IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

26 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Panel #1-6 + Különszám, Képregényes folyóirat
hazai vagy külföldi?
Vendégek nem láthatják a szavazást.
Összes szavazat: 52
A vendégek nem szavazhatnak 
zoli79
hozzászólás 2006.03.01., 15:26
Létrehozva: #1

poéngyilkos
Csoport kép

Csoport: K.N:A
Regisztrált: 2003.12.09.
Innen: Szeged
Azonosító: 236

A "kiadvány" mi lennénk: Jó néhányan belefogtunk egy képregény folyóiratba (vagy fanzine, ha úgy jobban tetszik). Terveink szerint már jóval hamarabb bejelentettük volna a dolgot, de többször álltunk a teljes leállás és újrakezdés határán, így ezt nem tettük meg.
A szervezőktől megkaptuk a megérdemelt fejmosást, mert ami a sámlit illeti, tévesen alulméreteztük jelentőségét...

A hozzászólást -zoli79- szerkesztette a következő időpontban: 2008.11.17., 15:09
Go to the top of the page

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.01., 16:58
Létrehozva: #2

Bateman
Csoport kép

Csoport: K.N:F
Regisztrált: 2004.09.28.
Azonosító: 928

csumidáréhaj! lehet neki örülni!

+Quote Post
ZoTyA
hozzászólás 2006.03.01., 17:57
Létrehozva: #3

Visszajáró Fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.09.16.
Innen: Budapest
Azonosító: 103

Azt lehet tudni, hogy kik azok a "mi"?
Mit fog a kiadvany tartalmazni?
Mennyibe fog kerulni?
Hol lehet elofizetni stb.? wink.gif

+Quote Post
zoli79
hozzászólás 2006.03.01., 18:36
Létrehozva: #4

poéngyilkos
Csoport kép

Csinálok két változatot:

Türelmetlen változat: lesz nekünk magyaroknak is képregény fanzinünk. Na nem olyan, hanem amolyan: ebben nem képregények lesznek, hanem főleg képregényekről. A neve: Panel. Első megjelenése a 2. Magyar KépregényFesztiválon lesz, ha a nyomdás bácsik is megengedik. 40 oldal, kb. 400 pénz

Türelmes változat: A Bálint Zsidó Kulturális Házban Bayer Antal nagy örömömre kifejtette, hogy képregényekről irodalom- és műkritikusok helyett képregény-kritikusoknak kellene írniuk. Ehhez már csak képregényes szaklap hiányzik. Szerencsére az utóbbi két évben megváltozott a képregény sajtója, azonban azt látni kell, hogy sok érdekes témának sosem lesz helye és még ha le is közöl egy érdekes témáról egy cikket egy folyóirat, akkor is csak nagyon kevés képregényrajongó fogja megvenni az újságot azért az egy cikkért (pl. Galaktika, Beszélő, Műértő és szerencsére sorolhatnám még egy darabig). Néhány hónapja ilyenféle gondolatok jártak a fejemben, míg végül arra a kézenfekvő megoldásra jutottam, hogy el kéne indítani egy saját újságot, ami talán idővel rendes szaklappá nőné ki magát. Másnap reggel gyorsan felkerestem néhány embert, köztük Kemenes Tamást, aki végig aktív szervezőtársam volt. Utána pedig felkerestük azokat az embereket, akiket kihagyhatatlannak véltünk és úgy éreztük, hogy szívesen vállalna egy kevés ingyen munkát. Rendesen meg is lepődtünk a visszajelzéseken és az emberek lelkesedésén. Nagyon kevesen voltak, akik visszautasították ezt a „lehetőséget”. Aztán sok-sok köre-mail, találkozó és chat következett, míg végül eljutottunk idáig. Terveink szerint hamarabb is lerántottuk volna a leplet, de néhány napja még nem is volt biztos, hogy megjelenünk erre a fesztiválra. (Sőt: ma is akadt egy "kis" galiba, de megnyugtatott a nyomdás és megleszünk a fesztiválra)
Na eleget sztoriztam, nézzük inkább a konkrétumokat:
Célunk egy független képregényes lap. Függetlenség alatt mindenki azt érthet, amit akar. Jelenleg önellátóak vagyunk, az árát igyekszünk minél lejjebb tartani, ami a szerzők rabszolgamunkájának köszönhetően úgy tűnik meg is valósul.
A cikkek témái akármik lehetnek, sőt: fontosnak tartjuk a tematikai kiegyensúlyozottságot. Úgy gondolom, hogy nyomtatásban az ember sokkal hajlamosabb olyan témákról olvasni, ami kicsit kevésbé érdekli és így tágulhat elméje, szélesedhet érdeklődési köre. Ezt a sokszínűséget sikerült is megvalósítani az első számra, szerintem minden képregényrajongó megtalálja a magának valót. Ja és lesz képregény is: Brazil készített egy kétoldalast, ami nekem rögtön egyik kedvencem lett tőle.
Az első szám 300 példányban fog megjelenni, ami egyszerre tűnhet kevésnek és soknak is. Kevés, mert sok téma megérdemelné, hogy többekhez jusson el. De nincsenek illúzióim: potenciális vásárlóink köre egy szűk rétegen belüli ugyancsak szűk réteg. Talán idővel elérhetjük, hogy más művészetek kedvelői és kritikusai is szívesen belelapoznak ebbe a kiadványba, de ehhez nekünk is sokat kell fejlődni.
Akkor nézzük az első szám stábját: Árva-Szabó Péter, Birkás Péter, Dunai Tamás, Esze Gergő, Harza Tamás, Kemenes Tamás, Koszper Gábor, Nagy Dániel, Oroszlány Balázs, Pásztor Tamás, Simon Roland, Szabó Zoltán Ádám, Tebeli Szabolcs. (Írhattam volna nickeket is, de miután a lapban is így szereplnek az emberek, itt is ez a lista szerepel.)

