forum.kepregeny.net: Képregényes pályázatok - forum.kepregeny.net

Ugrás a tartalomhoz

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Képregényes pályázatok

#1 Felhasználó nem aktív   Mann 

• Iorek Byrnison
  • Ikon
  • Csoport: K.N:A
  • Hozzászólás: 4984

Elküldve: 2009. 11. 23. - 12:01

Mivel a téma kérésekor nem igazán lett figyelembe véve a kérésünk:

Idézet

A téma kérésében írjátok le a téma tervezett címét, és az első posztot is ami bemutatja a topicot.
ezért itt csak ez a béna mondat van...
0

#2 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon
  • Csoport: K.N:F
  • Hozzászólás: 5340

Elküldve: 2009. 11. 23. - 13:30

Köszönöm szépen a témát, és igyekszem pótolni, amit Mann hiányolt fentebb. Amennyiben a korábbi felvetések pont ezért nem hallgattatak meg, elnézést kérek.

A topic képregényes pályázatokról szól.

Az utóbbi időben örvendetesen megszaporodott a képregényekkel kapcsolatos pályázatok száma. Volt már hazai és nemzetközi, tematikus és szabadon választott, jelentős díjazású és maximum megjelenési lehetőséggel jutalmazott. Volt, ami csak rajzolóknak szólt, volt, ami íróknak, és előfordult már olyan is, amelyben képregényes vonatkozású logót vagy képregényekről szóló kritikákat várt a meghirdetője.

Úgy gondolom, hogy a topicban mindezekről szó eshet. Itt lehet hírt adni új pályázatokról, partnert keresni az induláshoz, beszélgetni a már futó pályázatok feltételeiről, kérdezgetni egymást a dolgok előrehaladtáról, kommentálni a lezárt pályázatok eredményét, rákérdezni az utóéletükre, stb, stb.

Indításként négy témát is felvetek:

- A múlt héten hirdették ki a HM és az MKSZ által közösen kiírt Első Katonai Képregénypályázat eredményét. Erről a KN is a főoldalon adott hírt, de azért hadd álljon itt a nyertesek neve: képsor-kategóriában Haragos Péter, az egy oldalas képregények között Domonkos Attila, a hosszabb történetek között Haránt Artúr munkáját találta a legjobbnak a zsűri. További díjazottak: Kasza Magdolna (képsor, különdíj), Jámbor Lajos (egy oldalas, különdíj), Szigetvári Csaba (több oldalas, 2. hely), Domonkos Attila (több oldalas, 3. hely) és Sarlós Endre (több oldalas, különdíj).

- Előreláthatólag ezen a héten fog kiderülni, hogy a Galaktika magazin által meghirdetett Steampunk képregénypályázaton mely terveket ítéli megvalósíthatónak a zsűri.

- Új pályázatot hirdet a Latitudes francia könyvesbolt és a Francia Intézet, 25 éven aluliak részére. Novella és riport mellett képregénnyel is lehet pályázni. Feltétele a - francia nyelven készítendő - pályaműnek, hogy az alábbi 10 kifejezésből legalább 8-nak elő kell benne fordulnia: crescendo, zapper, remue-méninges, mobile, variante, galčre, baladeur, cheval de Troie, mentor, escargasser. Elnézést, hogy nem mellékelem hozzájuk a fordítást, de mivel a készítők közül minimum egynek úgyis kell tudnia franciául, majd ő elmondja a csapattársainak (ráadásul nem is egynek több értelme is van franciául).

A pályázatra december 18-ig kell regisztrálni az infolibrairieslatitudes (kukac) t-online (pont) hu e-mail címen. Leadás 2010 február 12-ig. Összesen 18 díjat adnak át, előreláthatólag 2010 március 20-án.

- Mint minden évben, jövőre is megrendezik Luzernben a nemzetközi Fumetto fesztivált, és ezúttal is lehet pályázni a hagyományos versenyre és kiállításra. Emlékezhetünk, hogy pár évvel ezelőtt magyar díjazottja is volt: Felvidéki Miklós Noname-je harmadik helyezést ért el. Nemrég tették közzé a mostani témát: "te meg én = mi". A teljes kiírás három nyelven (német, angol, francia) olvasható a fesztivál honlapján. Leadás 2010 február 1-ig. Maga a rendezvény május elején lesz. Az idei zsűritagok sorából biztos többeknek ismerősen cseng Paul Gravett neve, és van köztük egy "Alexandra Kedves" nevű szerkesztőnő is. :)
0

#3 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 11. 30. - 09:23

Tegnap a Hungarocomixon találkoztunk a Galaktika főszerkesztőjével, és megbeszéltük a pályázat helyztetét. Sajnos, nem fog sikerülni tartani a mai eredményhirdetési határidőt, mivel a kiadónak sebtében kellett leadnia az idei év utolsó kiadványait, és egyszerűen nem jutottak hozzá, hogy foglalkozzanak a pályaművekkel. De most már megvan a zsűrizés időpontja, ami a hét közepén lesz, és én azon leszek, hogy minél hamarabb közzétegyük a megvalósításra javasolt pályaművek listáját.
0

#4 Felhasználó nem aktív   qci 

• Újonc
  • Ikon
  • Csoport: K.N:É
  • Hozzászólás: 15

Elküldve: 2009. 12. 02. - 14:21

Üzenet megtekintéseIdézés: Nero Blanco - Dátum: 2009.11.30., 09:23

... már megvan a zsűrizés időpontja, ami a hét közepén lesz, és én azon leszek, hogy minél hamarabb közzétegyük a megvalósításra javasolt pályaművek listáját.

