forum.kepregeny.net: Rajzolók, írók, jelentkezzetek! - forum.kepregeny.net

Ugrás a tartalomhoz

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Rajzolók, írók, jelentkezzetek! toborzás új magyar képregényekért

#1 Felhasználó nem aktív   algi 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon
  • Csoport: K.N:F
  • Hozzászólás: 627

Elküldve: 2003. 11. 13. - 12:47

Bár hamarosan lesz egy honlap ezen a domainen, addig is maszekben elkezdem a hirdetést. Aki úgy gondolja, hogy tudna képregényt rajzolni, festeni vagy írni, az jelezze nekem akár ebben a fórumban, akár magánba, mert ilyen alakokat gyűjtök mostanában. Szigorúan ingyenmunkáról lenne szó – egyelőre. Mindenesetre nem igérek semmit, csak vért, verejtéket és könnyeket. Cserébe viszont kezdetben mindenképp a neten láthatja viszont munkáját, aki jelentkezik.
Annak is örülnék, ha ismerőseiteknek is továbbítanátok, vagy esetleg nekem, hátha kihagyok egy képregényoldalt
Köszönet mindenkinek, aki jelentkezik, meg főleg ennek a szervernek itt. :)
Kedves, TloF, ezt nem sürgetésnek szánom, de ha el is küldted az infókat, még nem érkezett meg, bár ezt mailben már megírtam. (Azért nem baj, ha sürgetésnek veszed ;)
0

#2 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1384

Elküldve: 2003. 11. 13. - 13:45

Szervusz algi!Jelentkeznék hívó szavadra!Ha érdekel rajzom,akkor írj mano-nak,mert neki küldtem el néhányat,s továbbítja neked.Remélem!Sőt azt is ígérte,hogy fölrakja erre a site-ra valahová és valamelyik fórumon szavazhatnak rá,hogy az emberkék szerint hogyan sikerült!
0

#3 Felhasználó nem aktív   dala 

• Visszajáró Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1881

Elküldve: 2003. 11. 13. - 15:21

Képregényt még nem írtam, de novellákkal próbálkozom. Szívesen kipróbálnám magam ebben a műfajban is. :rolleyes:
0

#4 Felhasználó nem aktív   Kendra 

• Szakértő Fórumozó
  • Ikon
  • Csoport: K.N:T
  • Hozzászólás: 3227

Elküldve: 2003. 11. 13. - 15:55

Megint egy ujjabb ragyogo otlet! ;)
De azt hiszem ide keves vagyok...

Udv,
Kendra

http://mappa.prim.hu/Kendra/poser
0

#5 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 11. 18. - 12:07

Idézet

De azt hiszem ide keves vagyok...

Nnna!Akko' ezt szeretném megcáfolni!Mivel a rajzaim amiknek életet adtál nekem tetszenek.A képregényes csapatban már van egy író(dala),egy rajzoló(én),s a színező(Kendra).Ez így nem is rossz!Nem?
0

#6 Felhasználó nem aktív   nitro 

• NitroGéniusz
  • Ikon
  • Hozzászólás: 2811

Elküldve: 2003. 11. 18. - 12:35

Mi kell még ? :o
0

#7 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 11. 18. - 12:54

Idézet

Mi kell még ?

Hogy mi?Szerintem rajzolók még!Csak hogy igazán jó társaság legyen,meg bárki aki csak elkötelezettséget érez magában a képregények iránt!
0

#8 Felhasználó nem aktív   moebius 

• Újonc
  • Ikon
  • Csoport: K.N:É
  • Hozzászólás: 13

Elküldve: 2003. 11. 21. - 12:10

Szeretnék jelentkezni, ha még kerestek rajzolót, bár még nem tettem fel eddig egyetlen rajzomat se a netre, de ha kell majd megoldom. Nemrég küldtem el egy pályázatot a Marvelhez de még nem jött rá válasz. Nem tudom hogy milyen stílusú képregényt akartok írni, hozzám inkább a komolyabb (gondolok itt a nem Garfield és huba meg mittomén képregényekre) képregények állnak közelebb.
0

#9 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 11. 21. - 12:18

Ezzaz!Meg van a Stan Lee-Todd Mcfarlane rajzoló páros!
0

#10 Felhasználó nem aktív   DoberMann 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 216

Elküldve: 2003. 11. 22. - 17:42

A témába vágóan itt van pár cím, melyeken rajzolók mutatják meg lépésről-lépésre, hogyan színezik ki rajzaikat photoshoppal. Amolyan tutorial félék.