Természetesen külső és belső munkatársakat nagy örömmel fogadunk!

---------------
szerk.: A megjelenéseket nagyobb eseményekre próbáljuk időzíteni, hogy előfizetéssel ne kelljen bajlódni, de a megmaradó példányokra majd kitaláljuk a terjesztést.

Majd később (ha a szerver is engedi), akkor beteszek egy listát az első szám tartalmáról és talán egy borítóképet is.

A hozzászólást -zoli79- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.01., 18:48

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.01., 22:10
Létrehozva: #5

Bateman
Csoport kép

Had legyek egy kicsit szorgalmas, Íme a tartalom:

Rövid Hírek

Képregény Kritikák:
- Disznóól
- Japon
- Marvel futó sorozatok
- A Torony
- Kalyber joe
- Kingdome Come
- Ultimate Wolverine vs Hulk
- Kázmér és Huba
- New Avengers

Átfogó írás:
- X-Men rajzolók
- Hartigan, marv és Dr. Sör kálmán

Karakter:
- Múlt és jövő - jelen nélkül
- Aleksander Zograf

Végül egy képregény Brazil "tollából"

Mindez 40 oldalon, baráti áron értő emberek tollából!

A hozzászólást -spiderclone- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.01., 22:11

+Quote Post
TOM1
hozzászólás 2006.03.02., 01:38
Létrehozva: #6

Újonc
Csoport kép

Csoport: K.N:É
Regisztrált: 2005.08.30.
Azonosító: 2161

Zoli(79), nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy nem lehet már most megrendelni tőletek egy példányt?Az a helyzet, hogy mára már biztossá vált, hogy személyes okok miatt nem tudok elmenni a Fesztiválra és így is már annyi mindenről maradok le, hogy ha belegondolok, sírni támad kedvem cry.gif Tudom hogy így látatlanba nem érdemlek bizalmat, de csak egy szavadba kerül és megy privátba, ímélre nevem, címem, telefonszámom, ami kell. Vagy ha esetleg úgy gondoljátok, hogy elsősorban a látogatókat tisztelitek meg a kiadvánnyal(megértem), jusson eszedbe, hogy lélekben ott vagyok smile.gif . Szóval ha más nem, a megmaradtakból(ha lesz ilyen, bár erősen kétlem) kipostáztok nekem egyet?(persze minden díjat megtérítek)

A hozzászólást -TOM1- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.02., 01:40

+Quote Post
Scarf
hozzászólás 2006.03.02., 09:26
Létrehozva: #7

Kezdő Fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2005.11.24.
Innen: Veszprém
Azonosító: 2440

Esetleg megkérhetnél valami közeli embert, hogy vigyen el egy példányt confused.gif Hol laksz?

+Quote Post
nyool
hozzászólás 2006.03.02., 10:09
Létrehozva: #8

NYOOL TOURista
Csoport kép

Regisztrált: 2003.09.18.
Azonosító: 106

(zoli79 @ 2006.03.01., 21:36)
Természetesen külső és belső munkatársakat nagy örömmel fogadunk!
*

Valami bővebbet?

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.02., 10:12
Létrehozva: #9

Bateman
Csoport kép

Zoli itt szerintem arra gondolt, hogy a lap szívesen fogadja a cikkeket bárkitől a képregényekkel kapcsolatban (legyen az kritika, hír, összefoglaló írás, interjú, bármi...), amennyiben az kielégíti a minimális követelményeket.

+Quote Post
nyool
hozzászólás 2006.03.02., 10:25
Létrehozva: #10

NYOOL TOURista
Csoport kép

Értem! Köszönöm!

+Quote Post
zoli79
hozzászólás 2006.03.02., 10:39
Létrehozva: #11

poéngyilkos
Csoport kép

Veszettnyúl: arra is gondoltam, hogy ha valakinek kedve és lehetősége van intenzívebben belefolyni a lap életébe, akkor azt is szívesen fogadjuk (ezt értettem belső munkatárs alatt).
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy az első számban igyekeztünk egy kisebb létszámmal dlgozni, hogy megmaradjon az egész titokban. (Ez, bevallom, kicsit a minőség rovására ment) A második számtól ezt jelentősen ki akarjuk bővíteni.

TOM1, valamit kitalálunk mindenki számára, aki már így látatlanban jelzi, hogy érdekli biztosan.
A fesztivál után kiderül, mi az ideális példányszám. Nem az a célunk, hogy kiválasztott "szerencsésekhez" jusson el a lap, de az se hogy ránk rohadjon és ne legyen miből pelenkát vásárolni. Én is azt tudom mondani, mint Scarf, hogy ha ismerős elmegy fesztiválra, akkor kérd meg, hogy vegyen neked is. Ha ilyen nincs, akkor azt privátban megbeszélhetjük.

A hozzászólást -zoli79- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.02., 10:43

+Quote Post
weapon x
hozzászólás 2006.03.02., 10:53
Létrehozva: #12

"nem Y"
Csoport kép

Regisztrált: 2004.01.26.
Innen: Székesfehérvár
Azonosító: 306

Az újság tartalmát tekintve tényleg nagyon színesre sikerült és mindenki jól elkapta a hangulatát a cikkeknek. Külön kiemelném a Fazekas Attilával készült interjút! Nagyon izgalmas lett! Már alig várom, hogy nyomtatásban is láthassam végre. icon13.gif

+Quote Post
Kemenes T.
hozzászólás 2006.03.02., 11:11
Létrehozva: #13

Kezdő Fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2005.11.11.
Azonosító: 2388

Én is nagy szeretettel ajánlanám ez a lapot mindenkinek, aki szeretne megtudni valamit a képregényekről - nem magából a képregényből... smile.gif Eddig nem vol nálunk külön lap, ami a képregények véleményezésével foglalkozna, de mától már lesz - minden témához a legavatottabb tagunkat "párosítottuk", úgyhogy nyilván sok-sok újdonság, és új szempont fog kiderülni a cikkekből.