Az jó, mert már tűkön ülve várom/várjuk az eredményt. :laughing:
0

#5 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 03. - 14:24

Logisztikai problémák merültek fel, amelyek miatt csak ma kaptuk meg a Galaktikától a pályaműveket megtekintésre. Úgyhogy ez újabb néhány nap csúszást jelent. Elnézést a szervezők nevében - nem rajtunk, külsős zsűritagokon múlik a dolog. Mi csak arról tudunk véleményt mondani, amit el is juttatnak hozzánk...
0

#6 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 11. - 17:02

Ma végre sikerült megejteni a Galaktika-zsűrizést, mintegy négy órányi egymás gyúrása árán. A zsűri tagjai voltak a Galaktika részéről: Burger István főszerkesztő, Horváth Attila irodalmi szerkesztő és Kovács Tücsi Mihály tudományos szerkesztő, képregényes oldalról pedig Bayer Antal (MKSZ, Nero Blanco Comix) és Cserkuti Dávid (MKA, Pinkhell).

A zsűri nehéz helyzetben volt. Ennek feloldására úgy döntött, hogy közbeiktat egy második fordulót: az 50 beérkezett műből kiválasztott 17-et vagy 18-at (pontos számra már nem emlékszem), amelyekből január végére kér elkészíteni három végleges oldalt. Ezekből fogja kiválasztani azt a 10-12-15 darabot, ami bekerül az antológiába (ennek a leadása változatlanul 2010 június). Még egy főszerkesztői rábólintás hiányzik, és küldi is a Galaktika az értesítést a továbbjutottaknak, illetve nyilvánosságra hozzák a neveket.

A továbbjutottak egy részének azonban előzetes feltétel lesz egy hiánypótlás, amit "postafordultával" kell visszaküldeniük a szervezőknek. 5-6 mondatos szinopszist és maximum egy oldalas összefoglalót kell írniuk a megvalósítani kívánt történetről.

Erre azért van szükség, mert sok pályázó több oldalon keresztül részletezte ugyan a történelmi vagy technológiai hátteret vagy a karakterek személyiségét és egymáshoz való viszonyát, ám magának a történetnek a kibontása sajnálatos módon kimaradt vagy elmaszatolódott. Így sajnos némelyik, egyébként ígéretes pályaműről nem derült ki, hogy mi is lesz a sztori lényege és vége, illetve nyilvánvalóan csak a legelejét írták meg. Szeretnénk gyorsan megtudni tőlük, hogy maga a történet meg fog-e állni a lábán. Mihelyst megérkezett a hiánypótlás és a zsűri jóváhagyta, ők is hozzáláthatnak a három oldal kidolgozásához.

Úgyhogy még egy kis türelem, és mindenki megtudja, hogy továbbjutott-e. Addig is köszönöm a többi zsűritag nevében is valamennyi résztvevőnek, hogy pályázott, és gratulálok, sok szép munkát láttunk. Mihelyst megadja a Galaktika a szabad jelzést, én is kiírom ide a továbbjutók nevét.
0

#7 Felhasználó nem aktív   weapon x 

• "nem Y"
  • Ikon
  • Hozzászólás: 3786

Elküldve: 2009. 12. 11. - 17:25

Vááááááááá... :mean:
Idegtépő... De tényleg az.
És a legdühítőbb, hogy pont most lenne (lett volna) több időm foglalkozni a pályázatokkal, csak ugye nem tudni, melyikre érdemes ráfeküdni jobban. Az azért nagyon jól esett, hogy minden rajzoló azt ígérte, a pályázattól függetlenül elkészülnek majd a képregények. :wub:
0

#8 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 805

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 11. - 17:32

VÉGRE! :clapping:
A korábbiakból okulva egyszerre két rajzolónak adom ki az ukázt! :)
0

#9 Felhasználó nem aktív   jozulus 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 9

Elküldve: 2009. 12. 11. - 18:25

Üzenet megtekintéseIdézés: Hamlet - Dátum: 2009.12.11., 17:32

VÉGRE! :clapping:
A korábbiakból okulva egyszerre két rajzolónak adom ki az ukázt! :)

Hamlet> ezek szerint te már kaptál is értesítést? tovább jutottál? csak kíváncsiság, mert én még pl várom a bármi nemű itéletet, de lehet ezek szerint, aki nem kap...
0

#10 Felhasználó nem aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon
  • Hozzászólás: 1096

Elküldve: 2009. 12. 11. - 19:11

Üzenet megtekintéseIdézés: jozulus - Dátum: 2009.12.11., 18:25

Hamlet> ezek szerint te már kaptál is értesítést?

Szerinted önbizalomhiányban szenved-e Hamlet, avagy nem? :D

Üzenet megtekintéseIdézés: Nero Blanco - Dátum: 2009.12.11., 17:02

A zsűri tagjai voltak a Galaktika részéről: Burger István főszerkesztő
Még egy főszerkesztői rábólintás hiányzik, és küldi is a Galaktika az értesítést a továbbjutottaknak, illetve nyilvánosságra hozzák a neveket

Háddenem Burger a főszerkesztő? Kis zavart érzek az erőben. Időnek előtte meglépett a zsűrizésről, vagy mi?
0

#11 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 11. - 19:16

Üzenet megtekintéseIdézés: onlyzerosandones - Dátum: 2009.12.11., 19:11

Időnek előtte meglépett a zsűrizésről, vagy mi?