http://www.agent44.net/stepbystep1.htm

http://www.agent44.net/stepbystep2.htm

http://www.itchstudi...miccoloring.php

http://www.itchstudi...c_lizardman.php

http://www.sofos.com/adi/tutorial.htm
0

#11 Felhasználó nem aktív   brazil 

• Bürokrata
  • Ikon
  • Hozzászólás: 955

Elküldve: 2003. 11. 26. - 16:43

Az ötlet nagyon tetszik, annál is inkább mert épp itt az ideje, hogy végre egy igényes sztorit összedobjon pár honi arc. Én egész életemben mást se csináltam, mint egy sötét szobában kuksolva képregényeket írtam és rajzoltam, szóval asszem én vagyok a ti emberetek.
A gáz az, hogy a csapatmunka nem az erősségem, bár azt nem állítom, hogy a probléma áthidalhatatlan. Mindíg egyedül dolgoztam, illetve a saját csapatommal.
A gáz az, hogy eléggé kiábrándító az emberek hozzáállása a témához, én meg semmi máshoz nem értek, ezért most ott tartok, hogy mindenféle aljas melókból gyüjtöm a lóvét az eszközeimre. a kiadókhoz rohangálni meg k*rvára nincs idegzetem. YECCH!

Szóval annak ellenére, hogy senkit sem érdekel az egész, rengeteg tökölést és pénzt igényel a dolog. Én álltalában pár nap alatt összedobok egy forgatókönyvet, mert tudom, hogy a rajzolással hónapokat töltök majd. A legutóbbi munkámmal 8 hónapot töltöttem, nem mondom, hogy maradéktalanúl elégedett vagyok vele, de letudtam már velük három kiállítást, úgyhogy azért nem volt túl felesleges a tökölés.
Van egy (szerintem) elég erős plottom, amivel már fél éve szarozok, de sajnos mostanában a kajára gyüjtök, meg be akarok fektetni egy új aerograph szórópisztolyra, ezért az írásra se nagyon jut időm.
.Na, velem ez az ábra, ha valakit izgat, írjon a brazilcomics_KUKAC_freemail.hu-ra
egy levelet. rajzokat egyelőre nem tudok küldeni, mert nincsenek beszkennelve.
Remélem köztetek azért akadnak olyanok, akik ráérnek rajzolni ésírni, mert jó lenne látni valami normális referenciaanyagot, amit pár nagyfejű dagadt lapkiadók orra alá lehetne dörgölni. (Hú, mennyire utálom őket.)

Szóval... akármi is lenne a téma, benne vagyok. -CHEERZ!
0

#12 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 11. 26. - 16:50

Úgy látom egy igen komoly Író/rajzoló csatlakozott a cspathoz!Ez király!
0

#13 Felhasználó nem aktív   RobertDeNItro 

• Szakértő Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 3410

Elküldve: 2003. 11. 26. - 17:20

Hi! Kicsit offtopic, de van ez a site: www.penciljack.com amin amatőr képregényesek közölhetik munkáikat. Szerintem király, és én is közöltem pár cuccot :D
0

#14 Felhasználó nem aktív   moebius 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 11. 27. - 18:43

Brazil gondolatmenetét folytatva, illetve abból kiiundulva kíváncsi lennék, hogy itt Magyarországon mennyire van létjogosultsága egy "amatőr" képregénynek. Régebben - úgy 4-5 éve - még emlékszem, hogy lehetett kapni X-Ment, Spawnt, Superman-Batmant, Marvel extrát is, ezek mind megszűntek és maradt a Pókember, a Star Wars, meg a dörmögő dömötör. Nekem kételyeim vannak afelől, hogy egy saját képregény mennyire lenne életképes egy ilyen piacon, és itt most nem elsősorban a minőségre gondolok. Másik oldalról nézve, ha magamból indulok ki, én is kíváncsi lennék magyar fiatalok munkáira.
Úgyhogy két dolog marad: rajzolni a fióknak vagy jobb esetben felkerülni a netre és várni hogy valakinek majdcsak feltűnik, hogy itt is van egy pár tehetséges ember akikkel lehet kezdeni valamit.
ennyi.
0

#15 Felhasználó nem aktív   sade 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 40

Elküldve: 2003. 11. 30. - 13:07

Én is jelentkezem..vagyis mar jelentkeztem alginál :)
http://sade.epilogue.net
0

#16 Felhasználó nem aktív   Atesz 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 86