Mindegyik írás szellemes lett, a Fazekas interjú viszont tényleg kuriózum, BRAZIL kétoldalas képregénye nemkülönben...

Nyilván egyre jobb és jobb lesz az egész, nagyobb nevű cikkírók bevonását is tervezzük, úgyhogy stay tuned - és vegyétek meg ezt a mostanit is, az elsőt! Kis példányszámban jelenik meg, tehát érdemes gyorsan lecsapni rá, esetleg dedikáltatni a Feszten Brazillal, vagy akivel szeretnétek.

+Quote Post
nyool
hozzászólás 2006.03.02., 11:28
Létrehozva: #14

NYOOL TOURista
Csoport kép

Tegyetek el nekem egyet! Kösz! Mik a belső-, illetve külső munkatárs felvételének kritériumai?

+Quote Post
Kemenes T.
hozzászólás 2006.03.02., 11:34
Létrehozva: #15

Kezdő Fórumozó
Csoport kép

Fel vagy véve. smile.gif

Normál esetben pedig az van, hogy az illetőnek kell küldenie egy cikket - ha azt megfelelőnek látjuk (gondolom szavazunk felőle), akkor bent is van.

+Quote Post
llaci
hozzászólás 2006.03.02., 11:39
Létrehozva: #16

Visszajáró Fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.05.28.
Innen: Eger - Cseboxári LTP - Budakeszi - Rákoscsaba
Azonosító: 588

Meddig lehet pölö kritikával visszamenni az időben?
A Kingdom come-ból gondolom, hogy az időtálló kiadványokról bármeddig. Igaz?

+Quote Post
nyool
hozzászólás 2006.03.02., 11:41
Létrehozva: #17

NYOOL TOURista
Csoport kép

Lassabban a habos kakaóval! Vajon tudok-e hozni olyan mozaik darabot amitől színesebb lesz a kép?

+Quote Post
Kemenes T.
hozzászólás 2006.03.02., 11:44
Létrehozva: #18

Kezdő Fórumozó
Csoport kép

Azt tervezzük, hogy minden számnak (ezentúl, tehát ezt ebben az elsőben még nem valósítottuk meg) lesz egy fővonala, ami a teljes lap kb 40-50%-át teszi majd ki. Vannak rovataink is, ahová akár ősrégi képregényekről szóló írásokat is bármikor be lehet passzintani, de épp most merült fel ötletként, hogy a köv. megjelenésben "régi" (nyilván precízebben behatároljuk majd ezt) nagyokról, illetve régi nagy, kult-képregényekről szóló írásokból építjük meg ezt a bizonyos fővonalat. Értsd: MAD, Tales from the Crypt, stb.

*Bármilyen* témájú cikknek örülünk tehát, és bár egyeztetés, mint olyan, létezik, de szinte mindennek van/lesz hely.

A hozzászólást -Kemenes T.- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.02., 12:07

+Quote Post
zoli79
hozzászólás 2006.03.02., 11:45
Létrehozva: #19

poéngyilkos
Csoport kép

Ezt úgy tervezzük, hogy lesz egy rovat, melyben időtálló képregényekről írnánk. Persze nem árt, ha van némi aktualitása a dolognak.

Cikkírók úgy is jöhetnek, hogy elküldenek korábbi munkákat és egy téma-tervezetet. Belső munkatárshoz pedig sok-sok lelkesedés is kell. smile.gif

+Quote Post
Jester
hozzászólás 2006.03.02., 11:53
Létrehozva: #20

Grendel Fan
Csoport kép

Regisztrált: 2003.11.21.
Innen: Budapest-Kiskunhalas
Azonosító: 211

clapping.gif eljen a magyar Wizard! egyet nekem is felrelehet tenni...!

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.02., 11:55
Létrehozva: #21

Bateman
Csoport kép

Nyilvánvalóan az a legjobb, ha mindenki arról ír, amihez ért. Van aki penge mangában, van aki a Marvelt szeli, akad aki egyetlen címet ismer, töviről-hegyire. Nagy megkötések szerintem nincsennek, a képregény igen tág fogalom.

+Quote Post
Vincu
hozzászólás 2006.03.02., 12:35
Létrehozva: #22

Újgenerációs
Csoport kép

Regisztrált: 2005.03.08.
Innen: Budapest/Szeged és a Hold sötét oldala
Azonosító: 1522

Jester fején találta a szöget! Magyar Wizard! Iggggen! w00t.gif

Ha teszem azt hirtelen megtámadna egy értekezés írási kényszer, akkor kit lehet bombázni az elkészült irományokkal?

+Quote Post
llaci
hozzászólás 2006.03.02., 12:37
Létrehozva: #23

Visszajáró Fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.05.28.
Innen: Eger - Cseboxári LTP - Budakeszi - Rákoscsaba
Azonosító: 588

Terjedelmi kötöttség van?
Gondolom, nem vártok regényeket, vagy olyan jellegű ismertetőt, hogy "Az első oldal első képkockáján Rozsomák középső pengéjén megcsillan a fény, ahogy leszúr vele egy legyet. A második képkocka az üres vasútállomást ábrázolja. Ott áll a Szájharmónikás..."

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.02., 14:34
Létrehozva: #24

Bateman
Csoport kép

Terjedelmi kötöttség? Nem hiszem, hogy lett volna szó ilyenről, de a 3000-6000 karakter lehet az ideális. Ami pedig a panelenkénti elemzést illeti - és ez az én véleményem -, a cikk a képregényről szóljon, ne annak tartalmáról...

+Quote Post
TOM1
hozzászólás 2006.03.02., 19:29
Létrehozva: #25

Újonc
Csoport kép

Esetleg megkérhetnél valami közeli embert, hogy vigyen el egy példányt  Hol laksz?