Én nem így fogalmaznám, de a lényeget illetően a válasz: igen, hamarabb el kellett mennie.
0

#12 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 11. - 20:07

Üzenet megtekintéseIdézés: jozulus - Dátum: 2009.12.11., 18:25

Hamlet> ezek szerint te már kaptál is értesítést? tovább jutottál? csak kíváncsiság, mert én még pl várom a bármi nemű itéletet, de lehet ezek szerint, aki nem kap...

Sajnos nem kaptam még semmi hivatalos értesítőt. :( De ezt a bekezdés magamra vettem, mert rajzoló híján a Géplovagokban főleg a háttérvilágra, a karakterekre, és az esetleges folytatási lehetőségekre gyúrtunk rá (az alapjai már jóval a Steampunk pályázat előtt ki lettek dolgozva képregényforgatókönyvnek)
"sok pályázó több oldalon keresztül részletezte ugyan a történelmi vagy technológiai hátteret vagy a karakterek személyiségét és egymáshoz való viszonyát, ám magának a történetnek a kibontása (...) elmaszatolódott. Így sajnos némelyik, egyébként ígéretes pályaműről nem derült ki, hogy mi is lesz a sztori lényege és vége, illetve nyilvánvalóan csak a legelejét írták meg."

És kész mintaoldalak helyett csak egyetlen színes Tikos-concept artot tudtunk az első határidőig leadni:
http://tikospeter.bl...oshop-2009.html B)

Szerkesztve Hamlet által: 2009. 12. 11. - 20:08

0

#13 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 11. - 20:12

Hamlet:

sok pályázó

0

#14 Felhasználó nem aktív   Zspider 

• Megbecsült Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 2065

Elküldve: 2009. 12. 11. - 21:50

Nah most még jobban fogok idegeskedni és két alkotó társam fogja tépni az idegeimet :)

Szerencsére volt eszem és főleg magát a szinapszist írtam meg majd az érdekességeket és a végén van a teljes forgatókönyv.
0

#15 Felhasználó nem aktív   czben 

• Megbecsült Fórumozó
  • Ikon
  • Csoport: K.N:Z
  • Hozzászólás: 2819

Elküldve: 2009. 12. 12. - 11:44

OFF

zspider: szinopszis. nem mindegy...
0

#16 Felhasználó nem aktív   ruipapa 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon
  • Hozzászólás: 655

Elküldve: 2009. 12. 12. - 13:15

Idézet

és két alkotó társam fogja tépni az idegeimet

Ehhez végülis illik a szinapszis is :badteeth:
0

#17 Felhasználó nem aktív   synapse 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 33

Elküldve: 2009. 12. 12. - 13:26

(Ha már szinapszis...) Merő kíváncsiságból kérdem: a főszerkesztői rábólintás munkanapokon kivitelezhető csak, s hétfőig már ne várjon izgatottan kis viráglelkem választ, vagy előfordulhat, h maholnap kiderül a döntés?
(S itt jegyezném meg, én :heart: em a főszerkesztőket, nem piszkálódni akarok :evilgrin: an! :surrender: ) (Jók ezek az emotikonok, mindig itt voltak? :clapping: )

Szerkesztve synapse által: 2009. 12. 12. - 13:27

0

#18 Felhasználó nem aktív   Zspider 

• Megbecsült Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 12. - 14:31

Üzenet megtekintéseIdézés: czben - Dátum: 2009.12.12., 11:44

zspider: szinopszis. nem mindegy...

Írjuk a megszokott Z féle elírások listájához. :laughing:

Üzenet megtekintéseIdézés: ruipapa - Dátum: 2009.12.12., 13:15

Ehhez végülis illik a szinapszis is :badteeth:

:clapping:

ON

50 alkotás volt? Csak én érzem kicsit kevésnek?
0

#19 Felhasználó nem aktív   jozulus 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 12. - 18:08

nekem már néha kezd az az érzésem lenni, hogy megbánták az egészet, vagy túl nagy benne a kockázat számukra... vagy csak nagyon csúnyán beállt az a nyak így a hétvégére...:)
0

#20 Felhasználó nem aktív   Norway_Sol 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 50

Elküldve: 2009. 12. 12. - 21:32

Üzenet megtekintéseIdézés: jozulus - Dátum: 2009.12.12., 18:08

nekem már néha kezd az az érzésem lenni, hogy megbánták az egészet, vagy túl nagy benne a kockázat számukra... vagy csak nagyon csúnyán beállt az a nyak így a hétvégére...:)

Egyszer már bennem is megfordult a dolog, hogy biztos kudarcba fulladt az egész.:P
0

#21 Felhasználó nem aktív   synapse 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 33

Elküldve: 2009. 12. 14. - 14:28

Üdv, (pl.) Nero Blancotól kérdezném, mi a helyzet. Legutóbb a Főszerkesztő Úr jóváhagyására vártak, ám lassan eltelik ez a munkanap, így felteszem, újabb változás várható. Megtudhatunk erről részleteket? Köszönöm.