Elküldve: 2003. 11. 30. - 13:31

Sziasztok!
Én nem jelentkezni akarok, csak belebeszélni :D
Na szoval, a lényeg, hogy szerintem senki ne számitson arra, hogy csinál egy képregényt, felrakja a netre, és egyből szaladnak hozzá a kiadók teli zsebbel.Ebben a témában már beszélgettünk Sekigahara -val, érdemes szerintem elolvasni a Deadline topicban(asszem az Egyebek-nél).Ők is csináltam egy hihetetlenül igényes képregényt, amit ki is adtak amerikában,megvágva,fekete-fehérben, ennek köszönhetően meg is szünt a kapcsolat közöttük ha jol tudom, mivel ezzel lerontották a képregényük minőségét.
Nem szeretném elvenni senkinek a kedvét, sőt épp ellenkezőleg!Csak készüljetek fel!!!
Üdv.:Atesz
0

#17 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 01. - 10:13

Köszi az infot!Szerintem minden ilyen tapasztalat csak hasznára válhat egy képreghény készítő társaságnak!Én is szeretnék rajzolásban részt venni,de még nem jeleztek vissza az illetékesek,pedig jelentkeztem a kreativ.kepregeny.net-en is!(remélem hallottad algi!)
0

#18 Felhasználó nem aktív   morgena 

• Kezdő Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 151

Elküldve: 2003. 12. 01. - 18:04

Vannak tök jó rajzok az oldalon... Bárcsak én is igy tudnék rajzolni... :(
Ti úgy tanultatok valahol, vagy csak gyakoroltok?
0

#19 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 01. - 18:19

Én sehol nem tanultam,s most sem tanulom.Sajna!Lehet hogy jobb lenne,ha tanultam volna,vagy tanulnám,mert akkor több időt szakítanék a rajzolásra!
De így is,ha elkap a gondolat,hogy rajzoljak,akkor asztalhoz ülök aztán teszem,amit tennem kell!
0

#20 Felhasználó nem aktív   sade 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 01. - 21:42

Én sem tanultam sehol, bár rengeteg tutoriált elolvastam, isszonyú lassan haladok
most kb ismerem a színeket (nem röhögni), de még midnig érzésből teszem a fényeket, arc megy, a test még kicsit döcög (nagyon)
0

#21 Felhasználó nem aktív   graphicus 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 56

Elküldve: 2003. 12. 01. - 22:16

Szevasztok!
Én igaz új fórumozó vagyok de régen olvasom a site-ot.Pár adalék:..
A 80-as évek közepén Nyíregyházán alakult egy kisérleti képregénystudió ami a képregényeket szerette volna jobban bevezetni a köztudatba.Néhány lelkes fiatal rajz szakos (tk)főiskolás Kertész Sándor vezetésével próbálta felfrissíteni a képregénykiadás állóvizét.Táborokat szerveztünk(ahova olasz képregényes szakemberek jöttek oktatni.Kiállításokon mutatkoztunk be.Sőt ujságok is indultak-Menő Manó-Krampusz-Pimpa.Főleg európai olasz és francia anyagokkal indultak az ujságok.-A rendszerváltás forgatagában azonban elbukott.A csapat szétszóródott az országban.A studió bezárt.Ma már csak szabadidőmben tudok képregényekkel foglalkozni.(még jó hogy van NET!!)
A képregényírás-rajzolás nagyon komoly szellemi tevékenység,ami (több éves) felkészülést,kitartást igényel írótól rajzolótól egyaránt.Európában komoly művészeti egyetemeken tanítják,(s a média más területeivel együtt kb 10-évente megújul)Sok szakirodalmam van a témában,szivesen megosztom veletek,ha édekel valakit...
0

#22 Felhasználó nem aktív   algi 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 01. - 23:46

Al Simmons: Alnek már válaszoltam. (Egyébként szerintem az egyik nagy bicsaklása a Spawn képregénynek az volt, hogy a főhős keresztneve megegyezik egy tévésorozat főhősének keresztnevével, aki egyébként cipőárus.)

Graphicus: A szakirodalmat természetesen szívesen látjuk. (Küldök egy mailt is.)

Úgy látom, olyan szerepbe kerültem, ami nagyon hízelgő számomra, hogy sokan tippelgetnek, tanácsokat osztogatnak, és ez nagyon jól esik és hasznos is, és úgy látom, hogy sokan kíváncsiak arra, hogy mi folyik itt, úgyhogy pilácsot gyújtok a karácsonyi ködök sötétjében.

Az ötlet úgy kezdődött, hogy kitaláltam egy képregényt, de nem tudok rajzolni. Kerestem egy rajzolót, de azóta nem lett abból semmi, viszont rájöttem, hogy rengeteg olyan rajzoló van, aki amiatt panaszkodik, hogy nincs egy huncut fia ötlete sem, aki pedig novellákat ont magából éjszakánként, többnyire botkezű, és mindkét fél panaszkodik is nekem. Szóval innen az ötlet.