Igen, erre már én is gondoltam, de amikor számba vettem kis számú ismerőseimet, rájöttem, hogy egy sincs akit csak halványan is érdekelné a Képregény Fesztivál, vagy ezért hajlandó lenne felmenni Pestre. Így sajnos ez a módszer nem kivitelezhető. Amúgy "csak" Székesfehérváron lakom, nem nagy távolság, de sajnos nagyon-nagyon fontos programom lesz, amit már nem tudok más időpontra tenni.
Nem az a célunk, hogy kiválasztott "szerencsésekhez" jusson el a lap, de az se hogy ránk rohadjon és ne legyen miből pelenkát vásárolni.

Az első szám 300 példányban fog megjelenni, ami egyszerre tűnhet kevésnek és soknak is.

Nem, ez nekem csak kevésnek tűnik. A 300-at úgy elviszik, hogy csak kapkodjátok a fejeteket. Szerintem talán 1000-nél már lehetnek kétségek, dehogy a 300 elmegy, arra nyakamat teszem.
Küldök akkor egy privátot és ha vállaljátok a postázással járó vesződést, akkor nagyon-nagyon boldog leszek. w00t.gif
A "külső-munkatársak" témához:
Azt ugye tudjátok, hogy ezzel egy megállíthatatlan lavinát indítottatok el? Eddig aki képregény témában írni akart, az legfeljebb valamelyik fórumban csillogtathatta tudását, de most hogy lesz egy nyomtatott média, amibe nem csakhogy olyan emberek írnak a témáról, akik tényleg benne vannak, hanem egyenesen buzdítják a leendő olvasókat, hogy próbáljanak ők is írni... háát, nem lennék az e-mail fiókotok helyében a közeljövőben badgrin.gif Dőlni fognak az ifjú (és kevésbé ifjú) tollforgatók alkotásai.Még én is eljátszottam a gondolattal redface.gif Már előre látom: levél jön egy hónap mulva, hogy tegyétek már bele ezt és ezt, erre ti: "bocs, de már 2010-ig telítve vagyunk, keress pár év múlva..."
Nagyon merész ötlet és szurkolok neki hogy tartós sikerese legyen!

+Quote Post
Mr. Blonde
hozzászólás 2006.03.02., 20:02
Létrehozva: #26

Kezdő Fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2004.10.14.
Azonosító: 991

(TOM1 @ 2006.03.02., 20:29)
A "külső-munkatársak" témához:
Azt ugye tudjátok, hogy ezzel egy megállíthatatlan lavinát indítottatok el?

Hát akkor majd keményen szavazunk, illetve szavaznak a szerkesztő urak. De hát szerintem ennek csak örülünk egyébként. Szóval nyugodtan, aztán majd szerzünk valami lavinafelfogósáncot.

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.03., 08:19
Létrehozva: #27

Bateman
Csoport kép

Ez a jó hozzáállás! Minél több az írás, annál színvonalasabb lapot lehet összehozni, már csak azért is, mert a szoros "versenyhelyzet" miatt, maguknak az íróknak is érdekük, hogy minél összeszedettebb és informatívabb cikk kerüljön ki a kezük alól! Szóval hajrá!

+Quote Post
kaine
hozzászólás 2006.03.03., 12:48
Létrehozva: #28

Pókember Szakértő
Csoport kép

Regisztrált: 2003.09.24.
Innen: Magyar/Budapest
Azonosító: 112

Én is kérek majd egyet, ha esetleg nem találnálak meg benneteket a 299. vásárló után. wink.gif

+Quote Post
zoli79
hozzászólás 2006.03.04., 00:43
Létrehozva: #29

poéngyilkos
Csoport kép

Holnap délután szedjük fel a nyomdából a 32 kilót. biggrin.gif Öööö, kéne még ide valami értelmeset is írni, de inkább összeszedem a dedikálnivalókat a fesztre és előmelegítem a fénymásolódobozomat.

+Quote Post
weapon x
hozzászólás 2006.03.04., 14:05
Létrehozva: #30

"nem Y"
Csoport kép

Aki még gondlkodott azon, hogy akar-e ilyet szerezni magának (igen, hát persze hogy akar!), annak elárulom, hogy nagy-nagy kedvezmény lesz most rajta, meg lesz meglepetés is, meg minden ami kell. (Pl.: Minden tizedik kedves vevőnek elénekeljük a Batman és Robin betétdalának a refrénjét. icon13.gif )

+Quote Post
bubo
hozzászólás 2006.03.04., 14:12
Létrehozva: #31

Titanium-man
Csoport kép

Csoport: K.N:M
Regisztrált: 2004.01.20.
Azonosító: 295

Akkor Weapon intézd el nekem, hogy ne a tízedik legyek (kivéve persze, ha meggondolnátok magatokat és Mindörökké Batmanből a U2 számát adnátok elő). Ebből gondolom sejted, hogy az életetek árán is (300 rohamozó ember, szörnyűbb mint az a spanyol bikafutattó népünnepély) egy pédányt meg kell mentenetek. icon13.gif clapping.gif

+Quote Post
weapon x
hozzászólás 2006.03.04., 14:50
Létrehozva: #32

"nem Y"
Csoport kép

(bubo @ 2006.03.04., 14:12)
U2 számát
Sajnos csak a Kisszfrómöróz-ot ismerem. De a zenekar már nem tud holnapig mást betanulni. (zoli79 kísér fésű-szájharmónikán, maggot meg bítboxol. Jó lesz ám! smile.gif )

+Quote Post
Blueberry
hozzászólás 2006.03.04., 15:27
Létrehozva: #33

"FEKETE-FEHÉR"
Csoport kép

Regisztrált: 2004.05.06.
Azonosító: 504

És mindezt a hidegben, odakint a parkban.... hát, hősök vagytok.

+Quote Post
kaine
hozzászólás 2006.03.04., 16:55
Létrehozva: #34

Pókember Szakértő
Csoport kép

Regisztrált: 2003.09.24.
Innen: Magyar/Budapest
Azonosító: 112

Csak egy tipp: szerintem alulnyomtátok. 500-at egy ilyen rendezvényen tutira el lehet adni és még utána is a börzén. Persze utánnyomás is létezik...