Szerkesztve synapse által: 2009. 12. 14. - 14:29

0

#22 Felhasználó nem aktív   budai 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 5

Elküldve: 2009. 12. 14. - 15:18

Én is kíváncsi vagyok az eredményekre, mert lassan az értékelés határideje egy fél hónappal csúszik. Most, meg még egy forduló, meg hiánypótlás. Ennyire nehéz kiválasztani néhány pályázatot? Amíg nincsenek készen a képregények addig úgyse derül ki milyen lesz, vagy elkészül-e egyáltalán
0

#23 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 14. - 16:43

Üzenet megtekintéseIdézés: budai - Dátum: 2009.12.14., 15:18

Én is kíváncsi vagyok az eredményekre, mert lassan az értékelés határideje egy fél hónappal csúszik. Most, meg még egy forduló, meg hiánypótlás. Ennyire nehéz kiválasztani néhány pályázatot? Amíg nincsenek készen a képregények addig úgyse derül ki milyen lesz, vagy elkészül-e egyáltalán

Na igen, jó lenne már látni a full névsort: kik kerültek be, és milyen címeket adtak a képregényeknek!
(esetleg linkelhetnének majd mintaoldalakat is, hagy csorogjon a nép nyála! :clapping: )
0

#24 Felhasználó nem aktív   weapon x 

• "nem Y"
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 14. - 16:54

Ebben a pillanatban kaptam egy e-mailt a galaktikától, amiben arról értesítettek, hogy az egyik pályázatom (amit Henrikkel közösen készítünk) továbbjutott. Kérnek ugyanakkor egy egyoldalas sztorivázlatot, ami azért furcsa, mert ehhez az egyhez küldtem komplett forgatókönyvet. :)
0

#25 Felhasználó nem aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 14. - 16:58

Üzenet megtekintéseIdézés: weapon x - Dátum: 2009.12.14., 16:54

Ebben a pillanatban kaptam egy e-mailt a galaktikától

Én is kaptam mailt, amiben jelzik, hogy bár korábban írtam nekik, de végül nem adtam be pályázatot. Hamlet, kifelejtettetek? :D
0

#26 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 14. - 17:00

Üzenet megtekintéseIdézés: weapon x - Dátum: 2009.12.14., 16:54

Ebben a pillanatban kaptam egy e-mailt a galaktikától, amiben arról értesítettek, hogy az egyik pályázatom (amit Henrikkel közösen készítünk) továbbjutott. Kérnek ugyanakkor egy egyoldalas sztorivázlatot, ami azért furcsa, mert ehhez az egyhez küldtem komplett forgatókönyvet. :)

Pont az lehetett a baj! :)
Én is elintéztem a "szinposzis" 2 sorban (magyar szuperhősök jönnek, jól szétb*sznak egy titkos skóciai támaszpontot, kiszabadítják az ott raboskodó Hungária kapitányt, aztán hazarepülnek), aztán csatoltam 25 oldalnyi képes forgatókönyvet párbeszédekkel. :P
0

#27 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 14. - 17:03

Üzenet megtekintéseIdézés: onlyzerosandones - Dátum: 2009.12.14., 16:58

Én is kaptam mailt, amiben jelzik, hogy bár korábban írtam nekik, de végül nem adtam be pályázatot. Hamlet, kifelejtettetek? :D

Dehogy, ott virítasz a csatolmány második sorában. És no para, bejutottunk :clapping: - csak akkor a neked címzett levelet nem értem, mert nekem arra küldték a választ, amiben ott van, hogy "rajz: Tikos Péter"
Péntekig kell megírni egy 1 oldalas sztorivázlatot.

Szerkesztve Hamlet által: 2009. 12. 14. - 17:09

0

#28 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 14. - 17:05

Rákérdeztem. Azt a választ kaptam, hogy most kezdték el kiértesíteni a pályázókat (az A-betűsökkel kezdték a jelek szerint), és holnap kikerül a Galaktika honlapjára is az eredmény.
Weapon X: mindenkitől kérünk sztorivázlatot, aki nem küldött (vagy túl rövidet, vagy éppen túl hosszút, vagy hiányosat küldött). A ti esetekben haboztunk rajta, hogy a teljes forgatóköny ellenére szükséges-e ez - én úgy emlékeztem, hogy nem, de ezek szerint nem emlékszem jól. No de ez nyilván nem jelenthet neked gondot, gyorsan megírod a zanzáját. :)

Mintaoldalak belinkelése: folyamatban lévő pályázatoknál ez nem szokás, nem ildomos. Természetesen azok, akik nem jutottak tovább, szabadon eldönthetik, hogy megmutatják-e a munkáikat, de a továbbjutókat kérem, hogy várjanak vele a következő fordulóig illetve a megjelenésig.
0

#29 Felhasználó nem aktív   weapon x 

• "nem Y"
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 14. - 17:29

Tóni: Hát, ne ezen múljon... Leírom röviden, hogy miről írtam hosszan. :D
0

#30 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 14. - 17:47

Gratula mindenkinek! Hozzuk össze 2010 legtökösebb magyar képregényantológiáját!
:icon13:
0

#31 Felhasználó nem aktív   Norway_Sol 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 14. - 19:48

Ehhh...gratula mindenkinek, akinek sikerült!:)
Én még semmiféle mailt nem kaptam...XD
Illetve kaptam e-mail, de egy másik pályázatról... konkrétan múltkor...elvileg nyertem valamit egy másik képregényes pályázaton... ma elküldték megint ugyanazt az e-mailt, de most már olyan verzióban, hogy az előző mailt továbbküldték és bemásolták annak a szövegét.xxD
Ehh...kérik h adjam meg a lakcímem, de addig nem akarok nagyon válaszolni,amíg a honlapon fent nem lesz... még most sem hiszem el, hogy sikerült.:P

Remélem a SP képregényem meg odaért, mert eddig semmi visszajelzést nem kaptam...ellenben egyik barátném jelezte, hogy a barátja már kapott visszajelzést h megkapták.:P
0

#32 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 15. - 10:46

A zsűri az 50 beérkezett műből kiválasztott 17-et vagy 18-at (pontos számra már nem emlékszem), amelyekből január végére kér elkészíteni három végleges oldalt. Ezekből fogja kiválasztani azt a 10-12-15 darabot, ami bekerül az antológiába (ennek a leadása változatlanul 2010 június). Még egy főszerkesztői rábólintás hiányzik, és küldi is a Galaktika az értesítést a továbbjutottaknak, illetve nyilvánosságra hozzák a neveket.