A projekt elsődlegesen arról szólna, hogy írók végre-valahára lerajzolva láthassák, amit megálmodtak. (Tudom, ez egyoldalú, valójában ragaszkodom, hogy a grafikusok is jól érezzék magukat, de én botkezű vagyok, így aztán foglamam sincs, hogy mi a fenét élveznek ők azon, hogy azt csinálják, amit mások mondanak nekik, de minden jel szerint imádják csinálni. :)

Távlati célokat persze kitaláltam, de igyekszem a realitás talaján maradni. Ugyanis bár húsz éve még az egyetlen megjelenési mód a kiadás lenne, de ma már azzal is elérjük ugyanezt a célt, ha felrakjuk a dolgainkat az internetre. Az már egy többlet lenne, ha még pénzt is kapnánk érte. Persze gondolkodok ilyeneken, de addig nem szeretnék ilyesmibe belemenni, amíg még egyetlen kép sem jelent meg. Majd meglátjuk, mi lesz, nem ígérek semmit és nem várok semmit, csak csináljuk azt, amihez kedvünk van. Én pedig azért vagyok felelős, hogy nagyon-de-nagyon jó is legyen az eredmény, úgyhogy most végre kiélhetem szőrösszívűségemet. :)

Szóval ez az egész ugyanarról szól, amikor valaki novellákat ír vagy rajzolgat a netre, csak azzal a különbséggel, hogy ez a művészeti ág több embert igényel.
Remélem, hasznos, de legalább érdekes volt a fenti infó.
0

#23 Felhasználó nem aktív   brazil 

• Bürokrata
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 01. - 23:48

HOGYNE LENNÉNK KÍVÁNCSIAK!!!!!
Mindenkinek szüksége volna tapasztalt művészek tanításaira.
Nekem meg főleg, mert mostanában ecset helyett csak egeret fogdoztam.
(Már fel is vettem a töröküléses pozitúrát.)

Én csak egy tuti book-ot ajánlanék mindenkinek.
(mert több sajnos nem jutott el ebbe a csenevész városba.)
Ha van rá módotok szerezzétek be Wiil Eisner-től a Comics & Sequential art című
tudattágító olvasmányt. Ebbe még olyan nagyfejűek is belekóstolgattak,
mint Cronenberg, vagy Terry Gilliam. Fene az arcukat!

Amúgy a Trollban még mindíg ott penészedik a Barry Smith munkásságát
összefoglaló OPUS címre halgató entellektüel kiadvány. Belenéztem, és gyönyörűűű!
A manusz tudna mit tanítani az ifjú korosztálynak, de ez már a Storytellerből is leesett. Szóval ha valakit érint a dolog, van rá egy hete, hogy elkanalazza előlem,
mert én könyörtelenűl lecsapok rá.

...affene, nem kellett volna szólnom.
0

#24 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 02. - 01:00

Hey graphicus!Minden tapasztalatra,ötletre,észrevételre vevő vagyok és szerintem nem egyedül!
0

#25 Felhasználó nem aktív   moebius 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 02. - 15:43

szerintem mindenki mondja el a véleményét, mert így legalább szélesebb körben fel tudjuk mérni, hogy mi az ami tetsztik, hogy mennyi jut át az elképzelésekből.
Így legalább nem (csak) magának ír, rajzol az ember hanem látja, hogy szélesebb körben milyen tetszést vált ki. Már alig várom az első visszajelzéseket és kritikákat.
0

#26 Felhasználó nem aktív   sade 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 02. - 21:46

Nekem vannak ötleteim, és szeretek rajzolni (más kérdés, hogy nem tudok), de a képregény rajzolás még kicsi vagyok..
Elhataroztam, hogy megrajzolom mik tortennek a karaktereimmel, de kb az első oldal első negyedénél átment az egész SDbe (mondjuk vicces volt a rák szamuráj tetsubóval, meg a kakita duelista ugyanekkora katanával, de kéremszépen az nem művészet).. viszont nem megeröltető apróságokkal próbálkozok, ami agyilag nem húz le..de! Várjatok, amíg megérkezik a lightboxom...mwhahahahahaha
0

#27 Felhasználó nem aktív   Kendra 

• Szakértő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 02. - 22:10

sade kerlek, ne mond azt ,hogy nem tudsz rajzolni mert elsirom magam! :lol: :lol:

Nagyon tetszenek a kepeid.
0

#28 Felhasználó nem aktív   algi 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 03. - 04:10

Idézés: sade - Dátum: 2003. Dec. 2. - 19:46

Nekem vannak ötleteim, és szeretek rajzolni (más kérdés, hogy nem tudok), de a képregény rajzolás még kicsi vagyok..