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.04., 20:08
Létrehozva: #35

Bateman
Csoport kép

Kezembe vettem, szagos, ropogós, tartalmas. Jó volt átlapozni, elemezgetni, tovább tervezgetni. Reméljük, holnap mindenki tetszését elnyeri.

Egy aprócska ízelítő.

A hozzászólást -spiderclone- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.04., 20:20

+Quote Post
Rorimack
hozzászólás 2006.03.04., 22:58
Létrehozva: #36

Bürokrata
Csoport kép

Csoport: K.N:T
Regisztrált: 2003.08.07.
Azonosító: 22

(kaine @ 2006.03.04., 17:55)
Csak egy tipp: szerintem alulnyomtátok. 500-at egy ilyen rendezvényen tutira el lehet adni és még utána is a börzén. Persze utánnyomás is létezik...
*

Ha ez így lenne, már a második adag Sebők fogyna el wink.gif

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.04., 23:54
Létrehozva: #37

Bateman
Csoport kép

Szerintem is jobb biztosra menni 300 (350?) darabbal, mert sokkal jobban jövünk ki, hogyha elfogy minden, és nem marad a nyakunkon semmi. Aztán legközelebb már bizakodóbban lehet tervezni, hogyha látjuk, kelendő a dolog. És akik elsőre szemfülesek, azok örülhetnek, hogy micsoda kuriózum kiadványuk van. biggrin.gif

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.05., 16:07
Létrehozva: #38

Bateman
Csoport kép

Nohát: kint voltunk, osztottuk, vettétek. Mikor én kettő óra magasságában elhagytam a helyszínt, a fogyás valahol 60-70 darab között volt, remélem, hogy a később távozók, végig maradók egy sokkal vaskosabb számadattal szolgálhatnak majd. Ennek tükrében úgy tűnik, nem volt alulszámolt a 300 darab, de végül ne legye igazam.

Reméljük, aki megvette az szeretni fogja. Kiváncsian várjuk az észrevételeket és kritikákat!

+Quote Post
zoli79
hozzászólás 2006.03.05., 21:36
Létrehozva: #39

poéngyilkos
Csoport kép

Csak röviden. Kb. 160-ra saccolom az eladott példányok számát, de az este még számolgatok. Jó móka volt hazacipelni a maradékot, pláne a nemrég bevart csuklómmal. smile.gif
(Azért még egy netkávézó befigyel az estére) Az észrevételeket várjuk mindenkitől, néhány már ott a helyszínen is érkezett.
Természetesen sok - rengeteg - a gyermekbetegség, de azért remélem, hogy ezzel az első számmal sikerült valamennyi bizalmat is nyernünk.
A 300 példányt én reálisnak tartom. Még igyekszem terjeszte(t)ni a megmaradt példányokat, de kb. ott vagyunk, mint amire számítottunk.

Következő számot börzére tervezzük kihozni.

Ja, és még itt is megköszönöm a szervezőknek, hogy még be tudtak minket préselni!

A hozzászólást -zoli79- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.05., 21:38

+Quote Post
TOM1
hozzászólás 2006.03.05., 22:07
Létrehozva: #40

Újonc
Csoport kép

Az egyik szemem sír cry.gif , a másik meg üveg boxed.gif , akarommondani nevet smile.gif . Mert bár én is kevésnek tartottam a 300-at(idézem: "nyakamat rá", ezt kérlek ne hajtsátok be rajtam biggrin.gif ), úgytűnik, hogy a látogatók nem látták ennek a kiadványnak a jelentőségét(vagy tényleg én értékelem túl? blink.gif ). Én azt vettem alapul, hogy már csak azok venni fognak egy példányt, akik rendszeresen olvassák ezt a fórumot és kint lesznek a feszten, de úgy látszik ez nem így történt. Természetesen távol álljon tőlem, hogy bárkinek a szemére hányjam hogy miért nem erre a kiadványra költötte nehezen megkeresett forintjait stop.gif , kérlek higgyetek nekem, egyáltalán nem ezért írtam! Meg végülis ez a 160 se rossz, legalább megmutatja, hogy egy kicsi igény azért van ilyen témájú újságra is.
Amúgy ez jó hír is(csak nekem), mert így jut nekem is! biggrin.gif
Zoli, akkor útnak tudsz indítani egyet, vagy még pontosításra szorulnak a részletek?Állok rendelkezésedre privátban, ímélen, vagy akár itt is

+Quote Post
Mann
hozzászólás 2006.03.05., 22:10
Létrehozva: #41

Iorek Byrnison
Csoport kép

Regisztrált: 2003.08.30.
Innen: Budapest, XV
Azonosító: 66

Bár még nem volt alkalmam olvasni (kivéve persze brazilt), de egy jótanácsom már van a főszerkesztő úrnak... nőljön fel a feladatához... és tanuljon meg dedikálni smile.gif

+Quote Post
Blueberry
hozzászólás 2006.03.05., 22:21
Létrehozva: #42

"FEKETE-FEHÉR"
Csoport kép

A legtöbb képregénykiadó nem bírna magával örömében, ha 160 példányt el tudna adni egy újdonságából egyetlen rendezvényen, tehát igenis szép szám ez.