A továbbjutottak egy részének azonban előzetes feltétel lesz egy hiánypótlás, amit "postafordultával" kell visszaküldeniük a szervezőknek. 5-6 mondatos szinopszist és maximum egy oldalas összefoglalót kell írniuk a megvalósítani kívánt történetről.

Némi zavart érzek az Erőben: nekem most olyan levél jött a Galaktikától, hogy péntekig(!) adjam le(!) a kidolgozott mintaoldalakat. :confused:
Remélem, pálcikaember-kategória is lesz, mert én kb. ennyit értek a rajzoláshoz. :(

Ez a Galaktika pályázat sajnos nagyon jól bemutatja a hazai képregényes állapotokat: a kiadóknál megy a nagyokat álmodás ezerrel (a Hungarón 30 ezres látogatottságú SteamConról hallottam, mikor ha lesznek 3000-en már elrebeghetnek a szervezők egy imát a gondviselésnek), meg 10 ezer példányszámban kinyomott antológia, aha persze... Ugyanakkor az információáramlás minimális, a marketing tulajdonképpen a pályázók pofátlanságán múlik, a sorozatos határidőmódosítás meg kínosan nevetségessé teszi az egészet.
Őszintén szólva ezek után egyáltalán nem csodálkozom, hogy az MKA részéről majdnem teljes érdektelenségbe fulladt a Steampunk pályázat: ki dobná félre a jól fizető (vagy ha nem is jól, de legalább fizető) illusztrátori munkákat egy bizonytalan kimenetelű, félgőzzel (haha) megszervezett pályázat miatt? A nem annyira ismert rajzolókból pedig még hiányzik az a fajta profizmus, amivel 100%-os teljesítményt tudnak nyújtani akkor is, ha azt kérik tőlük. öreg, most péntek a határidő, tessék rajzolni napi 24 órában. És most már nyakunkon a karácsonyi vásárlási láz meg az év végi munkahelyi/iskolai hajrá.

Idézet

Mintaoldalak belinkelése: folyamatban lévő pályázatoknál ez nem szokás, nem ildomos. Természetesen azok, akik nem jutottak tovább, szabadon eldönthetik, hogy megmutatják-e a munkáikat, de a továbbjutókat kérem, hogy várjanak vele a következő fordulóig illetve a megjelenésig.

Lehet hogy nem illik, de muszáj lesz. :whistle: Mert ha a steampunk pályázat is olyan vérszegény marketinggépezetet kap, mint a Máytás-antológia, akkor sajnos ugyanúgy el fog tűnni a süllyesztőben. :( Én minden alkotónak, aki indul a pályázaton minimum a Bábel verméhez hasonló munkablogot javaslok, ahová folyamatosan kerülnek ki a nyálelválasztást okozó új képkockák, háttéranyagok. Minden munkablog linkelhetné a többi blogot, oldalt a twitterfelületen azonnal látható lenne, ki posztolt éppen valami újat. Ha már egyszer virágzik a blogszféra, éljünk vele.
Tikos például gátlástalanul kirakta a concept artokat a blogjára, jöttek is az elismerő kommentek, Facebook-hivatkozások, stb. :clapping:
0

#33 Felhasználó nem aktív   jozulus 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 11:14

Üzenet megtekintéseIdézés: Nero Blanco - Dátum: 2009.12.14., 17:05

Nagyon sok folyamatban lévő, (színvonalas) pályázat lebonyolítása pontosan a nyilvánosságra épül, ahol a közönség, és a versenyzők is folyamatosan követhetik egymás munkáinak fejlődését. Ez régebben pár több fordulós képregényes pályázatnál is működött ( pl.:http://vadkelet.rajz.film.hu/).

De méginkább a CGsociety pályázatait hoznám mintaként ( http://features.cgso.../secret_agent/)

Szóval ez a legtöbb esetben nem hogy nem illdomos, hanem ösztönző erejű (véleményem szerint).

Nyilván egy kiadásra esélyes képregényt nem biztos hogy bemutatnék a teljes valójában, de egy egy folyamat, figuraterv, történet vázlat, előzetes megmérettetése által jobban kiforrhat.

Azt hogy ki mennyire tudta előre behatárolni vagy lefixálni a történetét, az alkotási folyamattól, alkotótól is függhet. Ráadásul miért írjon valaki egy teljes történetet forgatókönyv szerűen, elsütve az összes poénnal, ha az lehet hogy nem is kerül megvalósításra. Persze örülök, hogy ilyen is volt, de ez egy olyan specifikus eset ahol az adott munka gyakorlatilag a pályázattól függetlenül született és került a megvalósítás terve elé (ha jól értettem). A hangulat, környezet behatárolása egy ilyen kezdeti lépcsőn szerintem elég kell legyen ahhoz, hogy a várható munka megítélhető legyen. Én persze ezt inkább rajzolói oldalról nézem. Az én elképzelésem az volt, hogy kitalálok egy világot, szereplőkkel, meghatározom ezek főbb vonásait, motivációját, majd ahogy összeeresztem őket, magától kialakul a cselekmény, vagyis az alkotói folyamatot interaktívabban képzeltem el annál, minthogy előre ketrecbe kényszerítsem. Persze írhattam volna egy (kamu) történetet elbírálásra, amitől aztán később nyugodt szívvel eltérek.

