zsombor ismerőse készítette, jövő héten megkapom. Lehet, hogy picit megvágom, de mindenképpen felteszem majd valahova.
0

#28 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 16. - 11:41

Na, mit találtam:

http://www.pinkhell.atw.hu/

:)
0

#29 Felhasználó nem aktív   Csacso 

• "Inkvizítor"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 16. - 12:26

Jobb későn, mint soha! :D
0

#30 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 16. - 22:29

Hehe, milyen régen is volt az... és persze semmi nem lett belőle. :whistle:

Viszont ma van Bayer Tóni szülinapja, az ajándéka megtekinthető az MKA blogján! :clapping: :present: :birthday:
0

#31 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 21. - 03:27

Akit esetleg érdekel, az MKA blogjáról (hátha kevesen olvassátok :rolleyes: ):
Végre rászántam magam és szövegbeolvasóval (a márkát szigorúan nem említem :) szerkeszthetővé tettem egy '98-as tanulmányomat, mely az Előfutár c. irodalmi és művészeti antológiában jelent meg (az első és egyetlen számának művészeti szerkesztője is voltam) El Kazovszkij képzőművészről, aki azóta (2002-ben) Kossuth-díjat is kapott.
Kazovszkijt nem csupán a mesteremnek tekintem, de egy képregényes fórumon már csak azért is tartom fontosnak megemlíteni (amellett, hogy nem véletlenül állítottuk ki mind a Retortában, mind pedig a Képregény Világnapján), mert művészete gyakorlatilag egy folyamatosan ismétlődő képregény (egy állandóan replikált belső történet állomásait festi, rendezi egymás után – ráadásul a munkáiban igen gyakran használja is a képregény formaelemeit. Kritikusai is rendre megemlítik a kilencedik művészeti ágat, ha értekeznek róla.)
A tanulmány – számomra legalább is – „az ősidőkben" íródott, tehát ma már másként fogalmaznék, szerkeszteném. Ettől függetlenül, akinek van érkezése a hasonló hangvételű írásokra, szeretettel ajánlom! Igyekeztem megkönnyíteni a dolgotokat, ezért bizonyos neveknél linkeket alkalmaztam, a könnyebb megértés szempontjaként.
Olvassátok, vitatkozzatok róla, ha az jólesik! :)
Elérhetőség: http://feherzoltan.b...C3%8Dr%C3%A1sok
0

#32 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 21. - 07:59

Üzenet megtekintéseIdézés: zorro - Dátum: 2007.07.21., 04:27

Igyekeztem megkönnyíteni a dolgotokat, ezért bizonyos neveknél linkeket alkalmaztam, a könnyebb megértés szempontjaként.

Erről most az jut eszembe, hogy volt egy film, amiben Uma Thörmen egy bugyuta nőt játszik és amikor álmai hapsijától kap egy könyvet, kénytelen venni hozzá egy értelmező kéziszótárat. :D Na én elolvasom a cikked majd, de átpörgetve számomra elég meredeknek tűnik, ha őszöd ... izé, őszinte akarok lenni. :)
0

#33 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 22. - 13:43

OFF:
Uhh, de korán, illetve későn volt már, mikor posztoltam az utóbbit – előtte vagy 10 órát küszködtem a szöveg javításával, így elnézést, ha kicsit nagyképűen vagy kekeckedően hangzott az utolsó mondat: „Olvassátok, vitatkozzatok róla, ha az jólesik!" :surrender: Inkább kellemes olvasgatást vagy valami ilyesmi! :rolleyes:
(És az említett program is inkább szövegfelismerő, mint -beolvasó – csak már nem tudom szerkeszteni.)
Ja igen, Raveon, a linkekkel is inkább segíteni akartam, mintsem „szőkének" feltételezni az olvasókat! De azért „Uma Thörmen" rulez! :laughing:

De hogy ON is legyen:
A héten remélhetőleg elkészülök az „Aszterión háza" című, a következő Pinkhellbe szánt képregényem első oldalával és felteszem majd, mint előzetest. Ez most kivételesen festve lesz, ecolinnal.