A hozzászólást -Blueberry- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.05., 22:22

+Quote Post
ZoTyA
hozzászólás 2006.03.05., 22:30
Létrehozva: #43

Visszajáró Fórumozó
Csoport kép

Regisztrált: 2003.09.16.
Azonosító: 103

En ezt kezdtem el eloszor olvasgatni a mai szerzemenyek kozul. Eddig legjobban a Hirek resz negyedik bekezdese tetszik, valami adatbazisrol szol wink.gif icon13.gif
Egy kicsit komolyabban...
A minosege szerintem jo, en megmondom oszinten, hogy a fanzinrol nekem inkabb a hazilag masolt rajongoi kiadvanyok jutnak elsore az eszembe, ugyhogy ez mindenkeppen kellemes meglepetes volt szamomra. Ami feltunt, es Zoli is emlitette a fesztivalon, az a sok elvalasztasi hiba, de ez persze a kesobbiekben kikuszobolheto.
Az irasokbol eddig a Kazmer es Huba illetve a Fazekas interju tetszik a legjobban. Talan azert, mert inkabb ezek allnak kozel hozzam. Az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy meg nem olvastam el az osszes cikket.
Egyelore ennyi, ha valami meg az eszembe jut, azt ugyis leirom wink.gif

+Quote Post
yager
hozzászólás 2006.03.06., 08:29
Létrehozva: #44

Újonc
Csoport kép

Regisztrált: 2006.01.24.
Azonosító: 2705

Üdv!Én is szeretném megrendelni az egyik még megmaradt példányt ha lehetséges!Remélem idővel ez az úlság is nagyá növi majd ki magát!Előre is sok sikert hozzá!

+Quote Post
zoli79
hozzászólás 2006.03.06., 09:24
Létrehozva: #45

poéngyilkos
Csoport kép

TOM1, ez a 160 szerintem teljesen rendben van. A maradékot kivisszük börzére, mennek különböző boltokba (remélhetőleg), tehát szerintem hamarosan össze fog jönni a nullszaldó. A megrendelt példányokat természetesen kiküldöm postán - ez szól a többieknek is. Ja és itt említeném meg, hogy voltak néhányan, akik segítettek az eladással: mano mozgó árusként funkcionált, az anime társaság levitt a pultjára 10 példányt, Puskin és Praga pedig nyomást gyakorolt általuk potenciálisnak vélt vevőkre. Kösz! smile.gif

Nos, a fanzine-ról nekem is egy fénymásolt valami jut eszembe. Majd igyekszünk a jövőben lejjebb vinni a nyomda minőségét, a hitelesség kedvéért.

Mann, teljesen egyetértek veled; eléggé zavarban voltam, amikor megkértetek a dedikálásra. Akinek nagyon összerondítottam a példányát, annak díjmentesen kicserélem egy szép tisztára a következő KKK-n. Ami a dedikáláson kívüli felnövést illeti részben jogos, de én azért nagyon örülök annak, hogy ezt is sikerült összehozni (hobbiból).

A remitendával az a célunk, hogy ráírjuk, hogy az újvidéki forum adta ki és felnyomjuk a vaterára 7500-as kikiáltái áron.

A hozzászólást -zoli79- szerkesztette a következő időpontban: 2006.03.06., 09:44

+Quote Post
Blueberry
hozzászólás 2006.03.06., 10:16
Létrehozva: #46

"FEKETE-FEHÉR"
Csoport kép

Én már elolvastam-átfutottam a Panelt, és gratulálok a kedves-lelkes társaságnak. Természetesen vannak benne hibák - a már említett elválasztási hibákon kívül az idegen nevek ragozásához javasolnám időnként elővenni az éppen aktuális helyesírási szótárt, vagy legalább egy kis következetességet cikken belül. A tördelésben pedig az árva és fattyúsorok kiküszöbölését mindenképpen kívánatosnak tartanám.

De a tartalom a lényeg. smile.gif

Amely nagyon egyenetlen. Egyértelműen érződik, ki a profi újságíró és kinek szokatlan, hogy a nyilvánosság elé szánt sorokba rendezze a gondolatait, de nincs ezzel semmi baj, ez a fanzin lényege.

- Disznóól - alapos és jól megírt darab, csak az zavart benne, hogy az első bekezdésnek sehogy sem akart vége lenni...

- Japon - nekem ez volt a legérdekesebb, rögtön kedves is támadt beszerezni a kötetet, hátha tudok belőle meríteni az FF-be. A témában tudom még ajánlani a Boilet-Peeters páros Love Hotel című kiváló albumát, abban is megvan a Balázs által említett "lost in translation" fíling.

- A Marvel ma - Tomi alapossságához nem fér kétség, de az is kiderül a cikkből, hogy számára a Marvelen kívüli világ terra incognita, hisz azt állítja, hogy a Spider-Girl lehet az első olyan szuperhősnő, akinek a saját sorozata eléri a 100.-ik számot. A Wonder Woman első sorozata ennél jóval messzebb jutott, sőt, már a második is túlvan a 200.-on.
A Pulse-nál én mindenképpen megemlítettem volna kiváló elődjét, az Aliast, elvégre annak a főszereplője, Jessica Jones a központi figura ebben a sorozatban is.
A New Avenegersről alkottt véleménye szöges ellentétben van egy későbbi cikkíróéval - talán érdemes lett volna ezt kiemelni és egy oldalon tálalni a kettőt, "pro és kontra".

- A Torony - kedves ajánló ez a cikk, de talán a téma megérdemelne egy mélyebb elemzést is. És kézzel-lábbal tiltakoznék az ellen, hogy Trondheim rajzai akár csak első nézésre is gyermetegnek tűnnének. Ez legfeljebb a magyar olvasó számára igaz, akinek még nagyon szokatlan ez a stílus. "Ott" nem.

- Kalyber Joe - mint már mondtam, van, akinek érződik, hogy rendszeresen ír kritikákat. smile.gif

- Kingdom Come - ehhez tudok a legkevésbé hozzászólni, mert nem ismerem a sorozatot, és nem is vágyom rá, hogy megismerjem. Alex Ross festett álrealista szuperhőseit csak borítókon tudom elviselni, teljes történetekben énrám a szándékolt hatásnak pont az ellenkezőjét gyakorolják. Annyit kivettem a cikkből, hogy a szerzőnek más a véleménye. smile.gif

- Kemény fába - ezt a cikket azért nem értem igazán, mert az Ultimate Wolverine/Hulk sorozatnak még korántsincs vége, tehát korainak tartom kritikát írni róla. Ez olyan, mintha egy filmről kimennénk az első félóra után...