Most erre mit mondjak :question:
:D :D :D
0

#29 Felhasználó nem aktív   kropotkin 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 75

Elküldve: 2003. 12. 03. - 10:59

Egyenlore, egy-ket atmoszfera-terv erejeig en is szivesen beszallnek.Sajnos nincs sok idom, de ha beindul, s szinvonalas a "storyline", orommel resztveszek a tortenet rajzolasaban is.
0

#30 Felhasználó nem aktív   sade 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 03. - 12:00

Izé..esetleg
Hirtelen nagyon megnott a rajzolok szama, mit szolnatok hozza, ha nyitnank kulon rajzos forumot, ahol tippeket meg trukkoket osztanank meg egymassal? Megkritizalnank egymas muveit, meg ilyenek?

Kendra: Kérlek ne mondj ilyet, mert elsírom magam.. erősan a tanuló fázisban vagyok

A másik hogy en nagyon szeretek trade artot csinalni, amikor tobben keszitunk egy rajzot, esetleg van kedve valakinek ilyet csinalni? :)

üdv
sade
0

#31 Felhasználó nem aktív   Kendra 

• Szakértő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 03. - 13:10

Idézés: sade - Dátum: 2003. Dec. 3. - 12:00

Izé..esetleg
Hirtelen nagyon megnott a rajzolok szama, mit szolnatok hozza, ha nyitnank kulon rajzos forumot, ahol tippeket meg trukkoket osztanank meg egymassal? Megkritizalnank egymas muveit, meg ilyenek?

Nekem van itt valahol ilyenem... az Off-topic-ban.
Epp keszultem bezaratni, azt hittem nem erdekes mar... :rolleyes:

http://forum.keprege...ct=ST&f=7&t=163
0

#32 Felhasználó nem aktív   Atesz 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 03. - 15:27

Mivel rajzolni nem udok, irasban sem vagyok az igazi, ezért inkább ajánlok valakit:)
A srácnak van egy honlapja, nézzétek meg, és probáljátok meg beszervezni, hátha sikerül.Itt a cim: http://www.globalnet2000.hu/spawny/
De nem tölem tudjátok ! ;)
0

#33 Felhasználó nem aktív   Atesz 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 08. - 20:32

Na mi történt, eltünt mndenki ebbol a topicbol?
0

#34 Felhasználó nem aktív   brazil 

• Bürokrata
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 08. - 21:23

Már itt is vagyok.

Eddig a csere-bere topic-ot szemléltem.
Az is nagyon hasznos volt a hétvégén.

Meglestem az oldalt amit mellékeltél, a csávó tényleg nem rossz.
A fal amit festett, kifejezetten korrekt. Nekem is volt pár hasonló melóm,
de jobb nem is beszélni róluk. A falakat meghagyom a profiknak.
A legjobb kép a SPACENIGGAH. Nekem derüs pillanatokat okozott,
bár a vendégkönyv mintha nem működne az oldalon. Kár.

Van egy Vaughn Bodé nevű skizofrén alak, akit melegen ajánlok minden hasonló
beállítottságú művésznek. Szerencsétlen korán meghalt, de a fia Mark, ott folytatta
ahol ő abbahagyta. Sok utcai grenyós megirigyelhetné ezt a style-t. YO!
Íme egy link hozzá: http://www.hollywood...s.com/bode.html

Amúgy a Trollban még mindíg ott rothad tőle egy művészeti album,
meg egy keményborítós undaground comic, ha valakit izgatnak az effélék.
Elbaltázott krumplifigurákkal van tele, meg furcsa szerkezetekkel.
0

#35 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 08. - 21:29

Idézet

Na mi történt, eltünt mndenki ebbol a topicbol?

Neem! Én vagyok!
0

#36 Felhasználó nem aktív   sade 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 08. - 22:25

Jelentem én is vagyok :P
0

#37 Felhasználó nem aktív   brazil 

• Bürokrata
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 08. - 23:12

hmmm... ha jó a memóriám, valaki elkezdett itt valamit:

Idézet

A képregényírás-rajzolás nagyon komoly szellemi tevékenység,ami (több éves) felkészülést,kitartást igényel írótól rajzolótól egyaránt.Európában komoly művészeti egyetemeken tanítják,(s a média más területeivel együtt kb 10-évente megújul)Sok szakirodalmam van a témában,szivesen megosztom veletek,ha édekel valakit... 

