Al Simmons: Alnek már válaszoltam. (Egyébként szerintem az egyik nagy bicsaklása a Spawn képregénynek az volt, hogy a főhős keresztneve megegyezik egy tévésorozat főhősének keresztnevével, aki egyébként cipőárus.)
Graphicus: A szakirodalmat természetesen szívesen látjuk. (Küldök egy mailt is.)
Úgy látom, olyan szerepbe kerültem, ami nagyon hízelgő számomra, hogy sokan tippelgetnek, tanácsokat osztogatnak, és ez nagyon jól esik és hasznos is, és úgy látom, hogy sokan kíváncsiak arra, hogy mi folyik itt, úgyhogy pilácsot gyújtok a karácsonyi ködök sötétjében.
Az ötlet úgy kezdődött, hogy kitaláltam egy képregényt, de nem tudok rajzolni. Kerestem egy rajzolót, de azóta nem lett abból semmi, viszont rájöttem, hogy rengeteg olyan rajzoló van, aki amiatt panaszkodik, hogy nincs egy huncut fia ötlete sem, aki pedig novellákat ont magából éjszakánként, többnyire botkezű, és mindkét fél panaszkodik is nekem. Szóval innen az ötlet.
A projekt elsődlegesen arról szólna, hogy írók végre-valahára lerajzolva láthassák, amit megálmodtak. (Tudom, ez egyoldalú, valójában ragaszkodom, hogy a grafikusok is jól érezzék magukat, de én botkezű vagyok, így aztán foglamam sincs, hogy mi a fenét élveznek ők azon, hogy azt csinálják, amit mások mondanak nekik, de minden jel szerint imádják csinálni.
Távlati célokat persze kitaláltam, de igyekszem a realitás talaján maradni. Ugyanis bár húsz éve még az egyetlen megjelenési mód a kiadás lenne, de ma már azzal is elérjük ugyanezt a célt, ha felrakjuk a dolgainkat az internetre. Az már egy többlet lenne, ha még pénzt is kapnánk érte. Persze gondolkodok ilyeneken, de addig nem szeretnék ilyesmibe belemenni, amíg még egyetlen kép sem jelent meg. Majd meglátjuk, mi lesz, nem ígérek semmit és nem várok semmit, csak csináljuk azt, amihez kedvünk van. Én pedig azért vagyok felelős, hogy nagyon-de-nagyon jó is legyen az eredmény, úgyhogy most végre kiélhetem szőrösszívűségemet.
Szóval ez az egész ugyanarról szól, amikor valaki novellákat ír vagy rajzolgat a netre, csak azzal a különbséggel, hogy ez a művészeti ág több embert igényel.
Remélem, hasznos, de legalább érdekes volt a fenti infó.