- Kázmér és Huba - talán ez a cikk az, ami a leginkább elkapja a fanzin lényegét. Értem ezalatt, hogy olyan valaki írta, aki imádja a stripet, és ez nem arra készteti, hogy szociológiai mélyelemzést írjon róla, és ad egy teljes listát is a kötetekről.

- New Avengers - jól megformált és alátámasztott vélemény, bár én inkább a másikkal értek egyet. Úgy gondolom, Bendis eddigi munkássága alapján meg lehetett volna adni neki a bizalmat, hogy a Sentry nem egy sima "kis Superman", ahogy az egyébként a Sentry minisorozatban szépen ki is bontakozik.

- X-Men rajzolók 1 - hűha, ez aztán a merész vállalkozás. Szerintem hosszúra sikeredett, vannak benne ismétlések, és nem mindig világos, hogy az egyes bekezdések milyen logika szerint követik egymást. Tárgyi tévedést nem találtam benne, kihagyásokat igen: ha már Byrne-nél megemlítette a szerző a Babe-et, mint She-Hulk paródiát, arról is illett volna szólnia, hogy Byrne csinált egy helyenként roppant szellemesen parodisztikus She-Hulk sorozatot is. Még a Next Men is belefért volna cikkbe. Barry (Windsor)-Smithről elmondtam volna, hogy milyen kitűnő Daredevilt csinált a hatvanas évek legvégén.

A "minden út az X-Menhez vezet" tételt pedig kiegészíteném azzal, hogy sajnos, a Marvel nem mindig becsülte meg kellőképpen a legmenőbb sorozatát azzal, hogy igyekezett volna mindig a legizgalmasabb rajzolókkal megtisztelni...

- Hartigan, Marv... - erről a cikkről Kemenes Tamás beszélt a fesztiválon a "Marveles" fórumon. Akkor még nem olvastam, most már persze tisztábban látom, hogy miért példálózott vele. Nagyjából ugyanazokat a gondolatokat fogalmazza meg a szerző, mint amiket mi is elmondtunk, miszerint a képregény-adaptációk többsége tudatosan nem is kísérletezik azzal, hogy a képregényt adja vissza kockáról kockára. Kivétel a Sin City.
Egy dolgot hadd mondjak el a "panelek közti képekről". A "jó" képregényben ilyenek nincsenek, mert a panel nem egyetlen kép, hanem egy képsornak a zanzásítása. Ahogy Kertész Sándor mondta a nyáron a Gödörben: a képregény lényege, hogy minden egyes képen egy sosem létező pillanatot ragad meg - egy mozgássor, egy beszélgetés, egy verekedés, stb. "jellemző momentumát" ábrázolja, és ebben benne van minden, ami az előző panel és a következő panel között történt. Ha így nézünk a képregényre, akkor azt látjuk, hogy egy filmrendezőnek tulajdonképpen "csak" az a dolga, hogy megfelelően szétbontsa ezt a jellemző momentumot.

- Fazekas Attila interjú - nagyon komoly munka, elismerésem a riporternek. Viszont Attila több meglátásával sem értek egyet, ebből kettőt emelnék ki, amelyek össze is függenek.
Azt mondja, Botond Asterix távoli rokona, de annyira magyar, hogy külföldön talán nem is értenék. Az igazásg ezzel szemben az, hogy Asterix egy hihetetlenül leleményes szómágusnak, René Goscinnynak a találmánya, aki volt olyan nagy művész, hogy a mai francia társadalom leglényegesebb kérdéseit úgy tudta beleágyazni egy (ál)történelmi környezetbe, hogy azzal valóságos népnevelőként több nemzedéket is ráébresztett a sablonos gondolkodás, a rutinból történő cselekvés fonokságaira, és az egész ország együtt nevetett - saját magán. És bármennyire is specifikusan francia, a világ számos részén megértik, értékelik. (A Goscinny halála után készült részeket most ne emlegessük.) Botond ezzel szemben sokkal inkább egy amolyan generikus mini-Robin Hood, humora nagyon egyszerű és nélkülözi ezt a többrétegűséget, amelynek köszönhetően szélesebb - akár csak a mai magyar olvasók táborán belül szélesebb - közönséghez eljuthatna. Tehát nem az a "baj" vele, hogy túlságosan nemzetspecifikus.

A másik: Attila teljesen jól látja, hogy vannak területek, amelyeken a magyar képregénynek abszolút felesleges megpróbálni felvenni a versenyt külföldi vetélytársaival. Igaz ez persze a magyar filmre is, a magyar irodalomra is. De ellentétben az utóbbiakkal, a magyar képregény még nem találta meg azt a sajátosságot, amellyel megszólíthatná a hazai közönséget.

És ebben van Attila alapvetően téves helyzetértékelése: noha jól azonosítja be a "magyar témakört", a korábbi sikerekre és feltehetően saját érdeklődési területére bazírozva azt gondolja, hogy ez a magyar történelmi képregényben rejlhet. Nem: a magyar képregénynek nem a múltba kell menekülnie, hanem a mai valóság felé kell fordulnia. És ezt egyébként éppen Fazekas Attila jól is műveli: a Farkas Győző történeteket ő maga sem veszi komolyan, pedig mennyi mindent elmondanak a maguk módján a mai magyar közgondolkodásról, viszonyokról. A Szexi történetei viccesek, nem kell őket komolyan venni, de azért mégis van bennük valami a Bujtor-filmek által is táplált félig igaz, félig vágyálom/rémálom balatoni kalandérzésekből, amelyek valóban nagyon is magyarok.