Az én szellemi tevékenységem valóban a négy fal közé szorult,
úgyhogy szeretnélek a szavadon fogni, és "megismerni a tananyagot".
A szakirodalmakra szerintem mindenki vevő, engem személy szerint
a műfajtörténeti dolgokon kívül a munkafolyamat fejlődése is érdekel.
Nyilván másképp dolgozott össze 50-60 évvel ezelőt az író, és a rajzoló.
Egy adott feladat megvalósításához más technikai eszközök járultak hozzá,
elég csak a nyomdai előkészítésre gondolni. Más volt a tömegigény, meg a többi
médiumhoz, (úgy mint mozihoz, könyvekhez) való hozzáállás. Meg persze a lényeg,
hogy az olvasók is mások voltak.

Nagyon "menő" lenne, ha a képregénykészítést iskolákban lehetne tanulni,
mert önmagamtól rájönni mindenre, kissé hosszadalmas dolog lenne.
Szimpla művészeti suliban is hozzájuthat az ember némi tapasztalathoz,
de a rajztanáraim valahogy nem értették, mit is akarok én tulajdonképpen.
Meg nem vágják, hogy hogyan kell képekben elmesélni egy történetet.
(Joe Kubert meg messze van.)

Szóval szeretnénk látni, némi szakirodalmat. Hol kezdjük?....
0

#38 Felhasználó nem aktív   kropotkin 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 75

Elküldve: 2003. 12. 09. - 11:41

A Bode kepregenyek anno kedvenceim voltak, a '70-es evekben sokat kozolt a Heavy Metal . Csatlakoznek Brazilhoz a tutorialok ugyeben is, mindig lehet valamit tanulni.
Ui:"How to Draw Comics the Marvel Way"
Stan Lee es "Big" John Buscema konyve , ha idom engedi es van ra igeny , bescannellem.
0

#39 Felhasználó nem aktív   sade 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 12:17

do that, please

a www.penciljack.com on van nehany cucc..veletlenul megismerkedtem par comic makerrel, nagyon kemenyen nyomjak.. és nagyon profin.. olyan kisebbsegi komplexusom tamadt, hogy valami félelmetes.
:összehuzzamagatkicsire:
0

#40 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 13:57

Alátámasztom azt, hogy a penciljack-es emberek igencsak tudnak valamit, mert láttam egy - két rajzukat. De amitől igazán leesett a maradék állam, az az volt amikor felnéztem a Top Cow forunjára és megláttam milyen profi amatőrök vannak.
Meg is gondoltam másnap, hogy leüljek-e rajzolni. De leültem!
0

#41 Felhasználó nem aktív   brazil 

• Bürokrata
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 14:31

Láttam én is. Tényleg van pár munka ami magasra teszi a mércét,
de nem megüthetetlen a színvonal. Ugyanannyi tehetséges író-grafikus van
Magyarországon is. Lehet, hogy arrafelé "ráérnek" az emberek kiművelni magukat,
meg van ami közvetlenűl ösztönözze is őket. Kötve hiszem, hogy ezekre az arcokat
nem figyel fel valami nagyobb cég, vagy ügynökség, vagy artist-group, vagy mittomén.

Na, szerintem csak ennyi a különbség.
0

#42 Felhasználó nem aktív   sade 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 15:20

brazil: van szerencsém az egyik ilyen sráccal levelezni.. most azon paráz éppen, hogy oké, megvan a rajzolótábor, megvannak a színezők, meg olyan emberek mind, akik lelkesedésből dolgoznak, de ők dobbantani szeretnének, és mi lesz, ha kiadják..azt mondja, az eleje könnyű.. és igaza van, haha, én még elkezdeni sem tudom.. :( de nagyon, nagyon ugyesek, és nagyon szeretnem, ha sikerulne nekik.. nagyon lenduletes, fiatalos, es profi banda (jó, az egyik rajzolo munkaja nem annyira tetszik, de konyorgom, en soha nem fogok olyat csinalni, meg feleolyan jót sem,szoval ..) :(
0

#43 Felhasználó nem aktív   brazil 

• Bürokrata
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 16:05

Ha tényleg olyan jók, és profin tudnak is együtt dolgozni, simán letehetik a névjegyüket. Az olvasónak kell megfelelni, nem a konkurenciának.
Nekem épp a fordítottja igaz, elkezdeni könnyebb, a buktatók mindíg útközben jönnek.
...már ami a rajzasztalnál eltöktött időt jelenti...
Ha tényleg komolyan veszik, dobbantani a legjobb ötlet. sok szerencsét hozzá.