Szerkesztve zorro által: 2007. 07. 22. - 13:45

0

#34 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 07. 22. - 14:44

Én nem gondoltam arra, hogy szőkének feltételezel minket, meg amúgyse vagyok szőke, csak szelektív a memóriám és a megfigyelőképességem, megspékelve mindezt egy kis naivítással. :D

Szerkesztve raveon által: 2007. 07. 22. - 14:45

0

#35 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 08. 16. - 16:53

És aztán az új Pinkhell dupla lesz é?
0

#36 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 08. 20. - 08:43

Bocsánat, hogy késve válaszolok és hogy egészen pontos információkkal még nem tudok szolgálni, ugyanis a szeptemberi közgyűlésünk megtartása után fogom csak igazán látni a helyzetet: ki mivel szeretne szerepelni a lapban, illetve milyen terjedelemben? Jelen pillanatban megengedhetjük magunknak a dupla számot, illetve végre egy olyan Pinkhellt, amiben több hosszabb történet is lehozható – innentől már csak az alkotókon múlik, bár az elmúlt hónapokban nem tolakodtak túlságosan az ötletekkel – ami részint a nyári uborkaszezonnak is köszönhető. Azért drukkolok, hogy a közgyűlésen kiderüljön: a pancsolás és a sajtos-tejfölös lángos falatozása alatt elképesztően kreatív sztorik pattantak ki a fejekből! :whistle:
Egyébként, ha több lesz, mint dupla szám – de ha legalább 72 oldal is lesz –, már gerinccel szeretném megoldani a kötését.
0

#37 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 08. 20. - 09:03

Na ez a gerinc és a hosszabb történetek nagyon jól hangzik. Úgy látszik tényleg minden egyes számmal jobbak lesztek.

Hát várjuk nagyon. :)

P.S.: Új írót találtatok?

Szerkesztve raveon által: 2007. 08. 20. - 09:07

0

#38 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 08. 20. - 09:16

Köszönjük, remélem, tényleg elégedettek lesznek majd az olvasók! :rolleyes:

Az sem kizárt, hogy szeptemberben új írók is csatlakoznak az MKA-hoz, jelentkezők már vannak, illetve ezügyben a Kalligram irodalmi folyóirattól is megkerestek minket, úgyhogy az ősz remélhetőleg a „nyári álomból" való felébredést jelenti majd! :superman:
0

#39 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 08. 20. - 09:30

Hmm... érdekes. Tényleg jó PH-nak nézünk elébe, úgy fest. Persze én egy kicsit elfogult vagyok a lappal. :)

Szerkesztve raveon által: 2007. 08. 20. - 09:30

0

#40 Felhasználó nem aktív   S9TXE 

• Újonc
  • Ikon
  • Csoport: K.N:É
  • Hozzászólás: 32

Elküldve: 2007. 08. 27. - 17:42

Üdv mindenkinek!

most vettem meg a Pinkhell első 4 számát (0-3). olvastam hogy sok kritika érte, amelyeket én nem is kívánok megcáfolni, csak elmondom én is a vélményem.
lusta vagyok visszaolvasni a régi hsz-okat, ezért ha félbeszakítottam valamit akkor bocs, de végülis egy fómuon lehet paralel is beszélgetni :)

Először is meg kell jegyeznem, hogy átfogóan nehéz vélményt alkotni, mert nagyon különbözőek a képregények benne, szal én olyan mondatra nem vállalkozok hogy "a Pinkhell az olyan: ...". És amit most fogok írni azután joggal lehet elkussoltatni engem :) : nem vagyok nagy képregény gyűjtő, nem nagyon értek a műfajhoz, de tetszik, mostanában kezdem megszeretni. a "klasszikus" képregényeket ismertem csak eddig, és a Pinkhellt olvasni nagyon jó volt. olyan volt mintha valaki a festészettel kapcsoltban csak az akadémista klasszikus műveket ismerte volna (amelyekkel amúgy semmi baj nincs) és hirtelen meglátott volna egy "modernebb" festményt (egyszerre több félét). de persze a "modernség" önmagában nem jelenti azt hogy jó valami, volt olyan képregény a Pinkhellben ami nem nagyon jött be, de emellett volt egy katarzisközeli (csak közeli! :)) élményem is, és persze -mint illusztrációval és hagyoményos grafikával foglalkozó embörke- sok képregény technikailag is tetszett.

a fent említett abszolút kedvencem az a: The Gang (Pap Károly, Graphit).