Azt is mondja Attila, hogy a Karvalyos zászló az egyik olyan műve, amire a legbüszkébb. Épp tegnap kaptam tőle ajándékba a Botondnak azt a számát, amelyben ennek a képregényének az első része olvasható. Elnézést, de ez a mű olvashatatlan. A rajzok elsőrangúak és biztos vagyok benne, hogy a végzett kutatások alaposak, de ami a szöveget illeti, egyszerűen emészthetetlen és élvezhtetelen annak, akit nem érdekel nagyon-nagyon ez a téma. Márpedig miért is érdekelné? Még a közeli múltunk sincs feldolgozva, sehol egy olyan képregény, amely például a Napfény ízéhez hasonlóan mesélné el a huszadik századunkat - akkor meg miért gondoljuk azt, hogy egy ilyen sokmagyarázatos, még több magyarázatra szoruló, korántsem tisztázott történelemtudományi alapok jó ismeretét feltételező nagyregény bizton számíthat a mai olvasó figyelmére, érdeklődésére? Az sem derül ki belőle, hogy kik a "jók", hogy a sorozatos háborúknak melyek a gazdaságpolitikai okai, hogy miként alakulhatnak úgy a szövetségi rendszerek, ahogy alakulnak, és erősen belekeveredik az a szemlélet, amely a törzseket a modern nemzetek előképeinek tekintik, nem pedig egy adott úr (úrság-ország, ahogy magában a képregényben is olvasható) személyes/családi tulajdonának.

- Aleksandar Zograf - erre az elemzésre nagy szükség volt, jól kiegészíti a kitűnően válogatott Zograf kötetben olvasható méltatást.

- Short message service - jó, de kár volt ennyire lekicsiníteni... no de majd a Bürokratákban!

Még egyszer gratulálok a gárdának, remélem, sokáig bírják szufflával és nagyon örülnék, ha mások is követnék a példájukat! Legyen sok fanzin!

+Quote Post
spiderclone
hozzászólás 2006.03.06., 10:27
Létrehozva: #47

Bateman
Csoport kép

Fuhhh, köszönjük a kimerítő véleményt. smile.gif Gyorsban csak annyit tennék hozzá az Ultimate Wolverine vs. Hulk-hoz, hogy szerintem első szám alapján nyugodtan lehet kritikát írni, hiszen egyetlen füzetre koncentráltam. Az általad használt hasonlatra replikázva, nem olyan, mintha egy film első harminc percéről jönnék ki, hanem mintha egy igéretes tv-sorozat pilot-ját méltatnám. smile.gif

+Quote Post
mano
hozzászólás 2006.03.06., 10:29
Létrehozva: #48

"SÖN!" FAN!
Csoport kép

Regisztrált: 2003.07.08.
Innen: Miskolc
Azonosító: 2

a panel meg nem érdemelten pocsék helyet kapott kertész sándor standjával egyetemben.
ezt leginkább úgy tudnám lefesteni azoknak, akik nem voltak ott, hogy a labirintus előtt árult mindenki, ők meg a labirintus közepében.
ennek ellenére az eladott példányszám dícséretes. igazán jó rikkancsok kellettek a teljesítéséhez, nemde? whistle.gif

"ez a panel dzsanel és mindenki hepi".
azt mondom, lesz ez még így se, de pozitív értelemben. ha jól csinálják a srácok, akkor ennek a kezdeményezésnek nagy jövője van. írjátok, terjesszétek, bővítsétek, és még még még brazil képregényt! w00t.gif

+Quote Post
Blueberry
hozzászólás 2006.03.06., 10:53
Létrehozva: #49

"FEKETE-FEHÉR"
Csoport kép

Az Ultimate Wolverine.. minisorozat, tehát egésznek készül, tudhatni, mi lesz belőle (mármint, a szerzői tudják). Egy "sima" végtelen sorozatnál igazad adnék neked.

Hogy miért ott jutott hely a Panelnek? Ha nem derül ki időben, hogy egyáltalán létezik, akkor még ott sem jutott volna. A MAT távoztával egyébként lejöttek a galériára.

+Quote Post
Vincu
hozzászólás 2006.03.06., 11:05
Létrehozva: #50

Újgenerációs
Csoport kép

Regisztrált: 2005.03.08.
Innen: Budapest/Szeged és a Hold sötét oldala
Azonosító: 1522

Sziasztok!

Első lépésként hadd köszönjem meg, hogy 5. vásárló lettem és kaptam egy ajándésk képregényt. A cuccot így is, őgy is megvettem volna, ez csak tovább fokozta örömöm. smile.gif

Otthon ez volt az első cucc amit átnéztem, és nagyon pozitív bemonyásokkal tettem le. Hála az égnek ez nem az a "fénymásolt valami", amit már előttem is páran megemlítettek. Mindenképp dícséretes! icon13.gif

Spiderclone! A New Avengers kritikát te írtad? A parasztvakítás miatt gondolom! biggrin.gif Megjegyzem találó. cry2.gif

Még nem volt időm végigolvasni, csak pár cikket futottam át az előbb említetten kívül (szám szerint 3-at) A Kázmér és Huba cikk írójának nagy gratula, ügyesen összehozott cikk az!

A második a Kingdome Come volt. Ez a mű megvan nekem is, és édekelt más hogyan látja. Nekem a cikk egy kicsit zanzásítottnak tűnik, véleményem szerint egy kicsivel hosszabb értekezést elbírt volna ez a mű. Az, hogy Eisner-díjat kapott miért maradt ki?

Kaine beszámolója a mai Marvel termésről tetszett, egy dolgot sajnáltam csupán, hogy a Marvel egyik legjobb címéről a Fenegyerekről, elég kevés szó esik. A valami hihetetlen újat hozó rajzolóról meg ha lehet még kevesebb. sad.gif

Jót mosolyogtam én is a Spider-Girl, mint egyelten 100. számot elérő női karakter. tongue.gif

Ja! Amit mejd kihagytam! A Panel jöhet ezentúl minden mennyiségben! Mert jó. icon13.gif

+Quote Post

26 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2010.02.09. - 12:19