A galaktika szempontrendszerét sajnos nem értem, hogy miért választ ki előre 10 pályázatot, amivel meg akar tölteni 100-200 oldalt...mi a garancia, hogy a 10 kiválasztott mű elkészül, illetve terjedelemben kitölti az antológiát, miért nem nagyobb az esély 30-vagy 50 pályaműből kiválasztani a kiadásra szánt alkotásokat... de tulajdonképpen a saját dolgukat nehezítik ezzel.

Illetve ha valahol ennyire hiányzott a történet kifejtése, akkor ezt miért nem a leadás után közvetlenül kérték pótolni, mivel több mint egy hónap telt el a zsűrizésig, erre bőven lett volna lehetőség.

Mivel szerintem mindenki kiváncsi a többiek munkájára, linkelek néhány rajzot a pályaművemből, remélem páran megteszitek ugyan ezt, és én is láthatok a tiétekből:

http://artistpub.hu/.../77/17777_l.jpg
http://artistpub.hu/.../72/17772_l.jpg
http://artistpub.hu/.../71/17771_l.jpg

a továbbjutóknak gratula, és remélem valahonnan fel tudnak szedni egy kis motivációt a sok huzavona mellett/ után

Szerkesztve jozulus által: 2009. 12. 15. - 11:22

0

#34 Felhasználó nem aktív   Norway_Sol 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 11:38

Ehhh... végre kaptam mailt. Sajna nem sikerült, de különösebben nem zavar. Tudtam, hogy béna és összecsapott lett... sajna elfelejtették előre kiírni, hogy kapunk még egy hetet az alkotásra... én meg beküldtem egy félkész trutyit.:P
Azóta rájöttem, hogy géppel szebben ki tudom dolgozni. Szal megcsinálom mindenképp a magam szórakoztatására... már csak pár jó hátteret kellene kitalálnom, mert amazok hiánya erősen lehúzta.-.-"

Hamlet: Ismerős a helyzet, én se vagyok egy nagy rajzzseni... mások "egyszerűbb 5perces vázlatai" láttán menekülök a búbánatba.-.-"
Forgatókönyvet meg eddigi életemben összesen 2-őt írtam... ez a SteamPunk-os volt a második.xxD
Remélem azért sikeres lesz az antalógia és tervezik majd a kövi kiadását, mert szeretek pályázatokon részt venni...
Addigra talán kitanulom az izomagyrealisztikusmarvelszerű karakterek rajzolását is.-.-"

jozulus:Te... ezek nagyon jól néznek ki!!!!O_O"

*Megjegyzés:Ő inkább nem linkelget semmit.*
0

#35 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 11:44

Üzenet megtekintéseIdézés: Hamlet - Dátum: 2009.12.15., 10:46

Némi zavart érzek az Erőben: nekem most olyan levél jött a Galaktikától, hogy péntekig(!) adjam le(!) a kidolgozott mintaoldalakat.

Ez szerintem valami félreértés lehet, a három kidolgozott oldal határideje tudtommal január vége.

Üzenet megtekintéseIdézés: Hamlet - Dátum: 2009.12.15., 10:46

Én minden alkotónak, aki indul a pályázaton minimum a Bábel verméhez hasonló munkablogot javaslok, ahová folyamatosan kerülnek ki a nyálelválasztást okozó új képkockák, háttéranyagok. Minden munkablog linkelhetné a többi blogot, oldalt a twitterfelületen azonnal látható lenne, ki posztolt éppen valami újat. Ha már egyszer virágzik a blogszféra, éljünk vele.
Tikos például gátlástalanul kirakta a concept artokat a blogjára, jöttek is az elismerő kommentek, Facebook-hivatkozások, stb.

Ez továbbra is egy pályázat, ellentétben a Bábel vermével, ami egy eldöntött kiadás volt.
Szerintem (én véleményem, nem a szervezőké) a munkabloggal nincs különösen gond, azt csinálhat bárki, kitehet vázlatokat, félkész oldalakat.
Viszont az elkészült munka már egy egészen más tészta. Azok, akik be fognak kerülni az antológiába, szerződést írnak alá a kiadóval, és ebben pontosan szabályozva lesz, hogy meddig terjed a kiadási jog kizárólagossága.

A marketingről: a pályázat júniusban záródik le, a megjelenés szeptemberben lesz. Ezalatt bőven lesz ideje a kiadónak hirdetnie az antológiát, és abban egészen biztos vagyok, hogy egy-két oldal közlését nemcsak, hogy engedélyezni, hanem kifejezetten biztatni fogja.