a story nekem nagyon bejött, nem láttam ilyesféle meta-képregényt (biztos van egyébként), ami bravúrosan rántja le a leplet a saját határairól és ezáltal (hogy maga ismeri be hogy fikció) jobban bele tudja magát élni az ember. a másik ok amiért a story tetszett hogy egy cimborámmal egy éve gondolkodunk egy képregényről, pontosabban egy olyan világról ami ehhez hasonlóan "képregényről szóló képregény" lenne, közel állnak hozzám az efféle kísérleti alkotások. a kidolgozás meg neke nagyon bejött, az ilyen visszafogott színeket jobb "olvasni", könnyebb a szemnek és kellemesebb az agynak, a feketefehér filmekben is az a jó hogy a ruhák színét ha nem tudja az ember el tudja képzelni (mintha olvasná). ha nem lett volna ez a story akkor is Graphitot emeltem volna ki a kidolgozások szempontjából.

ezért összegzést nem is írok a Pinkhellről, csak annyit: várom a Priznic és Diperte folytatását! :)

+++++++++++

U.i.: persze ha objektíve kéne értékelni akkor Cserkuti Dávid és Gáspár Tamás a hardcore-grafikusok (nem vitás), meg persze sokan mások is, csak nekem személy szerint Graphit stílusa volt a nyerő

Szerkesztve zoli79 által: 2007. 08. 27. - 18:36
Szerkesztés oka: hozzászólások összevonása

0

#41 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 09. 28. - 23:21

Először is: köszönjük a kritikát Artúrnak (korábban már felfedte magát a Gemini-topikban, ezért merem leírni a becses nevét – ráadásul a „köszönjük a kritikát S9TXE-nek" inkább úgy hangzik, mintha messze-messze, egy távoli galaxisban diskurálnánk... :rolleyes: )!
Azóta beszéltem Graphittal, aki – mondhatni – nem egy fórumozó típus, de borzasztóan örült, hogy ilyen hatást gyakorolt rád a munkájával.

Egyrészt van egy rossz hírem: a Priznic és Diperte sajnos egyelőre nem folytatódik, mert Faludi Robi Finnországban kapott munkát egy játékfejlesztő cégnél, így egy időre jegeli a pinkhelles jelenlétét – de ami késik...
(Persze egy főszerkesztő mindig tanul: sorozatot csak akkor kezdünk el, ha már a teljes anyag a gépemen van! :whistle: )

Másrészt viszont hamarosan egy igen jó hírrel jelentkezünk, amiről per pillanat semmit nem mondhatok – de annál nagyobbat szól majd! :superman:

Végül, de nem utolsó sorban: a 22. Helsinki Képregényfesztiválról készült riport, melyet a Kultúrház Cserkuti Dáviddal készített tegnap előtt, már megtekinthető az MKA blogon!
0

#42 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 09. 29. - 07:47

Há én aszittem hosszabb lesz egy kicsit, de mindegy, nemsokára így is minden héten ott van Dávid. :D

A jó hírt meg már alig nagyon várjuk!
0

#43 Felhasználó nem aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 11. - 09:05

Az MKA blogján kis ízelítőt láthattok legújabb tagjaink, Lakatos István és Fórizs Gergely munkáiból. Ez utóbbi úriember Meló című képregényét a Gemini jelentésből is ismert Haránt Artúr színezte; István pedig gyönyörű, kézzel festett munkáival pályázott az MKA-ba való felvételre - sikerrel. Harmadikként, ám nem utolsó sorban meg kell még említenem Andok Tamást, akinek forgatókönyveit egyelőre még nem olvashatjátok, ám az azokból készült képregényekkel reményeink szerint hamarosan a PinkHell oldalain találkozhattok.

Szerkesztve tikos által: 2007. 10. 11. - 09:05

0

#44 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 11. - 09:20

Üzenet megtekintéseIdézés: tikos - Dátum: 2007.10.11., 10:05

és Fórizs Gergely munkáiból. Ez utóbbi úriember Meló című képregényét a Gemini jelentésből is ismert Haránt Artúr színezte
Ez az úriember nem véletlenül Forig néven alkot pölö a Direktbe? Ebben az esetben nekem már van tőle képregényem. Bebebe :P
0

#45 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 11. - 09:26

Wow, nagyon jók, gratula! Amúgy Artúr itteni színezése sokkal jobb lett, mint a Gemini-ben, persze ezt is majd nyomtatva lehet igazán megmondani. Első különösen tetszik azzal az űrhajóval. :icon13:
0

#46 Felhasználó nem aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 11. - 09:34

Üzenet megtekintéseIdézés: zoli79 - Dátum: 2007.10.11., 10:20

Ebben az esetben nekem már van tőle képregényem.