Hol látható tőlük valami referenciacucc?
csak, hogy képben legyek...
0

#44 Felhasználó nem aktív   sade 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 16:25

irj mailt, kuldok
:)
0

#45 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon
  • Csoport: K.N:A
  • Hozzászólás: 8557

Elküldve: 2003. 12. 09. - 16:52

Helló mindenkinek!
Én is abszolút kezdő gyerek vagyok errefele.
Örömmel látom, hogy régen dédelgetett álmomat lenyúlta algi. Egyetem befejezése után terveztem egy képregény alkotókört megszervezni. Az utóbbi 7 év magyar képregényes életétére sajnos a legjobb szó a pangás - persze itt nem az internetesre gondolok, az más.
Szóval én képregényt se írni se rajzolni nem tudok, de szívesen segítenék, inspirálnék ebben a folyamatban. Előbb írtak arról, hogy falakat nem igazán tudnak / szeretnek rajzolni. Nekem (leegyszerűsítve végletekig a dolgot) ez lesz a szakmám: 6-od éves építészhallgató vagyok (BMe-s sajátosság ez a hatod, heted, tized év... :( ). Szívesen segítenék az építészeti háttér kigondolásában, stb.

Javasolnám, hogy aki kedvet mutatott a dolog iránt beszéljenek meg egy találkozót, van mit megbeszélni! Szívesen jönnék én is.

Egy két (vita)gondolat a jövő képregényével kapcsolatban:

1.) Lehetne b/w (fekete-fehér). Ez a nyomdaköltségeket igencsak leredukálná és akár saját magunk által terjesztett is lehetne. A színekért cserébe kapnánk alkotói szabadságot és egy kézben megfogható, tapintható tárgyat, amit az internet jelenleg nem tud nyújtani. Kicsit olyan fanzine jellegű lehetne (igényes kivitelben!). Vannak haverjaim ilyen tapasztalatokkal (Vol 10 rockzenei fanzine). Fekete-fehérben is hihetetlen sok lehetőségés szépség van!

2.) El kéne gondolkodni azon - főleg az íróknak - hogy mitől magyar egy képregény. Most nem magyarkodásra gondolok, hanem, hogy el kéne szakadni az amerikai témáktól, mert azok nem mind élnek itt, de van nekünk itt rengeteg szociológiai probléma, téma! A Batman is azért az egyik kedvencem, mert iszonyú nagy empátiával kezeli a köznépet.

3.) A csajoknak reális, vagy jellemző mellméreteik legyenek! Ez személyes vélemyény, de a tököm tele van a hatalmas Pamela Anderson féle mellű szuperhősnőkkel! Az OK, hogy a képregények tartalmaznak rejtett / el nem rejtett szexualitást, de ez egyrészt már túl egyértelmű és abszolút nemizgalmas már, amikor miinden nőnek ekkora melle van egy képregényben. Nem is beszélve arról, hogy igen káros hatással van az olvasókra. Ezt azt hiszem nem nagyon kell ecsetelgetni.

4.) Személy szerint jobban kedvelem a teljesen kézzel rajzolt dolgokat a számítógéppel szemben. A számítógép tónusai, átmenetei túl tökéletesek. Én a Spawnt nagyon nem szerettem ezért. A kézzel rajzolt textúrák lehet, hogy munkaigényesebbek, vagy nem sikerülnek olyan jól, mint a számítógép által generált, de mindig van plusztartalma. Egy tökéletes színátmenet unalmas.

Lehet, hogy elhamarkodottan írtam le koncepcióimat és lehet, hogy vitathatóak, de kedvet éreztem, hogy megfogalmazzam.

0

#46 Felhasználó nem aktív   brazil 

• Bürokrata
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 17:22

COOL! Most nem idézek minden sort, csak szimplán reagálok:
Minden pontban egyetértek Zoli79-el.

Nekem is volt fanzinom a homebase-citymben, összesen 1 számot élt meg szegény.
A társszerző arc falán azóta is ott lóg egy példány. (beszkenneltetem azt is, ha valakit izgat.) az ok amiért leált az a pénz és időhiány. Akkoriban épp érettségiztem.
.tudom, nem mentség.
Na mindegy, a tény az tény. A B&W fanzin gyártása a legcoolabb dolog a világon.

HAHAHA! Nem jönnek be a nagy dudák? Szerintem viccesek.
Főleg Monica a Battle Chasers-ben. Neki mondjuk jól áll,
de van egy menő Amerikai filozófia,
amit a képregényekben remekül visszaköszön minden alkalommal,
ez pedig így hangzik:

"A nagyobb, jobb!" No comment.