Az összehasonlítás a Mátyás-antológiával részben jogos, de azért van egy nagy különbség. Annál már jóval a pályázat eredményhirdetése után keresett kiadót a kiíró, és bizony nagyon nehezen sikerült megfelelő támogatókat találnia hozzá. Szerintem nem volt kicsi a reklámkampány körülötte - ennyire futja. Azt azért mindenki tudja, akinek kicsi köze is van a könyvszakmához (vagy bármely más területéhez a kultúrának), hogy egy igazán hatékony kampány költségvetése legalább ugyanannyi, mint magának a műnek a finanszírozása. Ehhez pedig erős támogatók kellenek, amik egy ilyen marginális területen, mint a képregény, nem tolakodnak túlságosan.
A Galaktika ellenben saját maga fogja kiadni az antológiát, sőt, náluk előbb fogalmazódott meg az antológia ötlete, és csak utána az, hogy pályázatot hirdetve töltsék meg remekebbnél remekebb anyagokkal. Az ugyan borítékolható, hogy nekik is lesz szükségük szponzorokra, de ez az egész Eurosteam fesztivál nem arról szól, hogy merjünk kicsik lenni.
0

#36 Felhasználó nem aktív   Norway_Sol 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 12:01

Üzenet megtekintéseIdézés: Nero Blanco - Dátum: 2009.12.15., 11:44

Szerintem nem volt kicsi a reklámkampány körülötte - ennyire futja. Azt azért mindenki tudja, akinek kicsi köze is van a könyvszakmához (vagy bármely más területéhez a kultúrának), hogy egy igazán hatékony kampány költségvetése legalább ugyanannyi, mint magának a műnek a finanszírozása. Ehhez pedig erős támogatók kellenek, amik egy ilyen marginális területen, mint a képregény, nem tolakodnak túlságosan.

Hmmm... de jó, hogy könyvtáros szakra járok.Mi is tanultunk hasonló dolgokról, habár a könyvkiadást annyira alaposan még nem tanulmányoztuk.Gondolom ez is hasonlóan megy, mint a könyvtáraknál... kell valaki, aki finanszírozza a dolgot, meg kellenek különböző források, hogy sikeres legyen a dolog. Utána meg hirdetni kell több helyütt, különben kudarc az egész.:P
0

#37 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 12:04

Ismét én, elnézést a duplázásért. Most került ki a pontosított hír a Galaktika honlapjára, idézem szó szerint:

Lezárult a Galaktika Steampunk Comix Pályázat első fordulója, gratulálunk a továbbjutóknak, és köszönjük szépen a rengeteg igényes pályamunkát!

Ezen héten péntekig kell hiánypótlást benyújtaniuk a következő pályázóknak (első körben a hiányzó szinopszist, aztán január 31-ig 3 elkészült oldalt is le kell adniuk), hogy továbbjussanak:

Avrotriplane
Balla Krisztián
Czakó András
Fabó Attila László
Fodor Attila
Horváth Henrik – Árva-Szabó Péter
Kozma Dávid
Somogyi - Brazil
Szabó Levente
Szigetvári Csaba
Szűcs Gyula - Tikos Péter - Mácsai Gergely

Akik biztosan továbbjutottak és el kell készíteniük 3 kész oldalt január 31-ig:

Jécsai Zoltán
Kondor Tamás
Kovács Márton
Kuczora Zsolt
Nóthof Ferenc Attila
Vincze Nóra – Árva-Szabó Péter

Gratulálunk!

Úgy tűnik, lehet, hogy valamilyen titokztos módon van olyan pályamunka, ami nem jutott el a zsűrihez, pl. Czakó Józsefé. Ha valaki nem kapott semmilyen visszajelzést, kérünk írjon mailt a szerkesztoseg(kukac)galaktika(pont)hu címre. Köszönjük!

Én is gratulálok még egyszer, és remélem, most már mindenkinek világos, hogy mi a teendője - de azért összefoglalom mégis.

December 18-ig kell pótolniuk a hiányzó szinopszist azoknak, akiket az első csoportban soroltunk fel. Van köztük olyan, aki teljes, végigvázlatolt képregényt adott be - de szöveg nélkül, így fogalmunk sincs, hogy miről szólna, de a vázlatok és a kidolgozott karakterek alapján nagyon ígéretes. Meg van olyan is köztük, akinél attól tartunk, hogy még maga sem tudja, hova fog kilyukadni - de az ötlet tetszett annyira, hogy felkeltse a kíváncsiságunkat.

Egyáltalán nem biztos, hogy valamennyi, az első csoporthoz tartozó pályázó valóban tovább fog jutni, ez tényleg egy hiánypótlás, amolyan második esély - amiből persze kikerekedhet még akár egy pályázatnyertes mű is.

Január 31-ig a második csoportból mindenkinek és az első csoportból azoknak, akiknek december 18 után pár nappal visszajeleztünk, hogy okés a dolog, három teljes, véglegesnek szánt oldalt kell megküldenie. Ajánljuk, hogy ez az első három oldal legyen, de ez nem kikötés. Az viszont erősen javallott, hogy összefüggő oldalak legyenek.

A végső, júniusi határidő pedig változatlan és rugalmatlan, hiszen el kell készülnie a kiadványnak.

Szerkesztve Nero Blanco által: 2009. 12. 15. - 12:05

0

#38 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 15. - 12:22

Üzenet megtekintéseIdézés: Nero Blanco - Dátum: 2009.12.15., 12:04

és remélem, most már mindenkinek világos, hogy mi a teendője - de azért összefoglalom mégis.

Köszi, most már minden világos, péntekig szinopszis, januárig 3 oldal. :icon13: (valami félreértés miatt kaptam két különböző mailt a Galaktika két munkatársától :))
0

#39 Felhasználó nem aktív   Zspider 

• Megbecsült Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 12:34

Azt lehet tudni, hogy a szerkesztőségnek küldött elvélre mikor válaszolnak? Mert mi kb egyik pályázatra küldött levelünkre sem kaptunk eddig választ...
0

#40 Felhasználó nem aktív   onlyzerosandones 

• "Új életet él!"
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 12:46

Minden továbbjutónak gratulálok!