Igen, én is ismerem azt a képregényt, Gergő korábban azzal jelentkezett az MKA-ba - akkor sajnos sikertelenül. De kitartása meghozta a gyümölcsét :D
0

#47 Felhasználó nem aktív   S9TXE 

• Újonc
  • Ikon
  • Csoport: K.N:É
  • Hozzászólás: 32

Elküldve: 2007. 10. 11. - 13:56

Én már gratuláltam Gerinek telefonon. :clapping: Örül nagyon neki (of course).

Zoli79: mondtam is a "főszerkesztőnknek" (már ha van ilyen egy ksi fanzine-nál :)), hogy képregényes körökben kéne terjesztenie a Direkt-et, mert sokkal hálásabb közönség. A Direkt 3-ban már ha minden jól megy: két (egyenként 9 oldalas) képregény lesz látható, de egy mindenképp, a Gerié. Szóval street-art fanzine-ból kezd átalakulni képregény és street-art fanzine-ná (a képregény és a street-art különbségei/hasonlósága asszem külön fórumot is érdemelne :sklull: :ph34r: )

Raveon: Én is úgy érztem, hogy azóta valamelyest fejlődtem, amióta belekezdtem a Geminibe, csakúgy mint a Gemini kezdésétől a végére is. Leginkább a tabletem kezelését és a Photoshop kezelését illetően fejlődtem, rájöttem, hogy a tablet nem igazán fejleszti a rajzkézséget (akkor vettem a Wacomomat amikor kezdődött a színezése a Gemininek :rolleyes: , a pályázatra még egérrel csináltam a 3. oldalt ). De már Geri képregényét színezve is sok rutinnal bűvült a színezői skill-em.

Tikos:
Az volt az első színezésem amúgy :superman: , az még full egeres meló volt. A Boncolás amúgy Geri egyik nagyobb képregényéhez kötődik, amiből szerintem látszik, hogy képregény írónak sem rossz Geri, de mondjuk én a haverja vagyok, lehet az elfogultságra fogni azt amit mondtam :whistle: . Azért, hogy ne fogjuk elfogultságra: azzal amivel bekerült (ez a scifis történet), annak a története nem olyan jó, mint a Boncolás köré épülő sztori, de végülis ez szerintem inkább ilyen "most scifis képregényt akarok csinálni" ingerből jött neki :)

Szal örülök, hogy felvették meg minden, és köszönet az MKA-s post végén a "jól csengő nevem" megemlítéséért (szerintem még azért dolgoznom kell kicsit azért a csengésért, de jólesett olvasni :))
0

#48 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 16. - 20:34

Lehull a lepel: KÉP, REGÉNY, SZABADSÁG – 1956 (Képregényes óriásplakátkiállítás) – irány az MKA blog!

Gondolom, majd a főoldalon is kint lesz, elküldtem az anyagot Manonak.
0

#49 Felhasználó aktív   raveon 

• Man from the Moon
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 16. - 21:09

Nem semmi! És remélem ezzel sikerül elősegíteni a képregényhez való pozítivabb hozzállást. :)
0

#50 Felhasználó nem aktív   zorro 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2007. 10. 16. - 21:57

Hát, én attól függetlenül, hogy van, aki a kiállításokat, rajziskolákat és médianyilatkozatokat nem tartja a honi képregénykultúra fellendítését elősegítő mozzanatoknak, biztos vagyok benne, hogy a hasonló projektek igen sokat használnak neki és tapasztalatból tudom, hogy ezek nyomán egyre többen bírálják felül az eddigi előítéleteiket és lesznek kíváncsiak a műfajra. De a próféta szóljon belőlem! :silence:
Mindenesetre az, hogy az ARC nyitott volt a képregény irányában és megkerestek minket a projekt tervével, sokat elárul arról, hogy érdemes a fent említett tevékenységeket folytatni!
Egyébként azt ajánlanám, hogy aki teheti, még 23-a előtt nézze meg a kiállítást – én fotózni is kimegyek –, mert ki tudja, mi marad belőle az ünnep után! :confused:

Szerkesztve zorro által: 2007. 10. 16. - 22:01

0

• (14 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.