A sztorik magyarsága nagyon fontos téma, de ha valaki küld nekem egy scriptet, nem azt fogom nézni, hogy hány szereplőt hivnak Dzsekk-nek vagy Dzsonni-nak. ...ha érted mire gondolok. Legyen benne tartalom, mondanivaló, elolvasása után, maradjak a "sorok között." Lássak képeket, oldalakat. Maximálisan azon leszek, hogy az olvasó jól járjon a bookkal.

Ismeretségi körömben sok "Balkán-fanatikus" is van,
egy "mádzsáros" sztorihoz ők nagyon inspiráló emberpéldányok.

Visszatérve a fanzinra: Viszonylag kevés lóvéból is összeállna a dolog,
szórhatnánk mindenfelé az országban, gyárthatnánk szórólapokat,
meg propagandát indíthatnánk ezerrel.

Az lenne csak igazán REVOLUTION!
0

#47 Felhasználó nem aktív   Al Simmons 

• The HellSpawn
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 18:34

Hajrá-hajrá!
Én is támogatom!
0

#48 Felhasználó nem aktív   zoli79 

• poéngyilkos
  • Ikon
  • Csoport: K.N:A
  • Hozzászólás: 8557

Elküldve: 2003. 12. 09. - 18:52

Ó köszönöm, brazil (különben kedvencem a (montyponty, így magyarosan, ahogy öcsémmel hívjuk, Gilliam se rossz gyerek).

Nincs semmi bajom a nagy mellekkel (családomban mindenkinek nagy melle van...), csak csökken a dolog érdekessége, ha minden médiában egy ilyen ferdített (gömbölyített :) ) képet látunk. Például csökken az inger is... Azt viszont komolyan gondolom, hogy káros az emberekre kifejtett hatása! Látta valaki a facérokat? Én rohadt régen láttam, még amikor a moziban ment. Say no more!

Különben egy fanzine-ra hamarabb figyelnének fel a kiadók (ha valaki azok kegyeit keresi), mint egy internetes lapra - legalábbis szerintem.

Rohadt nagy az űr, ki kéne használni![FONT=Arial]
0

#49 Felhasználó nem aktív   Kendra 

• Szakértő Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 18:59

Idézés: zoli79 - Dátum: 2003. Dec. 9. - 18:52

Rohadt nagy az űr, ki kéne használni![FONT=Arial]

Millio bocsanat mindenkitol, de csak nem birom tovabb megallni egy negativ hang nelkul.

Ki fogja megvenni azt a szuper igenyes, magyarszeru, lapos macas...esetleg fekete/feher csoda kiadvanyt? Par szaz ember keves lesz, hogy akar csak behozza azt amibe kerulni fog....

Felek a tomegeknek nem ez kell.
0

#50 Felhasználó nem aktív   brazil 

• Bürokrata
  • Ikon

Elküldve: 2003. 12. 09. - 19:53

Van valami abban amit mondasz, de én személy szerint eleve realista vagyok.
A tömegeknek ott a televízió, meg a brazil sorozatok. (Nehogy visszahalljam a poént!)

Aki befektet majd a lapba, az pontosan tudni fogja, mi az amit kap.
Egy képregényolvasót meg nem lehet átverni, legalábbis tartósan nem,
mert ha a book egy szemét, másodszorra nem veszi meg.

Szerintem egy jó sztori kell csak hozzá, meg színvonalas rajz.
(Maximálisan ez az amit tudunk nyújtani, nem?)
Simán el tudjuk juttatni a megfelelő emberekhez. Némi reklám persze kell hozzá...
Csinálhatnánk egy ingyenes Preview cuccot is, "ráfizetés"címszó alatt.

A változatosság is gyönyörködtető lenne.
Kezdetnek (mivel először úgyis csak szűk körben terjedne) indíthatnánk valami könnyed,
akciódus sztorival amiben akár nagy dudák is lehetnek, meg stukkerpárbaj,
persze kidolgozott karakterekkel, humor, meg miegymás társaságában,
a végén drámai felütéssel. Elférne a lapban pár oldal comic strip,
meg még ezer más dolog.
Ha meg neaggyisten rákattannak az emberek, előrukkolhatnánk
egy komolyabb hangvételű sztorival, amolyan adu-ászként, habnak a tortára.

Oké, picit elkalandoztam, eleve nem állnék neki a dolognak,
ha nincs a kezdetek kezdetén legalább 3-4 kész sztorim.
Anélkül úgy érzem nem vagyunk bebiztosítva...
...még ha "csak" fanzinról van is szó.

?
0

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.