Üzenet megtekintéseIdézés: Nero Blanco - Dátum: 2009.12.15., 12:04

Czakó András

Czakó András az Czakó József, vagy csak névrokonok?

És igen, munkablogokat akarok!!! :D
0

#41 Felhasználó nem aktív   Hamlet 

• Átlag Fórumozó
  • Ikon

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 12. 15. - 12:55

Üzenet megtekintéseIdézés: Zspider - Dátum: 2009.12.15., 12:34

Azt lehet tudni, hogy a szerkesztőségnek küldött elvélre mikor válaszolnak? Mert mi kb egyik pályázatra küldött levelünkre sem kaptunk eddig választ...

Írj Csordás Attilának a kommunikacioKUKACgalaktika.hu címre, most is emailekre válaszol épp.
0

#42 Felhasználó nem aktív   jozulus 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 12:56

Üzenet megtekintéseIdézés: onlyzerosandones - Dátum: 2009.12.15., 12:46

Minden továbbjutónak gratulálok!
Czakó András az Czakó József, vagy csak névrokonok?

És igen, munkablogokat akarok!!! :D

TESTVÉREK;) (de külön pályáztunk...illetve úgy látszik én nem... :o ...)
0

#43 Felhasználó nem aktív   Zspider 

• Megbecsült Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 13:01

Üzenet megtekintéseIdézés: Hamlet - Dátum: 2009.12.15., 12:55

Írj Csordás Attilának a kommunikacioKUKACgalaktika.hu címre, most is emailekre válaszol épp.

Kösz, megpróbálom.
0

#44 Felhasználó nem aktív   Norway_Sol 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 13:06

Üzenet megtekintéseIdézés: jozulus - Dátum: 2009.12.15., 12:56

TESTVÉREK;) (de külön pályáztunk...illetve úgy látszik én nem... :o ...)

Én is már jártam úgy, hogy nem ért oda valahova a pályázati anyagom.:P
Azóta mindent két példányban küldök el, hátha valamelyik oda ér.:)
0

#45 Felhasználó nem aktív   jozulus 

• Újonc
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 13:07

:(:(:(

lehet rájöttem mi a hiba...>>>

http://www.kepregeny...a-steampunk.jpg

ezen a hírdetményen

SZERKESZTOSEGKUKACGALAKTIKAMAGAZIN.HU az e-mail cím

míg most szerkesztosegKUKACgalaktika.hu- a jelzett e-mailcím ebben a közleményben...no most akkor melyik, vagy mind a kettő?

ti melyikre küldtétek?

nekem se mailer daemon, se egyéb válasz nem érkezett...

Szerkesztve jozulus által: 2009. 12. 15. - 13:23

0

#46 Felhasználó nem aktív   MaaTT 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 5

Elküldve: 2009. 12. 15. - 13:25

Én ezzel próbálkoztam, itt a link: http://www.megaupload.com/?d=S5M02ZMS

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a beküldött oldalaim nem teljesen ilyenek voltak, sokkal több volt bennük a fehér, és akkor még nem állt szándékomban jobban kiszínezni őket. A rar-ban benne van egyébként még néhány jobban sikerült vázlat, meg a teljes forgatókönyv is; inkább azt írtam, ha már a rajz olyan, amilyen :).

Azoknak meg gratulálok, akik továbbjutottak.
0

#47 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 13:30

Mindkét e-mail cím (galaktika és galaktikamagazin) ugyanoda fut be, azzal nem lehet hiba.
0

#48 Felhasználó nem aktív   samboga 

• Újonc
  • Ikon
  • Hozzászólás: 12

Elküldve: 2009. 12. 15. - 13:43

Arra lenne lehetőség hogy a pályázatot beküldők névsorát (elég a nick név) itt közzétenni hogy mindenki lássa hogy a pályázata beérkezett és az elbírálásban részt vett?
0

#49 Felhasználó aktív   Nero Blanco 

• Grafomán Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 13:55

Üzenet megtekintéseIdézés: samboga - Dátum: 2009.12.15., 13:43

Arra lenne lehetőség hogy a pályázatot beküldők névsorát (elég a nick név) itt közzétenni hogy mindenki lássa hogy a pályázata beérkezett és az elbírálásban részt vett?

Ehhez valamennyi pályázónak az engedélye kellene - márpedig érthető módon nem mindenki kívánja nagydobra verni, hogy nem jutott tovább. Akkor már inkább ne is tudják meg, hogy pályázott.

Még mindig azt tudom javasolni, hogy e-mailben vagy telefonon keresd a szerkesztőséget, ők majd válaszolnak. Ahogy Hamlet is írta, Csordás Attila az illetékes az ügyben.

Szeretném ismételten leszögezni, hogy én csak zsűritag vagyok. Autentikus információt kizárólag a Galaktikától lehet kapni, én is csak azt tudom továbbítani nektek, amit nekem megküldenek.
0

#50 Felhasználó nem aktív   Zspider 

• Megbecsült Fórumozó
  • Ikon

Elküldve: 2009. 12. 15. - 13:58

Ahh... kiderült miért nem kaptunk választ. Az oldal ahova fel volt töltve a pályamű szépen letörölte azóta... de sikerült szólnom, köszi ismét Hamlet!
0

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.